Notice: Test mode is enabled. While in test mode no live donations are processed.

kr. 0
Select Payment Method


Mye glede og stolthet på Ablooms familiedag. FOTO: Xueqi Pang

Mye glede og stolthet på Ablooms familiedag. FOTO: Xueqi Pang

Over 500 besøkende, gode samtaler, morsomme filmer og imponerende underholdning gjorde familiedagen til en super avslutning på Abloom 2016!

I år har Abloom slått til med fem festivaldager. Vi har fått ny publikumsrekord, og også på siste dag var det mange besøkende. Familiedagen er ikke minst ment for familier der ett eller flere barn har funksjonsnedsettelser. Det var både nye og kjente fjes å se på familiedagen, og det setter vi pris på!

Saken fortsetter under bildet.


Familiene fikk se klovnen vår underholde før filmprogrammet begynte. FOTO: Xueqi Pang

Familiene fikk se klovnen vår underholde før filmprogrammet begynte. FOTO: Xueqi Pang

Det ble en koselig og morsom dag for små, mellomstore og store. Før selve filmprogrammet var det mottakelse på den røde løperen og underholdning for hele familien.

 Det var hyggelig å se så at så mange søsken hadde møtt opp og koste seg. Flere fortalte oss at det var fint å komme på kino. Flere søsken som har bror eller søster med funksjonsnedsettelse eller utviklingshemming, sa de var stolte over å ha en i familien som hadde sørget for at de kom på kino og fikk delta på festival.

Saken fortsetter under bildet.


Mange søsken møtte opp på familiedagen. FOTO: Xueqi Pang

Mange søsken møtte opp på familiedagen. FOTO: Xueqi Pang

Sjelden har man sett så mange minoritetsspråklige på Saga kino på en og samme tid. I år har Abloom delt ut rundt 1000 gratis billetter til familier. Mange av dem har barn med funksjonsnedsettelse og utviklingshemming. Flere som bor på hjem kom sammen med sin ledsager. De fortalte at de aldri hadde hatt mulighet til å komme eller kunnskap om festivalen hvis det ikke var for at vi hadde delt ut gratis billetter.

Muligheten til å dele ut gratis billetter til så mange fikk vi fordi Bufdir, Prinsesse Märtha Louises Fond og Oslo kommune ga oss støtte til nettopp dette gode formålet. Det er vi meget takknemlige for! I år har vi delta ut billetter på hele 14 forskjellige steder, blant dem Kapellveien habiliteringssenter og til NFUs og Blindeforbundets medlemmer.

Disse filmene ble vist på familiedagen:

  • Zootropolis
  • Finding Dory
  • Den gode dinosaur


Abloom-maskoten og klovnen sørget for god stemning. Sammen med deltakerne, selvsagt! FOTO: Xueqi Pang

Abloom-maskoten og klovnen sørget for god stemning. Sammen med deltakerne, selvsagt! FOTO: Xueqi Pang