Notice: Test mode is enabled. While in test mode no live donations are processed.

kr. 0
Select Payment Method


FAR OG SØNN: Eks-politimann og OXLO-prisvinner Erik Andersen med musikersønnen Johann Lund Andersen. Foto: Privat

FAR OG SØNN: Eks-politimann og OXLO-prisvinner Erik Andersen med musikersønnen Johann Lund Andersen. Foto: Privat

Vinner av OXLO-prisen 2016, politimannen Erik Andersen og hans musikersønn Johann Lund Andersen kommer til Abloom filmfestivals åpningskonferanse 23. november. Andersen er tidligere leder for forebyggende avsnitt ved Grønland politistasjon og begynte med dialogarbeid i 1982. 

Andersen kommer til å holde et innlegg om sitt arbeid og sine erfaringer. Sønnen Johann skal fremføre tre låter på trekkspill sammen med andre musikere.

Hans bakgrunn som viktig brobygger og far til en talentfull sønn med funksjonsnedsettelse, gjør at vi i Abloom gleder oss til å høre fra ham på åpningskonferansen. Meld deg på her! Arrangementet er gratis.  

Sønnen Johann (21) har Williams syndrom. Ifølge Frambu kompetansesenter er Williams syndrom en sjelden, medfødt tilstand som kjennetegnes av karakteristiske ansiktstrekk, medfødte strukturelle forandringer i hjertekarsystemet, redusert vekst og forsinket utvikling. Typisk for diagnosen er også gode verbale språkferdigheter, sosial utadvendt personlighet og at personene uttrykker stor musikkglede. 


TO GANGER FANTASTISK: Johann Lund Andersen skal spille på Abloom Filmfestivals åpningskonferanse 

TO GANGER FANTASTISK: Johann Lund Andersen skal spille på Abloom Filmfestivals åpningskonferanse 

– Johann liker all type musikk. Han spiller trommer, trekkspill, piano og synger greit. DDE er det store, men danseband som Ole Ivars, Ingemars er også bra. Queen og Metallica er også topp. Bredt spekter! Forteller Andersen om sønnen Johans musikkliv. 

Han er tydelig på hva som må gjøres for mennesker med funksjonsnedsettelse i Oslo: 

– Det er viktig at hele samfunnet viser aksept for alle. I det muslimske samfunnet må Islamsk Råd, moskeene og andre sentrale aktører være positive og legge til rette for at familier og barn treffes for å skape et nettverk. De må gjøre hverdagen enklere i forhold til hjelpeapparatet og skape aktiviteter som gir en positiv fritid, sier han. 

Andersen mener også at hjelpeapparatet i samarbeid med sentrale imamer bør drive opplysningsarbeid/oppsøkende tjeneste, slik at man blir motivert og vet hvor man kan henvende seg.

–  Moskeene og imamene må prate og informere om denne utfordringen gjennom hele året. Myter, overtro og skam må fjernes. Familiene må stå sammen.

Politimannen skal nå lage en opplysningsfilm om muligheter man har i hjelpeapparatet, ulike trinn i oppveksten fra barnehage og videre til bolig, arbeid og fritidsaktiviteter.

– Dette kan være med på at man får mer motivasjon til skape en positiv hverdag og fremtid.