Notice: Test mode is enabled. While in test mode no live donations are processed.

kr. 0
Select Payment Method

Sigbjørn Sørli (67), Årets Ildsjel 2016, kommer til Åpningskonferansen til Abloom Filmfestival 23. november. Dette er en kar du ikke vil gå glipp av. MS? Rullestol? No problem! 

– Du skal være aktiv! Det er den beste medisinen vi har. Hvis du ikke har noe å gjøre i morgen, så må du finne på noe og lage et gjøremål, sier Sørli til Abloom.


ILDSJEL: Sigbjørn Sørli har levd store deler av sitt liv med MS og sittet mange år i rullestol. Samtidig er han mer aktiv enn de aller fleste nordmenn. Møt Sigbjørn på Åpningskonferansen 23. novermber. Foto: Andreas Nårstad

ILDSJEL: Sigbjørn Sørli har levd store deler av sitt liv med MS og sittet mange år i rullestol. Samtidig er han mer aktiv enn de aller fleste nordmenn. Møt Sigbjørn på Åpningskonferansen 23. novermber. Foto: Andreas Nårstad

 – Å være til for noen andre, er den beste livsgleden du får, sa Sigbjørn Sørlie ifjor da han ble intervjuet om sitt arbeid med Friskus IL.

Sørlie (67) ble rammet av MS i 1987, og har siden den gang hjulpet tusenvis av funksjonshemmede og funksjonsfriske med å komme seg i aktivitet og se det gode i livet. Dette gjør han og andre gjennom arbeidet med nettopp Friskus IL, som han startet opp i 2003.  

Les VG-intervjuet med Sigbjørn.

Sørli forteller til Abloom at han har vært mange år i foreningslivet og merket etter hvert at det ikke var optimalt å bare ha syke mennesker rundt seg.  Han ønsket mye mer fokus på ordentlig livsglede og aktivitet – i stedet for et sterkt sykdomsfokus. 

– Det ble bare omgang med bare syke folk. Det ble litt for mye, så jeg starta Friskus IL med arrangementer for ALLE. Alle kan bli med, forteller han.  

– Jeg vil heller ha et aktivt liv, om det så blir kortere på grunn av det. Bedre det enn å sitte der, spise tabletter og se på TV, sier Sigbjørn i videoen vi har lenket til her. 

Sørli og nettverket hans har fått til et aktivitetsnivå som kan få hvem som helst av oss til å rødme. 

– Jeg kan gjøre alt. Med riktig utstyr kan jeg gjøre alt, sier han og ler. 

Se bare på dronevideoen av en vinterdag med Friskus IL! 

Sørli og vennene har også en spesiallaget brygge, båt og andre ting som gjør at alle kan få være med på mer enn kafeturer. 

– Det er en ære å få gi prisen for årets ildsjel til deg, sa kulturminister Linda Hofstad Helleland da hun ga Sørlie prisen i desember ifjor.

Vi i Abloom gleder oss veldig til å ta imot Sigbjørn Sørli. 

PS. Se programmet for årets filmfestival her

I tillegg ber vi deg om å melde deg på her.