Notice: Test mode is enabled. While in test mode no live donations are processed.

kr. 0
Select Payment Method

ABLOOM: Marianne borgen (t.v) med Abloom-leder Faridah S. Nabaggala og andre engasjerte folk på Tøyen den 19. mai for Mini Abloom. Foto: Abloom

Kjære Abloom-venner,

For en måned dette har vært! Så mye som skjer – og så mye å glede seg til! Dette er vårt nyhetsbrev for mai måned. 

Vår leder for AFA-prosjektet (Aktiviteter for Flyktninger og AsylsøkereRania Al Nahi sitter i et nytt kontrollutvalg i NAV som representant for Abloom. Dette er et rådgivende organ for NAV i saker som angår tjenestetilbudet til brukere. Her bidrar Abloom kunnskap om hvordan de kan gjøre NAV bedre i kontakt med minoritetsspråklige. Vi i Abloom mener først og fremst at NAV trenger å forstå menneskene de skal jobbe med, enten de er brukere selv eller er der som representanter for dem. 

– Abloom ønsker en forbedring på flere nivåer: det kommunikasjonsmessige, det praktiske og hvordan brukerne blir tatt med inn i prosessene som angår dem. Vi vet at NAV vil vel og mener vel, og vi er oppsatt på å samarbeide og bidra – ikke kritisere. Rania er selv søster til en mann med downs, og vet hvor skoen trykker. Hun er riktig kvinne på rett plass, sier Abloom-leder Faridah S. Nabaggala.

 Følg med på Abloom.no og på Ablooms Facebook-side for oppdateringer.

Mini Abloom den 19. mai på Frivillighetshuset på Tøyen var en kjempesuksess. Over 200 barn fra to skoler og flere barnehager i bydelen veltet seg i lek, aktiviteter og film med mening. En klasse fra Hovseter skole kom også. – Det var vi veldig glade for. Enkelte voksne fra Voksenopplæringen deltok, og også noen hjemmeværende i bydelen.  

Vi hadde storfint besøk av ordfører Marianne Borgen som leste dikt og var veldig positiv. Alt dette er takket være Gjensidigestiftelsens flotte støtte. Tusen takk.

 Les Oslo kommunes egen artikkel om Mini Abloom

 I tillegg vil vi takke alle de frivillige, hvorav mange var flyktninger fra Syria, for den gode innsatsen. Til Abloom Filmfestival 2017 i november uke 47 søker vi nå frivillige med funksjonsnedsettelse. AFF 2017 trenger frivillige: spesielt de som er funksjonshemmede. Dette er en festival om og for denne gruppen, så vi vil gjerne ha med flere i positiv og produktiv frivillighet. Meld deg her! Det er morsomt, givende og gir deg mange nye venner og et større nettverk. Dessuten får du se mange knallgode filmer.

 Se bildegalleriet fra Mini Abloom her!

 Vi vil også (igjen) fortelle om alt arbeidet med rådgivningstjenesten vår. Denne drives nå 100% av leder Faridah S. Nabaggala, og det er et svært tidkrevende og viktig arbeid. Mange av de som tar kontakt har kompliserte problemstillinger, og mange er flyktninger med ulike diagnoser. Vi håper at det vil bli mulig fremover å få støtte til å kunne bemanne denne tjenesten annerledes, slik at vi kan ha mest mulig fokus på å være tilgjengelig – uten at det går utover andre driftsområder i organisasjonen.

– Samtidig oppfordrer vi andre organisasjoner som jobber innenfor feltet til å ta initiativ til å involvere seg mer med målgruppen. Abloom kan ikke tjene alle minoritetsspråklige i Oslo, Norge, det er plass til flere aktører på banen, sier Faridah.

Saken fortsetter under videoen: 

Meld deg på vårt seminar om 18. sept: Bosetting av flyktninger med nedsatt funksjonsevne. Hvem bryr seg? 

Dette er noen av de tingene vi har gjort og driver med i mai 2017:

 • Mini Abloom: Ordføreren og Gjensidigestiftelsen holdt taler.Ordfører Marianne Borgen Ieste også dikt for barna under dagens barnefestival Mini Abloom på Tøyen – 3 års jubileum . Hipp hurra for flott barnefestival om annerledeshet. Du er kjempe flink til å motivere og få opp selvtillit. Tusen takk Marianne Borgen.

 • Magnus Nystrand- Kommunikasjonsansvarlig Områdeløft Tøyen skreven artikkel om Mini Abloom for Oslo kommune.

 • Møter: Gjensidigestiftelsen angående Mini Abloom på Tøyen, Introduksjonsprogram angående praktikant, med frivillige (planlegging av Mini Abloom).

 • Deltok på workshop i Melahuset :Inkluderingstiltak for ungdom og unge voksne.

 • Kommunen har opprettet en ny tilskuddsordning for inkludering. Til grunn for ordningen ligger forståelsen av at det er bysamfunnet og mennesker seg i mellom som inkluderer og sammen skaper tilhørighet og toleranse. Det er på arbeidsplasser, skoler og læresteder, fritidsklubber og i nabolag og foreninger at inkludering skjer og mangfoldet utfolder seg.

 • Møter med programkomitee AFF2017. Nå er programmet spikret for åpningskonferansen 23.11.17. Se det foreløpige programmet her!

 • Deltok på BU møte i Bydel Gamle Oslo. Lobbyvirksomhet for frivillighetsmidler.

 • Møte med EMi angående 18. sept: Bosetting av flyktninger med nedsatt funksjonsevne.

 • Møte om UU-prosjektet ved EMI: Abloom sitter i ressursgruppen Universell utforming ved offentlige tjenester – realitetssjekk, kunnskapsinnhenting og kompetanseutvikling i Oslo kommune →  Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir)

 • Møte i Rådet for funksjonshemmede i Oslo kommune og bidratt med følgende høringer via rådet for innvandrer org. Høringssaken NOU 2016:17, På lik linje, åtte løft for å realisere grunnleggende rettigheter for personer med utviklingshemming.

 • Holdt temadag om en morserfaring angående det å ha et barn med nedsatt funskjonsevne.

 • Kommunikasjonsarbeid: Skrevet og publisert artikler om ildsjel og idrettsleder i rullestol Sigbjørn Sørli, om vår eminente leder forAktiviteter for Flyktninger og Asylsøkere (AFA-prosjektet) Rania Al-Nahiog også om den inspirerende Amir Hashani – som er homofil, CP-rammet, har muslimsk bakgrunn, er modell og skuespiller og mye mer. Fra før av har bl.andre eks-politimann og integreringskjempe Erik Andersen meldt at han kommer med sin musikersønn Johann! Alle disse vil du få møte på Abloom FIlmfestivals åpningskonferanse – og mer til!

 • Rania Al Nahi sitter i et nytt kontrollutvalg i NAV på vegne av Abloom. (Se øverst i nyhetsbrevet)

 • Video publisert: Faridah forteller om Ablooms plan for 2017

Vil du hjelpe til som frivillig i arbeidet for funksjonshemmede asylsøkere og flyktninger? Les mer på http://www.abloom.no/prosjekter/ og send oss en epost: post@abloom.no hvor du forteller hvem du er og hva du kan bidra med, så tar vi kontakt med deg. Takk for engasjementet!

Husk å besøke vår hjemmeside Abloom.no  og like vår Facebook-side