Notice: Test mode is enabled. While in test mode no live donations are processed.

kr. 0
Select Payment Method

Et spennende seminar som snart finner sted, fullt kjør med festivalarbeidet og temadager for flyktinger og asylsøkere – dette gjorde vi forrige måned. 


Seminaret  Bosetting av flyktninger med nedsatt funksjonsevne. Hvem bryr seg?  Vil finne sted 18. september. Der vil du få mange betraktninger og høre erfaringene til flyktninger med nedsatt funksjonsevne som sitter i asylmottak fordi kommunene ikke kan eller vil bosette dem. 

Seminaret Bosetting av flyktninger med nedsatt funksjonsevne. Hvem bryr seg? Vil finne sted 18. september. Der vil du få mange betraktninger og høre erfaringene til flyktninger med nedsatt funksjonsevne som sitter i asylmottak fordi kommunene ikke kan eller vil bosette dem. 

For det første vil vi kunngjøre at septemberseminaret Bosetting av flyktninger med nedsatt funksjonsevne. Hvem bryr seg? vil finne sted 18.september. Utfordringene denne gruppen sitter overfor er hovedtema for denne dagen, spesielt med tanke på at mange kommuner ikke kan eller ønsker å bosette en allerede sårbar gruppe.

Byråd for næring og eierskap, Geir Lippestad og seksjonsleder i IMDI Katrine Vidme kommer til å presentere synspunktene om dette temaet. I tillegg får vi også perspektiver fra to brukere med nedsatt funksjonsevne og deres erfaringer fra asylmottak som langtidsbosatte.

Seminaret er åpent for alle og gratis. Du kan melde deg på her.

Festivalarbeidet i full gang

Årets tema – Noen å se opp til. Forbilder for alle! – er et emne vi ønsker å fremme for alle funksjonshemmede og barn og unge generelt som kommer til festivalen vår 19 – 25 november.

Festivalprogrammet er klart, og vi er veldig fornøyd med bredden i årets festival. Festivalplakat og fullt program kan du se her.

Dette er den sjette gangen vi arrangerer Abloom Filmfestival. Den har siden starten med sine 100 deltagere utviklet seg til å bli et årlig høydepunkt for flere tusen barn og unge. I år jobber vi målrettet for å nå ut til nye målgrupper, og både barnehage- og barneskole dagen er nesten full.

Men det er fortsatt plasser hvis du ønsker å registrere deg.

Nye fjes i organisasjonen

Samtidig har vi vært svært heldige med å få Najwa Mohammad og Hege Horsberg som nye medarbeidere i organisasjonen.

Historien om Najwa som hjelper til med administrasjon i Abloom har vi skrevet om da hun startet hos oss. Der forteller hun om flukten fra krigen i hjemlandet hennes, Syria og drømmene for fremtiden.

Saken fortsetter under bildet:


Hege Horsberg har jobbet i Eniro og miljøorganisasjonen Zero. Vi er utrolig stolte av å ha henne som salg og markedsansvarlig i Abloom. Foto: Pressebilde.

Hege Horsberg har jobbet i Eniro og miljøorganisasjonen Zero. Vi er utrolig stolte av å ha henne som salg og markedsansvarlig i Abloom. Foto: Pressebilde.

Som nyansatt salg og markedsansvarlig i Abloom, bidrar Hege Horsberg til å styrke vårt samarbeid med det offentlige, samt få inn flere private aktører på banen, spesielt aktører som tilbyr produkter til vår kjernegruppe. Vi gleder oss til å se hva veien videre med Najwa og Hege bringer.

Besøk til Haugesund

Vårt besøk til Haugesund i forbindelse med filmfestivalen ga oss masse inspirasjon og lærdom til vår egen festival.

I Sildabyen deltok vi blant annet på et seminar i regi av Norsk Filminstitutt (NFI). Der fikk vi innblikk i de endrede søknadsprosessene for støtte til filmfestivaler. Hovedbudskapet var å gjøre det enklere for oss å kunne søke midler til videre drift av Abloom Filmfestival. Så fikk vi knyttet kontakt med andre, mindre filmfestivaler spredd rundt omkring i vårt vidstrakte land.

Kurs og aktiviteter for flyktninger

Samtidig fortsetter vi arbeidet med AFA-prosjektet – Aktivisering av flyktninger og asylsøkere med møter, blant annet hos Bydel Gamle Oslo og Rosenhof Voksenopplæring.

Hos førstnevnte snakket vi om å aktivisere flyktningene fra bydelen på våre aktiviteter. Hensikten med dette er, gjennom erfaring med våre eventer, å gi dem verdifull arbeidstrening som senere kan være et springbrett til arbeidslivet. Hos Rosenhoff ønsker vi å tilby kurs og temadager til flyktningelevene – dette er noen av temaene.

  • Fakta om minoritetsspråklige funksjonshemmede: forbilder presenterer og inspirerer.
  • Samfunnsdeltakelse: arbeid, frivillighet og nettverk.
  • Selvintegrering: plikter og muligheter.

Saken forsetter under bildet:


Arbeidet med AFA-prosjektet fortsetter som før. Her deler Faridah Nabaggala sine erfaringer om hvordan det er å ha et barn med nedsatt funskjonsevne. 

Arbeidet med AFA-prosjektet fortsetter som før. Her deler Faridah Nabaggala sine erfaringer om hvordan det er å ha et barn med nedsatt funskjonsevne. 

Men det er ikke bare flyktninger vi har vært hos. Helsetemadagene hos Likestilling Nettverk Inkludering (LIN) hos organisasjonens kvinnegruppe var et viktig arrangement hos oss. Organisasjonsdirektør Faridah Nabaggala delte sine erfaringer  om hvordan det er å få et barn med nedsatt funksjonsevne, og om hvordan vi jobber i Abloom for å hjelpe andre i samme situasjon.

I tillegg tok vi opp følgende punkter:

  • Hva tenker deltakerne om årsak og virkning knyttet til diagnosen?
  • Hva er vanskelig å snakke om, når en har minoritetsbakgrunn?
  • Hva kan foreldre gjøre for å komme i bedre dialog? Et eksempel kan være vår filmfestival – fordi film fungerer som døråpner / virkemiddel for å gi informasjon om funksjonsnedsettelser.

Lyst til å hjelpe til? Vi trenger deg!

Saken fortsetter under bildet:


Som frivillig i Abloom får du varierte og spennende oppgaver. Og ikke minst knyttet kontakter med små og store. 

Som frivillig i Abloom får du varierte og spennende oppgaver. Og ikke minst knyttet kontakter med små og store. 

Så vil vi gjerne avslutte med å si at Abloom Film Festival ikke ville vært mulig uten hjelp av gode ressurser på frivillig basis. Vi ønsker nettopp din hjelp med dette – enten om du er opptatt av å spre informasjon, bidra med ditt talent eller rett og slett være tilstede på våre arrangementer som en mulig ambassadør.

Kjenner du noen? Eller ønsker å være med oss på veien videre? Ikke nøl med å ta kontakt. All hjelp er god hjelp. Meld din interesse her: Frivillig