Notice: Test mode is enabled. While in test mode no live donations are processed.

kr. 0
Select Payment Method

Hele 3215 besøkende har tatt seg turen til Abloom filmfestival denne uken. Dette ble feiret stort på familiedagen. 

Tekst og foto: Kristian Fabrizio Mendoza


Storslagen fest: – Det er utrolig morsomt å komme på festival. Abloom er kul, snill og vi får se mange bra filmer, var flere av tilbakemeldingene vi kunne fra flere av barna og foreldrene deres under Abloom film festivals barne og ungdomsdag. 

Storslagen fest: – Det er utrolig morsomt å komme på festival. Abloom er kul, snill og vi får se mange bra filmer, var flere av tilbakemeldingene vi kunne fra flere av barna og foreldrene deres under Abloom film festivals barne og ungdomsdag. 

– Det gjør meg glad, stolt og imponert at så mange mennesker faktisk har tatt seg turen hit. Denne rekorden er også et tegn på at alt det gode arbeidet vi har gjort har båret frukter, smiler Faridah Nabaggala mens hun deler ut de siste brosjyrene til familiene som tar seg turen til Saga kino lørdag formiddag. 


Familiedagen for alle: Amal og barna satte enormt pris på velkomsten da de tok seg turen til familiedagen på Abloom film festival. – Vi fikk høre om festivalen gjennom en venn og ble veldig interessert, sier hun. 

Familiedagen for alle: Amal og barna satte enormt pris på velkomsten da de tok seg turen til familiedagen på Abloom film festival. – Vi fikk høre om festivalen gjennom en venn og ble veldig interessert, sier hun. 

Det er en energisk gjeng med frivillige, ansatte og ledere vi møter denne solskinnsdagen ved inngangsdøren til en av landets største kinoer. For Faridah betyr også dette tallet at mange bryr seg om tematikken med nedsatt funksjonsevne. Å kunne engasjere så mange publikum på årets tema, Forbilder, gir håp for fremtiden, forklarer hun videre. 

– Vi har planer om å etterhvert ha mer internasjonal appell ved å invitere et internasjonalt publikum og løfte tematikken med funksjonshemmede til å bli mer verdensomspennende, sier hun uten å røpe alle detaljene. Neste års festival AFF2018 vil kunne gi oss muligheten til å få mer oppmerksomhet fra utlandet enn det har vært tidligere, opplyser hun stolt. 

Frivillige: – Dette har vært verdifult

Et titalls frivillige fra hele verden har også lært en del av årets arrangement, to av disse er Youlduz Faryabi og Christina Fjæren som for første gang er med i Abloom. Begge røper at det var temaet som trigget dem til å bli med i Abloom. 


Falt for temaet: Christina og Youlduz er frivillige under festivalen. – Vi falt for temaet og synes arbeidet gir umiddelbar effekt. Dette gjorde oss interessert, sier de. 

Falt for temaet: Christina og Youlduz er frivillige under festivalen. – Vi falt for temaet og synes arbeidet gir umiddelbar effekt. Dette gjorde oss interessert, sier de. 

– Det fine med saken til Abloom er at organisasjonen får til en påvirkning man kan se og det de gjør er direkte og gjennomførbart mot målgruppen, sier Youlduz mends Christina nikker enig. 

– Jeg synes også at temaet om nedsatt funksjonsevne er universell og berører oss på mange måter her i Norge, legger sistnevnte til. 

– Vi har troa på Ablooms arbeid

Noen andre som også lot seg imponere av arrangementet er underholdningsartistene Linda Bottolfs, Diego Belda og Safaa Al-Sahi som stod for showet “En ny venn”. 


Lar seg inspirere av Abloom: – Det Abloom gjør for barn og unge med nedsatt funksjonsevne lar vi oss inspirere av, sier underholdningsartist Diego Belda, sammen med Linda Bottolfs og Safaa Al- Sahi stod han for et fortryllende show. Her poserer Diego og Safaa med maskoten, Abloom. 

Lar seg inspirere av Abloom: – Det Abloom gjør for barn og unge med nedsatt funksjonsevne lar vi oss inspirere av, sier underholdningsartist Diego Belda, sammen med Linda Bottolfs og Safaa Al- Sahi stod han for et fortryllende show. Her poserer Diego og Safaa med maskoten, Abloom. 

– Vi liker at organisasjonen jobber med et slikt tema, sier Diego som også presiserer at det var muligheten til å prøve samme show flere dager på rad som var utslagsgivende for å delta. 

– Samtidig synes vi Abloom og spesielt Faridah har en stå-på-vilje som inspirerer masse. Å kunne omgi seg med denne energien har vært veldig givende, samtidig som vi fikk jobbe med så mange barn og ungdom, fortsetter han. 


Gleder seg til filmene: Mohammed (7) ser frem til flere av filmtitlene på film festivalen på Saga kino lørdag 25. november. Her viser lillesøsteren hans Aaliya (4) frem henna-malingen hun nettopp har fått.

Gleder seg til filmene: Mohammed (7) ser frem til flere av filmtitlene på film festivalen på Saga kino lørdag 25. november. Her viser lillesøsteren hans Aaliya (4) frem henna-malingen hun nettopp har fått.