Notice: Test mode is enabled. While in test mode no live donations are processed.

kr. 0
Select Payment Method


Hawra Kadhim er opprinnelig fra Irak og bodde i Finland i noen år før hun kom til Norge i 2005 . Nå har endelig sønnen fått hjelp. FOTO: Abloom

Hawra Kadhim er opprinnelig fra Irak og bodde i Finland i noen år før hun kom til Norge i 2005 . Nå har endelig sønnen fått hjelp. FOTO: Abloom

– Sønnen min er født med en hjertefeil. Da han var liten, fikk han en hjerneblødning, noe som førte til hjerneskade og utviklingshemming. 

Ali har flere diagnoser. Han kommer til å være pleietrengende hele livet.

– Det har vært en pågående kamp siden 2008 for å få skikkelig hjelp til Ali, forteller Hawra, som er alenemor.

Plass på barnebolig
I år fikk Ali endelig plass på barnebolig (se faktaboks). Det er sårt å være borte fra gutten gjennom hele uka, men det er samtidig godt å vite at han får god hjelp, synes Hawra.

 – Jeg har dessverre slitt meg ut i løpet av disse årene. For noen år siden merket jeg at det begynte å gjøre vondt i knærne. Nå har det utviklet seg til en kronisk smerte. Legen sier det er pga tunge løft og den kontinuerlige pleien Ali har hatt behov for.

Nå som sønnen endelig har fått plass på barnebolig, håper hun å kunne videreutdanne seg. Hun gleder seg også til å få mer tid til den andre sønnen sin, Hassan (13). 

Saken fortsetter under bildet. 


På bursdagen til Ali (A14) var det gaver og god stemning. FOTO: Privat

På bursdagen til Ali (A14) var det gaver og god stemning. FOTO: Privat

– Ikke vent med å søke hjelp
– Hva er rådene dine til andre foreldre i din situasjon?

– Ikke nøl med å søke hjelp. Det kan ta lang tid før det går opp for saksbehandlere og andre ansvarlige hva dine behov faktisk er. Det tar rett og slett ofte lang tid å få hjelp. Det er dessverre realiteten. Du må ikke vente, gjentar hun.

Hawra er med i filmen «Noen å dele sorg å glede med», som er produsert av Abloom Studios. Filmen kan du se under åpningsseremonien for Abloom Filmfestival 24. november. I filmen forteller foreldre om sine erfaringer med å ha barn med funksjonsnedsettelse. 

Fakta: 
Barnbolig og/eller avlastningsbolig brukes ofte som kortnavn. I forskrift til lov om sosiale tjenester mv § 7-2 bokstav b brukes betegnelsen ”bolig for barn og unge under 18 år som bor utenfor foreldrehjemmet som følge av behov for særlig omsorg, herunder avlastningsboliger”.