Notice: Test mode is enabled. While in test mode no live donations are processed.

kr. 0
Select Payment Method

Barna lot seg begeistre av Diego Beldas illusjonist og sjongleringstalent på barne og ungdomsdagen. 


24008283_10155620550665935_1537449142_o.jpg

– Vi elsker Abloom fordi han er kul og blå og fordi det er så fint å dra på kino, svarer barna på Tøyen skole spørsmål om hvorfor de synes festivalen er så fin. 

1100 barneskole -og ungdomskolebarn venter i spenning på dagens program under Abloom film festival fredag formiddag. Filmer som Son of big foot og Guardians of the Galaxy er blant flere av titlene som står på menyen denne dagen. Samtidig synes barna at budskapet bak festivalen også er fin. 


Utrolig lærrerikt: Nilam og Najma går i syvende klasse på Tøyen skole. De tilegnet seg mye kunnskap om temaet Abloom jobber med under barne og ungdomskoledagen.   – Vi fikk et innblikk i hvordan andre har det og har fått økt respekt for de med nedsatt funksjonsevne. Dessuten fikk vi tenkt mye over temaet forbilder og hva det betyr for oss, forteller de. Her poserer de utenfor Saga kino sammen med maskoten vår, Abloom. 

Utrolig lærrerikt: Nilam og Najma går i syvende klasse på Tøyen skole. De tilegnet seg mye kunnskap om temaet Abloom jobber med under barne og ungdomskoledagen. 

– Vi fikk et innblikk i hvordan andre har det og har fått økt respekt for de med nedsatt funksjonsevne. Dessuten fikk vi tenkt mye over temaet forbilder og hva det betyr for oss, forteller de. Her poserer de utenfor Saga kino sammen med maskoten vår, Abloom. 

– Vi liker at Abloom hjelper barn som ikke er som alle andre, slike som ikke kan se eller må sitte i rullestol. Det er fint, kunne de fortelle før Diego Belda tok over showet etter at Faridah Nabaggala holdt et kort innlegg om Ablooms budskap: Alle barn og unge med nedsatt funksjonsevne skal bli verdsatt, sett og hørt!


Lot seg begeistre: Abloom er morsom og snill, sier Sudeks (8) fra Grefsen skole.

Lot seg begeistre: Abloom er morsom og snill, sier Sudeks (8) fra Grefsen skole.

Fortryllende Diego

Men et av de aller største høydepunktene denne dagen, foruten filmene som ble servert – var Diego Beldas show. Og det skortet ikke på applaus og gledeshyl. Mannen med kofferten, hatten og sjongleringsballene fikk publikum til å gispe etter luft ved gjentatte anledninger fordi det nærmest så ut som om han trosset gravitasjonsloven. Selv har hovedpersonen tatt det hele med knusende ro. Han finner enorm glede i å gi barn en opplevelse utenom det vanlige.

– Det å kunne gi barna noe med sitt talent er en utrolig takknemlig ting å gjøre, smiler norsk-chilenske Belda. 

En viktig møteplass for foreldre


Takknemlig: – Gjennom Abloom oppdaget jeg at jeg ikke var alene om å ha barn med nedsatt funksjonsevne. Det ga meg styrke, sier Faiso Ahmed. 

Takknemlig: – Gjennom Abloom oppdaget jeg at jeg ikke var alene om å ha barn med nedsatt funksjonsevne. Det ga meg styrke, sier Faiso Ahmed. 

Også en rekke voksne ble bergtatt av Abloom, filmene og budskapet bak. En av disse var mor til funksjonshemmede Yasmin (8), Faiso Ahmed. 

– Jeg har vært tilstede på fire festivaler og har fulgt godt med i Ablooms arbeid, sier hun engasjert. Før hun traff Faridah Nabaggala og ble kjent med Abloom, var hun lite klar over sine rettigheter som forelder. 

– Organisasjonen gir oss muligheten til å møte likesinnede og forstå at det ikke er uvanlig å ha et barn som ikke er som alle andre. Det var veldig viktig for meg, i hvertfall, fortsetter hun. 

Men festivalen er langt i fra over. I morgen, lørdag den 25. november, er det ventet 850 gjester på familiedagen.