Notice: Test mode is enabled. While in test mode no live donations are processed.

kr. 0
Select Payment Method

Ungdommer fra forskjellige bydeler samlet seg for å debattere om universell utforming/inkludering og tilhørighet. Denne tematikken mener vi er viktig å diskutere, da vi ser flere tilfeller der ungdom ikke føler tilhørighet i samfunnet og ikke blir inkludert. Minoritetsperspektivet, utenforskap og sosiale forskjeller vil være de emnene som kommer til å bli tatt opp i denne debatten. 


Bilde1.png

-Tusen takk til alle som møtte opp idag. Å se at det finnes ungdommer som er engasjerte i tematikken vi tar opp idag (universell utforming) er veldig viktig. Samtidig at som vi diskuterer hva begrepet universell utforming betyr for hver av oss, er det også viktig hva det vil si for minoriteter med nedsatt funksjonsevne, var Faridah Nabaggalas kick off for ungdomsdagen for mini Abloom Stovner.

Med spennede innlegge fra inspirerende ungdommer fra «Ungdommer mot narkotika» og «Press» har vi slått i gang gnisten om hvor engasjerte og interesserte ungdommene faktisk er om det som foregår rundt oss i samfunnet.

Debatt og kultur

-Ungdommene må ikke bare holde det som plager seg inne, for på slutten av dagen så kan ikke vi vente på at andre skal ta våre kamper opp og snakke for oss selv. Dette er et veldig viktig høydepunkt av det å være minoritet og bla en minoritet med nedsatt funksjonsevne, sier Sadia Jabeen prosjektleder fra Norges Handikapforbunds Ungdom.

-Adversity: fortell det som sårer deg på en konstruktiv måte, sier Akhenaton de Leon, Daglig leder i Organisasjonen Mot Offentlig Diskriminering.

 


mm.png

-Det som er så spesielt med ignoranse er mangel på kunnskap. Har vi kunnskapen har vi allerede det viktigste våpenet mot ignoranse, fortsetter Akhenaton de Leon.

Programmet fortsettet med dans fra den kjente gruppen Dangerous Gossip. Dangerous Gossip opptrådte tidligere på Norske Talenter og er et kjent talent utover bydel Stovner. Ayyuce Kozanli og Saba Cheshomi brakte nok engang en opptreden med stående applaus.

Ungdommene avsluttet dagen med en påminnelse av hvor viktig et samfunn for alle er, og hvordan universell utforming er viktig for forståelse på tvers av funksjonsevne og etnisitet. Dette ble gjort av filmvisning av The Legend Of Tarzan fra regissør David Yates.

For bilder fra Mini Abloom Stovner sjekk ut Facebook siden vår her