Notice: Test mode is enabled. While in test mode no live donations are processed.

kr. 0
Select Payment Method

Over 500 barn fra Rommen og Vestli skole fikk en opplevelse av universell utforming (alle må kunne være med) de neppe vil glemme som en av de gode gamle barndomsminnene. 


Bilde1.png

Vara ordfører Kamzi åpnet Mini Abloom Stovner med en flott tale om at det i innvandrermiljøer er tabu å snakke om barn som er «annerldes». Hun insisterte at det er et tilbud som blir tilbydt alt for lite- dette gjør at folk ikke får hjelpen de har krav på. Hun insisterte også på at barnas holdning er et lys mot fremtiden.

 – Det var gøy å få snakke med 10, 11 og 12 åringer om det felles ansvaret vi alle har. Fremtiden er lys når holdningene til disse groruddølingene er så inkluderende, sier Khamshajiny Gunuratnam

-Barna har gledet seg kjempemye til eventet. Utenom den normale skolehverdagen og de faste rutinene er det fint å komme seg litt ut, spesielt med et så viktig tema som dette, sier lærer for klasse 2A på Vestli skole.

Slush-maskiner, popcorn, musikk og workshop med arkitekten Erik fra Gasa, Jørn og Frederike Gida Wehle-Andersen fra entreprenøren Veidekke deltok på barnas dag. Temaet for dagen var universell utforming, og alle gjenkjente det perfekte eksemplet på dette begrepet idet Abloom kom til syne. Elevene ble også veldig begeistret for piraten Sol med latter og triks under ermet.

-Jeg husket faktisk Abloom siden workshoppen på skolen vår, sier en av elevene.

– Universell utforming er jo et bredt begrep, men likevel noe som fortsatt ikke er iverksatt på mange uteområder for ikke å snakke om samfunnet på et vidt spekter. Det må bli mer oss, enn dere og vi, fortsetter Youlduz fra Abloom.

-Områder som Stovner har jo fått et ganske heftig rykte, så når vi har politiet som kommer hit og gjør barna kjente fra ung alder-så er det på mange måter en form for universell utforming. Barna her er ikke vant til ordentlig kontakt med politiet, men når det blir bygget opp et slags tillitsbånd fra ung alder så kan det være med på å forebygge eventuelle misforståelser. Derfor trenger vi at organisasjoner som Abloom er med på å hente slike tema på dagsorden, sier Zahraa fra videregående skole.


l.png


p.png


ø.png


hh.png

Workshop og aktiviteter

Barna fikk også med seg et lite inlegg fra Faridah Nabaggala om universell utforming og om barnas behov for å lære begrepet fra ung alder. dette passer også fint med Ablooms motto som er at «alle barn og unge med nedsatt funksjonsevne skal bli sett og hørt». Etterfulgt av aktivitetsstasjoner som hoppetau, limbo, pinata og workshop fikk barna en opplevelse de sent vil glemme når det kommer til universell utforming.

 

 

Det beste med slike arrangementer for barn er å se hvor glade de blir av slike aktiviteter. Barna lærer ofte best gjennom praktiske eventer, sånne ting blir igjen i minnet, fortsetter læreren fra 2A på Vestli skole

 

For flere bilder fra Mini Abloom Stovner: https://www.facebook.com/pg/www.abloom.no/photos/?ref=page_internal