Notice: Test mode is enabled. While in test mode no live donations are processed.

kr. 0
Select Payment Method


Mini Abloom Stovner

Kjære leser av Abloom`s nyhetsbrev,

Nå er årets sjette måned ferdig, og vi i Abloom har gjort en del spennende ting. Vi har arrangert Mini Abloom Stovner som hadde totalt over 650 deltakere, vi har også arrangert piknik. Vi har deltatt på møter, Stolthetsparaden- Independent Living festivalen, og en konferanse om barnehabilitering. Denne måneden har det vært stor fokus på september seminaret og Abloom Filmfestival 2018 (AFF2018)

Årets Mini Abloom som for første gang kom til Stovner har vært en stor suksess. Det var totalt over 650 barn og unge som deltok, og de fikk en minneverdig opplevelse der de fikk delta på flere aktiviteter, sett på filmer og lært mer om tematikken universell utforming. Mini Abloom var delt på to dager,  der den ene var barnas dag og den andre var ungdommens dag. På barnas dag var det barna fra hele Vestli skole som deltok, og i tillegg var det noen elever fra Rommen skole. Denne dagen fikk barna være med på workshops, spennende uteaktiviteter, filmvisning og masse mer. Påungdommens dag var det filmvisning, debatt om tematikken inkludering og tilhørighet, innlegg om historikken til Stovner og universell utforming og masse mer spennende.

Invitasjoner og deltakelse på arrangementer og møter denne måneden:

  • Leder, Faridah har deltatt på arrangementet “Nabolagsinkubator for sosiale entreprenører” i regi av Tøyen Unlimited. Vi mener at sosial entreprenørskap er viktig, og at Abloom sitt arbeid med det bør fremmes.

  • Vi har hatt et møte med den finske ambassaden og den finske presten i Norge, og vi har invitert dem til fagkonferansen i november som finner sted under Abloom Filmfestival. De gleder seg til å delta!

  • Faridah har deltatt på Barnehabiliteringskonferansen, der hun fikk holde et innlegg om oppvekst med funksjonshemming.

  • Vi har deltatt på et møte med Kulturdepartementet, og invitert dem til Abloom filmfestival 2018.

  • Vi har deltatt på åpen halvtime hos Stovner bydelsutvalg, der leder Faridah informerte om viktigheten av å forebygge utenforskap og å drive med forebygging gjennom kultur. Vi kom også med konkrete tiltak for at dette kunne bli ivaretatt.

  • Abloom deltok på Uloba Stolthetsparaden. Her hadde vi egen banner og parole.

  • Abloom deltok også på 242 års jubileet for Amerikas selvstendighet på den Amerikanske ambassaden.
  • Faridah har hatt et møte sammen med en PhD Stipendiat som intervjuet Faridah for hennes rettighetsarbeid og arbeid med Abloom.
  • Vi i Abloom har invitert og sendt flyktninger fra AFA-prosjektet, barnefamilier og unge med nedsatt funksjonsevne til ferie sammen med Norsk Folkehjelp Oslo og Oasen Kvinner Krysser grenser.

Vi arrangerte piknik på Hovedøya som en avslutning på et vel overstått halvår. Det var et godt oppmøte, fint vær og en god stemning. Vi i Abloom vil takke for dette halvåret, og vi ser frem til det videre arbeidet og Abloom filmfestivalen.

Forberedelsene til Abloom Filmfestival er godt i gang. Vi får ofte nye bidragsytrete og samarbeidspartnere, og organisasjonen Made for Movement er en av de som skal bidra med programmet på fagkonferansen vår. De fleste programmene til AFF2018 er nå klare, og de kan sees på Facebook eventene våres. Det vil bli filmvisning av de nyeste og beste filmene fra i år, faglig påfyll om universell utforming, konkurranser, giveaways og masse mer! Påmeldingen er fullt i gang. Meld deg på nå, og sikre deg en plass til AFF2018! Du kan melde deg på her.
Vi vil med glede meddele at barnehagens dag er nå fullbooket.

Med dette ønsker alle vi i Abloom deg en riktig god sommer. Vi kommer tilbake med mer i august.