Notice: Test mode is enabled. While in test mode no live donations are processed.

kr. 0
Select Payment Method


De frivillige sørget for festlig stemning i grålysningen. 

De frivillige sørget for festlig stemning i grålysningen. 

Torsdag 24. november kom Abloom til Saga kino i Oslo sentrum. Det ble en dag med sterke historier fra pårørende, interessante innlegg fra fagfolk og likepersoner og sterke og tankevekkende filmer. 


En ung mann som drømmer om å bli filmskaper var en av mange besøkende på konferansen. 

En ung mann som drømmer om å bli filmskaper var en av mange besøkende på konferansen. 

Abloom Filmfestival 2016 er godt i gang. Torsdag åpnet voksen-programmet med en heldags konferanse. Allerede før kl 9 var det hektisk aktivitet på Saga kino. Diverse organisasjoner hadde møtt opp og satte opp sine stands. Norges Handikapforbund, Hørselshemmedes Landsforbund, Home Start Norge, Landsforbundet mot stoffmisbruk var bare noen av dem som var representert (se bilder lenger ned i saken). 

Saken fortsetter under bildet.


Siri Gjesdal (t.h) fra Barns Beste var en av innlederne på konferansen. Her i samtale med representanten fra Home Start. 

Siri Gjesdal (t.h) fra Barns Beste var en av innlederne på konferansen. Her i samtale med representanten fra Home Start. 

Etter mingling og mulighet til å snakke med organisasjonene tidlig på morgenen startet selve konferanseprogrammet. Hva det vil si å være pårørende? Det var spørsmålet som ble diskutert, drøftet og belyst fra flere ulike vinkler. Abloom hadde invitert flere som har drevet med likepersonsarbeid i flere år. Ulrikke Tranberg ga deltakerne et innblikk i hvordan hun jobber som likeperson med bakgrunn i sin erfaring med å ha to utviklingshemmede barn og det arbeidet hun har gjort overfor kommunen. Truls Thirud fra Oslo fortalte om hvordan hans gruppe i NFU har jobbet for å drive politisk påvirkningsarbeid. 


Det ble vist diverse filmer som tar for seg pårørende-tematikken, både om hvordan det er å være søsken og forelder til et barn med utviklingshemming og funksjonsnedsettelse. To av filmene er produsert av Abloom Studios.

Se hele programmet med alle innledere og filmer her!
 


Abloom fyller fem år og i den anledning ble det kake på alle!

Abloom fyller fem år og i den anledning ble det kake på alle!


Mye tyder på at det går mot ny publikumsrekord i år!

Mye tyder på at det går mot ny publikumsrekord i år!