Notice: Test mode is enabled. While in test mode no live donations are processed.

kr. 0
Select Payment Method

KAMPKLAR: Leder Faridah Shakoor i Abloom gleder seg til å  kjempe for barn og unge med nedsatt funksjonsevne i 2017. Foto: Abloom

 

Dette er vårt nyhetsbrev for januar 2017

OSLO: Det nye året byr på mange utfordringer for Abloom — og det er vi bare glade for. Våre ansatte og frivillige er fulle av energi og vilje til å hjelpe barn og unge med funksjonsnedsettelser. Vi legger inn en eksta innsats for minoritetsspråklige funksjonshemmede, da disse individene ofte kan bli usynlige og leve på utsiden av dette samfunnet vi alle er med på å bygge. 

Men aller først: Syriske Salwa (16) skutt i ryggen: — Jeg vil bli frisør

Syriske Salwa (21) fra Aleppo kom til Norge for 45 dager siden som kvoteflyktning. Hun sitter i rullestol og er lam i beina.

Den 25. november 2012 ble hun som 16-åring skutt i ryggen mens hun var på vei hjem fra jobb i Aleppo. Gjerningspersonen var en skarpskytter familien mener jobbet for Assad-regimet. Salwa ble behandlet på både opprørs- og regimevennlige sykehus før hun, søstrene og moren ble fraktet til Tyrkia.

Les saken her

I januar har Abloom jobbet mye med søknadsprosesser, da vi er en ung organisasjon som er avhengig av å få midler fra flere forskjellige etater, direktorater og andre instanser og stiftelser. Men døgnet har mange timer, og dette er noe av det vi har gjort: 

 • Organisasjonen har hatt møte med gamle og nye frivillige. 
 • Møte med Geir Lippestad angående fokus på funksjonshemmede flyktninger og asylsøkere i Oslo kommune.
 • Møte med Bydel Gamle Oslo, og bydelen ønsker at vi skal videreføre de tjenestene vi leverte til funksjonshemmede familier i 2016. Det gleder vi oss til! 
 • Planlagt følgende prosjekter for året: Aktivisering av Flyktninger og Asylsøkere (AFA), Seminar i september om bosetting av flyktninger med nedsatt funksjonsevne – hold dere oppdatert på Abloom.noMiniabloom (pop-up minifestival på Tøyen som vil bli arrangert for tredje gang), lansering av dokumentarfilmen De Utvalgte, Abloom Piknik. Hvem vil samarbeide med oss om dette? Ta kontakt! 

Kvinnedagen 8. mars

På Kvinnedagen 8. mars drar Faridah til Drammen for å holde motivasjonstale på kvinnekonferansen til Drammen kommune. Kl. 18.00 – 23.00 på  Union Scene i Drammen.Slagordet for årets kvinnekonferanse er «Mot til å våge”. 

Drammen kommune ønsket å ha med Faridah i dette arrangement er på grunn av hennes mot og sin stemme som mor til et funksjonshemmet barn. Kommunen mener det er svært aktuelt på flere vis, nettopp fordi Abloom filmfestival har valgt «Noen å se opp til» som tema for festivalen 19.-25. november 2017.

Arrangementet er et samarbeid mellom Drammen kommune og Integrerings- og mangfolds direktoratet (Imdi). 

Vi holder deg oppdatert om saken!

Abloom studios` aktiviteter

Abloom har, i tillegg til Abloom filmfestival, en avdeling for filmproduksjon, Abloom studios. Avdelingen består av et flerkulturelt team . Staben har sterk faglig kompetanse, og erfaring fra flere forskjellige samfunnsområder.

 • Vi har laget en reklamefilm for NFU 
 • Trailer for De Utvalgte (se nedenfor)
 • Trailer for Festivalen (se nedenfor)

Vi tilbyr følgende tjenester: 

 • Vi lager reklamefilmer til både organisasjoner og departementer hvis ønskelig
 • Vi produserer oppdragsfilm, animasjon, dokumentar og fiksjon
 • Vi har profesjonelle filmkamera, lyd+fotoutstyr til utleie
 • Vi holder kurs innen klipp(intensiv kurs 4 dager) + fotokurs

Abloom filmfestival 2017:

Vi gleder oss veldig til årets Abloom filmfestival. Det blir mange gode opplevelser, film, debatt og solidaritetsskapende eventer. Følg med på Abloom.no og vår Facebook-side! 

Filmfestivalen uke 47 med tema: Noen å se opp til! Forbilder for alle!

Det er allerede tid for å melde seg på til årets festival. I tillegg ber vi nå folk der ute om å nominere en rollemodell. Vi søker rollemodeller som er funksjonshemmet selv, er pårørende eller har jobbet med/vært aktiv for å forbedre funksjonshemmedes hverdag. Klikk her for å komme til skjema.

Fikk du med deg dette? Faridah Shakoor om å kjempe mot tabuer. Se klippet fra God Morgen Norge på TV2 (november 2016)

Faridahs kamp: Faridah Shakoor fikk en sønn med nedsatt funksjonsevne. En skam, mente mannen. I dag driver trebarnsmoren fra Oslo filmfestivalen Abloom, en møteplass for foreldre og barn med spesielle behov. Les saken på Dagsavisen nett.