Notice: Test mode is enabled. While in test mode no live donations are processed.

kr. 0
Select Payment Method


Nyhetsbrev hovedbilde.jpg

Kjære leser!

Først og fremst vil vi benytte anledningen til å minne dere, og oss selv på vårt verdiløfte: Alle barn og unge med nedsatt funksjonsevne skal bli verdsatt, sett og hørt!

Årets tema for våre arrangementer, Universell Utforming (UU) handler om nettopp dette, barn – spesielt de med nedsatt funksjonsevne – skal bli hørt når vi snakker om temaet, noe vi har som mål gjennom Mini-Abloom og Abloom Film Festival 2018.

Når det gjelder førstnevnte event, Mini-Abloom den 7. og 8.juni, er vi glade for å si at detaljene rundt allerede er klare. Vi gleder oss masse til å tilby de yngste et program fullspekket med filmer, debattinnlegg, konkurranser og underholdning på henholdsvis Barnas Dag og Ungdomsdagen.

Med dette vil vi at barna også skal få en mer bevisst holdning til hvordan de aktivt kan bidra til at skolene og samfunnet blir utformet slik at flest mulig har tilgang, noe som også er grunnen til vårt modellverksted begge dagene.

Samtidig vil vi også benytte anledningen til å takke Barne, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) for støtten til å gjøre arrangementet en realitet. Uten dere ville vi aldri klart det!

Ønsker du å melde deg på? Gjør det allerede nå!

Offentlige toaletter og nød-sms for døve

Når vi først er inne på UU og offentlige plasser: Visste du at det ikke finnes nok handicaptoaletter i det offentlige rom? I forbindelse med fellesmøtet med bydelsrådene tidligere denne måneden, var dette noe vi tok opp. Vi ønsker at våre folkevalgte tar med vår kjernegruppe når de tenker på prosjektet Bilfritt byliv.

Da vi lanserte De Utvalgte etterlyste vi blant annet en tjeneste som gjorde det enklere for døve og hørselshemmede å si ifra ved nødsituasjoner og ulykker. At dette nå har blitt en realitet hos politi, ambulanse og brannvesen synes vi er supert, da vi lenge har jobbet med å fremme dette forslaget. Mer om dette kan du lese på døveforbundets nettsider.

Så vil vi også nevne at Apple nylig lanserte emojis som mennesker med nedsatt funksjonsevne (rullestolbruker, høreapparat og førerhund) kan kjenne seg igjen i som en annen positiv utvikling når det kommer til inkludering og teknologi. Dette synes vi er stas!

Portrettintervju i Kvinner og Klær (KK)

Vår organisasjonsdirektør, Faridah Nabaggalas engasjement og unike historie inspirerer mange, noe som førte til et to siders-intervju forrige måned. Hennes kamp og bakgrunn blir portrettert i mars-utgaven av KK.

Saken fortsetter under bildet.


29511401_1727351544000627_3720578956484022523_n.jpg

Ellers har vi flere intervjuer og featuresaker i vente de kommende månedene. Vi gleder oss til å dele de med dere.

Husker dere vi inviterte til åpent møte ved forrige nyhetsbrev? Vel, det fant sted tirsdag den 6. mars på Stovner Bibliotek, og feedbacken var overveldende. Vi fikk både biblioteket med på laget, som utstillingsarrangør av barnas modeller av offentlige bygg i forbindelse med Mini-Abloom, og flere frivillige som gjerne vil utgjøre en forskjell overfor vår kjernegruppe.

Abloom filmfestival er åpent for påmelding

Så vil vi avslutte med å nevne at vi allerede har åpnet lukene for vår største arrangement for i år; Abloom Filmfestival 2018 (AFF 2018) som finner sted 18., 19., 22., 23., og 24. november på Kulturhuset K1 på Tøyen, Filmens Hus og på Saga Kino.

I likhet med Mini-Abloom kommer temaet til å omhandle UU og mulighetene teknologien gir. Imidlertid er dette et større arrangement hvor vi åpner for voksne, skoleelever og vår kjernegruppe til å diskutere aspektene ved disse temaene.

Som møteplass ønsker årets AFF også å bryte ned tabuer gjennom filmatiske opplevelser, underholdning, debattinnlegg og konkurranser. Mer informasjon kommer vi utover året.

Imidlertid kan du melde deg på allerede nå. Husk at det er førstemann til mølla og at vi hadde rekordmange besøkende i fjor. Så vær raskt ute.

Så avslutter vi med å ønske alle våre bidragsytere, fans og publikum en riktig god påske.