Notice: Test mode is enabled. While in test mode no live donations are processed.

kr. 0
Select Payment Method

Abloom-leder Faridah og statsminister Erna Solberg sammen på konferanse i 2015. Nå er det snart tid for Kvinnedagen igjen, og da vil Abloom-Faridah tale i Drammen. — Kvinner kan, kvinner vil og kvinner får det til! 

Dette er nyhetsbrevet til Abloom for februar. Nedenfor kan de lese om hva vi har gjort denne måneden, men vi begynner med en liten oppvarmer til Faridahs motivasjonstale til Kvinnekonferansen til Drammen kommune. Kl. 18.00 – 23.00 på Union Scene i Drammen. Slagordet for årets kvinnekonferanse er “Mot til å våge”. Faridah og andre ildsjeler skal løftes fram på denne dagen. 

— Selv om kvinner har hatt stemmerett i Norge i 104 år, så skal vi fortsette å være i kampmodus, kjempe videre og ikke bøye hodet for noen. Vi har oppnådd så mye sammen, og det lønner seg å være kompromissløs i kampen mot kvinnefiendtlige strukturer, normer og lover — som jo holder kvinner og jenter nede og tilbake. Fra de utrettelige bulldoserfeministene i Kvinnegruppa Ottar til den ensomme og slitne alenemoren til en autist i Finnmark: vi kvinner og jenter må fortsette å stå sammen, sier Abloom-leder Faridah Shakoor og legger til:

— Jeg er en kvinne og en leder; jeg tar den plassen jeg vil og trenger for å nå de målene jeg setter meg. For meg er det veldig viktig å minne alle om at funksjonshemmede kvinner og jenter, og særlig de som ikke er integrert i det norske samfunnet på grunn av språk og kultur, faktisk eksisterer! Det er min jobb , vår felles plikt, og min glede å løfte dem fram, engasjere frivillige og lage arrangementer og filmer som gjør at verden ser dem. Ikke alle klarer eller vil gjøre seg synlig, men alle skal ses, høres og føle seg verdsatt. Vi kan si at det ikke er et hyggelig ønske: det er et krav!

— Vi skal fortsatt slåss for at kvinner og jenter med funksjonsnedsettelse har lik tilgang til utdanning, arbeid, likeverdige tjenester og kulturopplevelser. Vi må erkjenne at kvinner og jenter med nedsatt funksjonsevne opplever flere lag med diskriminering i dag. De må sikres reell opplevelse av de grunnleggende frihetene og rettighetene — på lik linje med andre.

Abloom vil:

  • Sikre kvinner, jenter, gutter og menn med funksjonsnedsettelse (samt deres familier) fulle utviklingsmuligheter, framgang og større innflytelse

  • Øke samfunnsbevisstheten om funksjonsnedsettelse, rettigheter og verdighet 

  • Øke respekten for mennesker med funksjonsnedsettelse

  • Bekjempe stigma og slå ned på fordommer og skadelig praksis som rammer mennesker med nedsatt funksjonsevne 

— Sammen skal vi sørge for at mennesker på flukt med funksjonsnedsettelse som kommer til Norge, blir tatt inn i varmen, aktivisert og gitt muligheten til å blomstre i vårt felles samfunn. Alle er tjent med at vi samarbeider om å gi folk selvstendighet, selvrespekt og attraktive ferdigheter, avslutter hun.  

Arrangementet er et samarbeid mellom Drammen kommune og Integrerings- og mangfolds direktoratet (Imdi). Sjekk arrangementets Facebook-side her. 

HUSK: Abloom filmfestival åpningskonferanse! 23. november kl 10 på Saga Kino Årets tema er “Noen å se opp til! Forbilder for alle!”. Spennende innledere og engasjerende program. 

Ablooms virke
Februar måned har vært nok en måned spekket med møtevirksomhet, planlegging av våre arrangementer og produksjon av filmer. Hovedfilmen vår til Abloom filmfestival 2017 “De utvalgte” ferdigstilles i disse dager. I tillegg jobbes det med å få inn flere innledere til Abloom filmfestivals åpningskonferanse  23. november kl 10 på Saga Kino. 
Dette er noe av det organisasjonen har gjort i februar: 

Abloom studios` aktiviteter

Abloom har, i tillegg til Abloom filmfestival, en avdeling for filmproduksjon, Abloom studios. Avdelingen består av et flerkulturelt team . Staben har sterk faglig kompetanse og erfaring fra flere forskjellige samfunnsområder.

  • Vi ferdigstiller De Utvalgte 

  • Trailere og promovideoer for prosjekter og festivaler

Vi tilbyr følgende tjenester: 

  • Vi lager reklamefilmer til både organisasjoner og departementer hvis ønskelig

  • Vi produserer oppdragsfilm, animasjon, dokumentar og fiksjon

  • Vi har profesjonelle filmkamera, lyd+fotoutstyr til utleie

  • Vi holder kurs innen klipp (intensivkurs 4 dager) + fotokurs

Abloom filmfestival 2017:

Vi gleder oss veldig til årets Abloom filmfestival. Det blir mange gode opplevelser, film, debatt og solidaritetsskapende eventer. Følg med på Abloom.no og vår Facebook-side! 

Filmfestivalen uke 47 med tema: Noen å se opp til! Forbilder for alle!

Som nevnt i forrige nyhetsbrev, er det allerede tid for å melde seg på til årets festival. I tillegg ber vi nå folk der ute om å nominere en rollemodell. Vi søker rollemodeller som er funksjonshemmet selv, er pårørende eller har jobbet med/vært aktiv for å forbedre funksjonshemmedes hverdag. Klikk her for å komme til skjema.

Abloom søker to frilansere/prosjektkonsulenter
Vår organisasjon trenger nå flere hoder og hender til å få i land alt vi har satt oss fore. Derfor søker vi: 
Prosjektkonsulent / prosjektleder  (Arbeidsmengde tilsvarende 50% stilling)
og
Digital designer/tusenkunstner  (Arbeidsmengde tilsvarende 50% stilling) 
Kvalifiserte mennesker med funksjonsnedsettelse oppfordres selvfølgelig til å søke! 

Månedens THUMBS UP! 

Abloom vil gjerne få skryte litt ekstra av Rådet for Funksjonshemmede i Oslo kommune! 

— De er veldig imøtekommende og alle i rådet er villige til å hjelpe minoritetsspråklige som har nedsatt funksjonsevne i Oslo kommune. Abloom gleder seg til videre samarbeid i 2017, sier Faridah. 
 

Rådet for personer med nedsatt funksjonsevne – Årsrapport 2016 

Husk at du alltid kan finne oss på Facebook and www.abloom.no

Fikk du med deg denne danske søtnosen? Lille Emil ser sine foreldre klar for første gang.