Notice: Test mode is enabled. While in test mode no live donations are processed.

kr. 0
Select Payment Method

19. mai er det tid for Mini Abloom på Tøyen – sponset av Gjensidigestiftelsen. Oslos ordfører Marianne Borgen blir med, og det vil en stor flokk med skolebarn og. NRK kommer for å vise frem hvordan du finner frem til deres programmer på nett og mobil, i tillegg til hvordan du finner frem tekst, tegnspråk og tolking på NRK Super-appen. Vi gleder oss og sier som alltid: likeverdige muligheter for alle barn. Se programmet her.

Lik og følg vår Facebook-side! 

I tillegg har vi over 20 frivillige flyktninger som skal bidra på Mini Abloom! De skal organisere, underholde og bidra til at dagen blir meningsfull og god for alle. Det er noe vi i Abloom er svært stolte av. 

– Å få seg et nettverk gjennom frivillig arbeid er gull verdt og fører til raskere integrering, sier Abloom-leder Faridah Shakoor.  

Abloom aktiviserer

Abloom har gjennom prosjektet Aktivisering av Flyktninger og Asylsøkere (AFA) nå knyttet til seg Muneer, en syrisk flyktning. Han skal lære og jobbe hos Abloom fast to dager i uka. Muneer skal være med på å arrangere AFA-aktiviteter, i tillegg å bidra innad til Ablooms organisasjonsdrift. Vi ønsker ham velkommen! 

ENGASJERT: Muneer fra Syria skal være hos Abloom to dager i uken. Vi gleder oss! Foto: Privat

Abloom daglige rådgivningstjeneste opplever som alltid stor pågang fra asylsøkere og flyktninger med funksjonsnedsettelse. Ofte er spørsmålene og ønskene svært komplekse. Flyktninger og asylsøkere med funksjonsnedsettelse er ikke en homogen gruppe, og det finnes ingen catch-all løsning. 

– Mange i denne gruppen blir på mottak i flere år. De må bosettes raskere! Ja, det må bygges flere tilrettelagte og tilpassede bosteder, men ikke alle må ha tilrettelagt bolig. Kommunene må bli mer imøtekommende og se muligheter – ikke bare kostnader og problemer. Vi vet at en lang rekke av flyktninger med funksjonsnedsettelse lever et elendig liv med depresjoner på asyl- og flyktningmottak, sier Faridah Shakoor.  

Faridah oppfordrer politikere, fra regjeringsnivå til kommunestyrerepresentanter, til å få fart på sakene. Hun mener likevel at dette ansvaret er noe alle må ta. 

– Du og jeg kan presse politikere til å gjøre mer for disse menneskene. Du kan besøke mottakene, bli en venn, ta medmennesker ut av mottakene. Bare det å gå en tur kan redde dagen til et menneske. En time med brettspill og småsnakk kan ta et menneske ut av isolasjon. Hele samfunnet kan gjøre noe: fra de store linjene og politiske avgjørelsene til de små samtalene som gjør at folk blir sett, hørt og verdsatt. De er jo mennesker – ikke mennesker som skal mates og ignoreres etterpå, sier hun. 

I tillegg til arbeidet med rådgivningstjenesten og Mini Abloom, har vi bl.a gjort dette i april: 

  • Sendt ut tilgang til vår kortdokumentar “De Utvalgte”. Vil du se den? Klikk på https://vimeo.com/206068727 og bruk passord: deutvalgte2016 
  • Tatt inn en ny praktikant som skal få arbeidserfaring i organisasjonen.  
  • Møtevirksomhet: IMDI dialogmøte: Abloom deltok på regionalt innspillsmøte i IMDI sine lokaler. Mange interessante tema ble tatt opp, men som vanlig ble funksjonshemmede glemt. Abloom jobber alltid for at denne gruppen skal bli verdsatt, sett og hørt. 
  • Holdt temadag for foreldre/pårørende om hvordan det er å være  mor til et barn med nedsatt funksjonsevne.
  • Deltatt på Møteplass Folkehelse 25. april, arrangert av Frivillighet Norge. Se videoopptak av konferansen her
  • Vi jobber for å spre Mini Abloom til andre bydeler.

Vil du hjelpe til som frivillig i arbeidet for funksjonshemmede asylsøkere og flykninger? Les mer på http://www.abloom.no/prosjekter/ og send oss en epost: post@abloom.no hvor du forteller hvem du er og hva du kan bidra med, så tar vi kontakt med deg. Takk for engasjementet! 

Husk å besøke vår hjemmeside Abloom.no

De Utvalgte: kortdokumentaren har premiere 23. november på Saga Kino. Kommer du? Meld deg på på Facebook og på vår hjemmeside. De Utvalgte har fått mange positive tilbakemeldinger, blant annet fra statlige aktører som ønsker å bruke den i undervisning og kursing av foreldre, fagfolk og lærere.  

Åpningskonferansen til Abloom filmfestival  får en ekstra flott opptreden i år. Eks-politimann og OXLO-prisvinner Erik Andersen med musikersønnen Johann Lund Andersen kommer! Andersen kommer til å holde et innlegg om sitt arbeid og sine erfaringer. Sønnen Johann skal fremføre tre låter på trekkspill sammen med andre musikere.


FAR OG SØNN: Eks-politimann og OXLO-prisvinner Erik Andersen med musikersønnen Johann Lund Andersen. Foto: Privat

FAR OG SØNN: Eks-politimann og OXLO-prisvinner Erik Andersen med musikersønnen Johann Lund Andersen. Foto: Privat