Notice: Test mode is enabled. While in test mode no live donations are processed.

kr. 0
Select Payment Method

Bardum har signert samarbeidsavtale med organisasjonen Abloom. Selskapet skal støtte vår organisasjons arbeid med å sikre at alle barn- og unge med nedsatt funksjonsevne blir verdsatt, sett og hørt!


Det er mange i Norge som ikke kjenner til sine rettigheter - både nordmenn og minoritetsspråklige. En person med medfødt eller ervervet skade / sykdom ha rett til hjelpemidler. Sammen med Bardum og Veronica Astrup (høyre) skal Abloom jobbe med å bryte ned tabuer og skam knyttet til det å bruke hjelpemidler, spesielt i minoritetsspråklige miljøer.    Et hjelpemiddel er en gjenstand eller et tiltak som bidrar til å redusere praktiske problemer for personer med nedsatt funksjonsevne.

Det er mange i Norge som ikke kjenner til sine rettigheter – både nordmenn og minoritetsspråklige. En person med medfødt eller ervervet skade / sykdom ha rett til hjelpemidler. Sammen med Bardum og Veronica Astrup (høyre) skal Abloom jobbe med å bryte ned tabuer og skam knyttet til det å bruke hjelpemidler, spesielt i minoritetsspråklige miljøer.  

Et hjelpemiddel er en gjenstand eller et tiltak som bidrar til å redusere praktiske problemer for personer med nedsatt funksjonsevne.

Bardum leverer spesialtilpassede hjelpemidler til personer med nedsatt funksjonsevne. Tema for neste års Filmfestival er “Universell utforming – Teknologi gir muligheter“. I flere minoritetsspråklige miljøer blir det å ta i bruk hjelpemidler forbundet med skam, noe Abloom vil sette søkelyset på under festivalen.

– For folk med funksjonsnedsettelser betyr teknologi ekstra mye i hverdagen, ikke minst når det gjelder fremkommelighet og transport i tillegg til dagligdagse gjøremål. Men for minoritetsspråklige er ikke det en selvfølge på grunn av mange tabuforestillinger knyttet til det å ha synlige hjelpemidler. Vi er derfor veldig fornøyd med å ha fåt en aktør som Bardum med på laget, sier Faridah Nabaggala, organisasjonsdirektør i Abloom.

Vil bryte ned tabuer

Å bryte ned tabuer og skam, spesielt i minoritetsmiljøer knyttet til det å ha en diagnose og være avhengig av hjelpemidler, er noe av formålet med samarbeidet, opplyser hun.

Ved å samarbeide med Bardum vil Abloom kunne nå ut til disse personene med kommunikasjon tilpasset målgruppen. På denne måten vil flere mennesker få den hjelpen de trenger og leve et normalt og verdig liv uavhengig av bakgrunn.

– Bardum har siden 1999 vært en leverandør av hjelpemidler til bruk i hverdagen og på fritiden. Vi har mye erfaring og kunnskap om våre kunder og deres spesielle behov, men vi ønsker å forstå de enda bedre. Vi håper et samarbeid kan hjelpe hverandre med mer informasjon om muligheter og rettigheter til hjelpemidler, sier Veronica K. Astrup, produkt og markedssjef i Bardum.