Notice: Test mode is enabled. While in test mode no live donations are processed.

kr. 0
Select Payment Method


18338680_10155111960631163_1206330089_o.png

 

Hei alle sammen. Dette er vårt nyhetsbrev for mai måned.

Jeg startet som ny prosjektleder fra mai for AFA-prosjektet (Aktiviteter for flyktninger og asylsøkere). Det var en hektisk og spennende start hvor jeg har møtt mange nye mennesker, knyttet mange nye kontakter, men aller viktigst, lært mye om utfordringer som asylsøkere med nedsatt funksjonsevne kjenner på.

For Abloom har jeg kommet inn i kontrollutvalget i NAV. Dette er et rådgivende organ i saker som angår tjenestetilbudet til brukerne. Her skal Abloom bidra med kunnskap og rådgivning om hvordan man kan gjøre NAV bedre i møte med asylsøkere og minoriteter med nedsatt funksjonsevne. Hvilke utfordringer er særskilt knyttet til akkurat denne gruppen? Det trenger NAV å vite. 

Abloom jobber med å etablere et meningsfullt nettverk for minoriteter, flyktninger og andre med funksjonsnedsettelse og gjør dette blant annet igjennom flere festivaler, temadager, seminarer og ulike aktiviteter.

Det første nettverksmøtet jeg var med på var en pizzasamling for frivillige 4. mai, der vi gikk igjennom våren, sommeren og høsten 2017 og hvilke aktiviteter de frivillige kunne tenke seg å delta på. Det var en flott samling med ca 15 frivillige tilstede. De fleste av våre frivillige har vært asylsøkere og flyktninger fra blant annet Syria.

Min første ildprøve ble Tøyenfest 13. mai der Abloom hvert år stiller sterkt, og i år var intet unntak. De frivillige stilte opp og noen byttet på å være i Abloom-maskoten, mens andre delte ut flygeblader for å informere om vårt tilbud, mens resten blåste opp ballonger, spilte dart med barna eller hjalp til med våre flotte VR-briller som barn og voksne kan få teste ut, der man får utforsket sansene på en ny og spennende måte!

Det første store prosjektet som jeg var delansvarlig for var da Abloom arrangerte Mini-Abloom på Tøyen Frivillighetssenter. Ordfører Marianne Borgen åpnet festivalen sammen med Faridah. De tok for seg viktigheten av å se alle, og de la stor vekt på at Oslo må være en by for alle, enten man er funksjonsfrisk, har funksjonsnedsettelser og helt uavhengig av kjønn, religion og etnisitet.

Over 200 barn fra skoler og barnehager kom og deltok på ulike aktiviteter, lek, og film. Der fikk de se små dokumentarfilmer som Abloom har laget om det å være pårørende og det å ha funksjonsnedsettelser. Fokuset var på å se hverandre, bry seg om hverandre og være en god venn. I tillegg var det breakdanceundervisning med en instruktør, et rom der kreativiteten skulle få utløp i blant annet tegning og bygging av lego. I det siste rommet var det sansene som skulle få teste seg. Barna fikk kjenne på objekter i blinde, se på figurer som forandret seg etter hvilken vinkel man så dem i, og fikk høre på lydklipp der de skulle drømme seg bort etter det de hørte.

Det hele var en stor suksess og det var så gledelig å se så mange fornøyde og glade barn. En stor takk til Gjensidestiftelsens engasjement og støtte. Tusen takk. Spesielt takk til de frivillige, hvorav mange av dem flyktninger fra Syria som stilte opp med et supergodt humør.

Følg med på Abloom.no og AFA (aktiviteter for flyktninger og asylsøkere) sin facebook side for informasjon og oppdatering. Vi har en spennende aktivitetsplan for 2017 som du kan laste ned her.

 

Se bildegalleri fra Mini Abloom her:

 Den 26 mai arrangerte jeg temadag: Hvordan spise riktig under Ramadan? Å ta vare på helsen er spesielt viktig når man faster og spesielt når fasten faller under sommermånedene. Det ble spesielt mye fokus på kosthold, men også praktisk informasjon om hvilke matvarer det var lurt å spise, hvilke ingredienser det var lurt å holde seg unna og generell informasjon om hvilke regler som gjelder ved sykdom og dersom man rett og slett ikke håndterer fasten.

 Det ble en god innføring i hvordan man burde planlegge og følge opp inntak av vitaminer og viktige næringsstoffer igjennom hele Ramadan. Det ble også lagt vekk på regler ved å ta medisiner og andre relevante helsemessige utfordringer eller spørsmål som kan dukke opp. Abloom takker doktorgradstipendiat Walaa Abuelmagd fra universitetet i Oslo for en informativ fremføring. Jeg snakket også litt om rettigheter innenfor helsevesenet som flyktning og asylsøker og Walaa og jeg viste en film der vi viste konsekvensene dersom man bruker barna sine som tolk, der poenget i filmen var at barnet ditt skal slippe å overlevere beskjeden om at du har en uhelbredelig dødelig sykdom og det ble også tydeliggjort at det fra 2016 er strengt forbud å bruke barn som tolk.

 Bilder kan du se her:

Huskeliste, hva vi har gjort i løpet av mai 2017.

 

Opprettet en aktivitetsplan for sommeren og høsten 2017

  • Møte med frivillige.
  • Møte med Oslo Kommune vedrørende tilskuddsordninger.
  • Møte med ordfører og gjensidigestiftelsen ved Mini Abloom.  
  • Magnus Nystrand – Kommunikasjonsansvarlig Områdeløft Tøyen skrev en artikkel om Mini Abloom for Oslo Kommune.  
  • Deltok på stand på Tøyenfestivalen 13. mai    
  • Deltok på møte med Hero Kompetanse om videre arbeid.    
  • Hatt dialog med Kuben Videregående angående videre prosjektarbeid til Høsten 2017.      
  • Deltar på et nytt kontrollutvalg i NAV på vegne av Abloom.
  • Ramadan Seminar                                
  • Dialog med Ullevål Sykehus – Oslo Universitetssykehus.

Vi søker alltid frivillige. Vil du engasjere deg i våre prosjekter er du velkommen til å ta kontakt med oss.