Notice: Test mode is enabled. While in test mode no live donations are processed.

kr. 0
Select Payment Method

Det ble en underholdende affære for nærmiljøet på Tøyen da Abloom Filmfestival gikk av stabelen lørdag ettermiddag. 


– Dette var gøy: – Vi var i nærheten da vi fikk øye på Abloom. Da måtte vi bare komme inn og se på, sier Patrick (13), Fredrik (8) og Gad (8). Her poserer kompisene sammen med showartist Diego Belda som stod for showet. 

– Dette var gøy: – Vi var i nærheten da vi fikk øye på Abloom. Da måtte vi bare komme inn og se på, sier Patrick (13), Fredrik (8) og Gad (8). Her poserer kompisene sammen med showartist Diego Belda som stod for showet. 

– Jeg var ikke klar over at det var et arrangement her på aktivitetshuset K1. Vi har egentlig på vei et annet sted, men når vi hører musikken og ser maskoten måtte vi bare stikke innom, smiler norsk-somaliske Hodan mens barna Subeer og Zubeida lar seg begeistre av Abloom. 

– Så nå blir vi her og utsetter møtet vårt.  Det er jo helg og barna vil få med seg underholdningen, fortsetter hun. 

Men Hodan og familien var langt fra alene. Pepperkaker, brus og høy musikk utenfor K1 gjorde flere beboere og barnefamilier nysgjerrige. De over 300 fremmøtte fikk også med seg et danseshow fra artist Diego Belda. 

– Jeg synes det er stas at slike arrangementer finnes, sier Tøyenbeboer Jacob. Han er på spasertur med sin 11 måneder gamle sønn Alfred og ser frem til å tilbringe noen timer på aktivitetshuset. 

– De showet blir bra. For Alfred blir fort urolig så litt dans tror jeg han vil like. 


– Det er så positivt at bydelen har slike tilbud! Dette er en av grunnene til at Tøyen er så fint, sier småbarnsfaren Jacob. Filmene Aladdin og Løvenes Konge ble servert for barna og de voksne som tok seg turen til Kulturhuset K1. 

– Det er så positivt at bydelen har slike tilbud! Dette er en av grunnene til at Tøyen er så fint, sier småbarnsfaren Jacob. Filmene Aladdin og Løvenes Konge ble servert for barna og de voksne som tok seg turen til Kulturhuset K1. 

Faridah opplyste barna

Men det var også viktig å få frem budskapet vårt: Alle barn med nedsatt funksjonsevne skal bli sett, verdsatt og hørt! Dette var noe vår organisasjonsdirektør, Faridah Nabaggala, forklarte overfor barna. 

–  Ikke alle  er som deg og meg. For visste dere at noen barn er litt spesielle? spurte hun de minste i salen før underholdningen fant sted.

– Å forstå at folk er ulike er viktig for et inkluderende samfunn. Derfor må vi starte med de yngste slik at de skjønner hvordan andre, spesielt de med nedsatt funksjonsevne, har det. 


Populær vegg: Flere barnefamilier poserte foran Abloom-veggen under kickoffen søndag ettermiddag. 

Populær vegg: Flere barnefamilier poserte foran Abloom-veggen under kickoffen søndag ettermiddag. 


Energisk show: Sammen med Linda Bottolfs og Safaa Al-Saadi sto Diego Belda for et av dagens store høydepunker. 

Energisk show: Sammen med Linda Bottolfs og Safaa Al-Saadi sto Diego Belda for et av dagens store høydepunker.