Notice: Test mode is enabled. While in test mode no live donations are processed.

kr. 0
Select Payment Method

September måned var en tid fullspekket med hendelser. Ikke minst har vi satt i gang utviklingen av festivalen for fullt, vi har også gjort en rekke ting som forhåpentligvis kan utgjøre en forskjell for vår kjernegruppe. 

Et seminar som kan føre til endringer

For det første vil vi nevne at september-seminaret Bosetting av flyktninger med nedsatt funksjonsevne. Hvem bryr seg? ble en suksess. 


Meningene i seminar om bosetting var mange. Abloom kom blant annet med mulige løsninger på utfordringene. Her ser byråd for næring og eierskap, Geir Lippestad. 

Meningene i seminar om bosetting var mange. Abloom kom blant annet med mulige løsninger på utfordringene. Her ser byråd for næring og eierskap, Geir Lippestad. 

De 50 som møtte opp i Markveien 57. den 18. september fikk et unikt innblikk i situasjonen hos flere av flyktningene med nedsatt funksjonsevne. En av disse var Hamed Mohammad som er delvis lam etter en hjernesvulst. 

Hamed har ennå ikke fått den hjelpen han trenger og hans erfaringer var lærerikt for de fremmøtte fra kommuner, utdanning og myndigheter samt representanter fra målgruppen; flyktninger med forskjellig type funksjonsnedsettelse som kom den dagen. 

Mer om Hamed kan du lese her. Vi har også lagt ut en artikkel om seminaret på våre nettsider samt diskutert dagens situasjon i et intervju med Radio Latin Amerika. 

Vi vil involvere flere frivillige

Det fine med arrangementet var at vi også fikk engasjert våre dyktige frivillige. I begynnelsen av forrige måned hadde vi et infomøte med de frivillige fra alle verdenshjørner. Flere av disse kommer gjennom vårt AFA-prosjekt (Aktivisering av flyktninger og asylsøkere) og de ble kjent med organisasjonens virke samt hvordan vi vil sette opp filmfestivalen som går av stabelen 19. november. 


Vi har alltid plass til nye frivillige. Interessert? Ta i så fall kontakt med oss. 

Vi har alltid plass til nye frivillige. Interessert? Ta i så fall kontakt med oss. 

Har du lyst til eller kjenner noen som ønsker å være med som frivillig på festivalen? Ikke nøl med å ta kontakt med vår hyggelige frivilligkoordinator Hege Horsberg for en uforpliktende prat! 

Årets festival – dette har skjedd i det siste

Apropos festivalen. Nå som programmet er klart og underholdningsartistene booket, jobber vi med å booke plassene til alle barna, ungdommene og vokste som kommer de dagene. Årets tema: Noen å se opp til. Forbilder for alle, handler om hvordan mennesker kan være rollemodeller og rollemodellers betydning. 

Vi vil vie tid under festivalen for å snakke om temaet og kommer til å legge ut en serie artikler hvor vi intervjuer forskjellig type rollemodeller. 

Mange har allerede meldt seg på, men det er fortsatt ledige plasser. Her gjelder det å være raskt ute. 

Mange baller i lufta

Abloom har også utvidet horisonten gjennom kurs og seminarer. Vi har vært hos byrået Geelmuyden og Kiese for å utarbeide en langsiktig kommunikasjonsplan, avholdt filmvisninger på Barnas cinemateket hver helg, møtt Rådet for psykisk helse i Bydel Gamle Oslo og tatt initiativ til samarbeid med følgende instanser: OXLO-konferansen, OXLO mangfoldscharter,  Melahuset, UngInfo og Informasjonssenteret, Salto-nettverket. 

September har med andre ord vært en hektisk måned, og vi går for fullt denne måneden også, spesielt for å få de siste detaljene rundt festivalen på plass. 

Vi gleder oss. Sees vi der? 

Ps. Vi legger ut et lite album med noen øyeblikk fra vårt møte med frivillige, henter inspirasjon fra fjorårets festival og Geir Lippestads tale under Septemberseminaret.