Notice: Test mode is enabled. While in test mode no live donations are processed.

kr. 0
Select Payment Method

Kjære Abloom-leser!

Årets andre måned er over og til tross for at 2018 nettopp har startet er vi i full gang med planleggingen av våre arrangementer.

Som bildet over viser er en av disse eventene Mini Abloom på Stovner den 7. og 8. juni. Hver av dagene vil være fordelt på henholdsvis en dag viet til barna og en dag for ungdommen.

Temaet for i år Universell utforming (UU) skal gi våre barn og unge en bevisst holdning om UU. For hva menes egentlig med dette? Og hvordan kan de være med på å påvirke beslutningsprosesser hvor de vanligvis ikke blir sett og hørt?

Med dette temaet i mente vil vi gi barna muligheten til å få kunnskap om vår målgruppe, samt kunne ha muligheten til å snakke om temaet under debatten vi arrangerer. Mini Abloom vil også bestå av konkurranser, quiz, samt musikk og danseinnslag. En mer detaljert program kommer, men vi har mer informasjon på våre nettsider.

Meld deg på Mini Abloom!

Vi inviterer deg til å hjelpe oss videre

Og når vi først er inne på å involvere andre. Visste du at vi ønsker nettopp DIN mening om utforming av våre arrangementer? Tirsdag den 6. mars fra 12:00 til 13:30 inviterer vi brukerorganisasjoner, privatpersoner, offentlige bedrifter og andre samarbeidspartnere til et infomøte på Deichmanske Bibliotek avdeling Stovner.

Alle er hjertelig velkommen til å gi sin mening. Denne feedbacken for hvordan vi kan utvikle oss videre, samt få festivalen til å nå enda bedre og sterkere med sitt budskap er viktig. Hvem vet, kanskje dette kan være starten på et samarbeid?
 

Foreldre med minoritetsbakgrunn trenger bedre informasjon

Samtidig er Abloom så mye mer enn en festivalarrangør. Vårt budskap – Alle barn og unge med nedsatt funksjonsevne skal bli sett, hørt og verdsatt – har ført oss til å arbeide politisk.

Organisasjonsdirektør Faridah Nabaggala forteller at Fylkesmannen sender ut vergemålsvedtak hvor mottakeren – som har minoritetsspråklig bakgrunn – ikke forstår hva som står i vedtaket.  Det er tatt opp med Fylkesmannen som sier at de ikke har ressurser nok til nødvendig tolking. Abloom anbefaler at Fylkesmannen tilrettelegger prosessen med nødvendig midler.

Mange av disse foreldrene har kort botid i Norge og trenger mer informasjon på hva de faktisk sier ja til. Abloom er i kontakt med media om dette temaet, fordi vi ønsker at denne praksisen skal endres. Mer om dette vil vi fortelle deg om de neste ukene.

Dette temaet, og andre saker, fikk vi gehør på da Rådet for funksjonshemmede i Oslo inviterte byråden til samtale.

Vil du bli bedre til å jobbe med minoritstsspråklige grupper?

Fordi vi besitter unik kunnskap om minoritetsspråklige familier med barn med nedsatt funksjonsevne får vi ofte henvendelser fra organisasjoner , kommuner og institusjoner som ønsker kursing. To av disse er Skedsmo Kommune og Ortopediingeniørutdanningen ved HIOA.

Vil du vite mer om våre kurs og se om de passer deg og din institusjon/bedrift? Sjekk på våre nettsider eller ta kontakt med oss. Vi er mer enn villige til å hjelpe dere.

Vårt første møte i internasjonalt nettverk
Husker dere at vi nevnte at vi har blitt medlem  i det internasjonalenettverket ECFA? Kort fortalt er målet deres er å kommunisere med barn og skape en positiv atmosfære mot Europeiske filmer og bla politiske og økonomiske aspekter gjennom film og kino. ECFA har 100 medlemmer fra 36 forskjellige land, og å være med i ECFA gjør oss utrolig stolte.

Som eneste festivalarrangør som tar for seg funksjonsnedsettelser ble vi godt tatt i mot under den 8. utgaven av den tyske filmfestivalen Berlinale. Der fikk vi gleden av å endelig møte de andre barnefilmfestivalene internasjonalt. Vi gleder oss masse til å se hvilke frukter det vil bringe.

Bestill plass på Abloom allerede nå!

Dette kommer kanskje som en selvfølge på mange, men ingen nyhetsbrev avsluttes uten å nevne vårt hovedarrangement for 2018; Abloom Film Festival.

 18., 19., 22., 23., og 24. november på Kulturhuset K1 på Tøyen, Filmens Hus og på Saga Kino vil være fullspekket med filmer, samtaler, foredrag, kulturinnslag og debattinnlegg. Hovedfokuset i år er den samme som Mini-Abloom, universell utforming.

I fjor var rekordåret i andel besøkende. Dette ønsker vi å slå 2018 og vi åpner allerede nå for påmelding.

Meld deg på nå!!