Notice: Test mode is enabled. While in test mode no live donations are processed.

kr. 0
Select Payment Method


Seminaret "Personer med funksjonsnedsettelse på flukt" ble holdt 20. september.

Seminaret “Personer med funksjonsnedsettelse på flukt” ble holdt 20. september.

Abloom er en organisasjon i vekst.

Abloom startet som en filmfestival, men i dag har vi en lang rekke andre aktiviteter. Vi er en idealistisk organisasjon, og i år har det vært omfattende aktivitet hos oss. Vi har fått nye samarbeidspartnere og gjennomført et stort antall aktiviteter.

Nye samarbeidspartnere
Plan Norge er en av våre nye samarbeidspartnere. De tok kontakt med oss og ville lære mer om vårt arbeid, og nå satser de på å jobbe med flyktninger i Norge som har en funsjonsnedsettelse. Det samme vil Norges Handikapforbund. Plan Norge holdt innlegg på vårt seminar om flyktninger med funksjonsnedsettelser 20. september.

Vi har også hatt møte med Stopp Hatprat-kampanjen, Bydel Gamle Oslo, Hatkrim-gruppa i Oslo-politiet, Bufdir og Mental Helse om ulike faglige temaer og samarbeidsprosjekter.

Synliggjør personer med funksjonsnedsettelse
Abloom er den første organisasjonen som har synliggjort og mobilisert unge minoriteter med funksjonsnedesettelse. Vi driver også med kursing av frivillige fra diverse organisasjoner, blant annet fra Home Start Norge, om hvordan de kan komme i kontakt med og henvende seg til minoritetsspråklige familier.

Abloom var tidlig ute med å sette hatkriminalitet mot personer med funksjonsnedsettelse på dagsordenen. Dette er nå et prioritert problem å jobbe med for politiet og for organisasjonene på feltet funksjonsnedsettelser.

Abloom fikk pris
17. september mottok festivaldirektør Faridah Shakoor Handikapforbundet i Oslos Hederspris. Prisen deles ut til en person som har gjort en enorm innsats for funksjonshemmede i Oslo. Prisen er kun utdelt fire ganger tidligere. Prisen ble delt ut av regionleder Magnhild Sørbotten.

Saken fortsettter under bildet.


Direktør Faridah Shakoor fikk Handikapforbundet i Oslos hederspris 17. september.

Direktør Faridah Shakoor fikk Handikapforbundet i Oslos hederspris 17. september.

OXLO
I forbindelse med OXLO-uka hadde Abloom som nevnt sitt eget seminar. Dessuten deltok vi på OXLO-konferansen og fikk en hyggelig overraskelse da vi ble inkludert i OXLO sin leskur-kampanje. nye leskurkampanje i forbindelse med OXLO-uka 2016!