Notice: Test mode is enabled. While in test mode no live donations are processed.

kr. 0
Select Payment Method

Abloom Filmfestival med arrangementer som Fagkonferansen blir til i stor grad takket være de flotte frivillige. Dette er ildsjeler fra alle tenkelige etnisiteter, religioner og livssituasjoner. Men alle har det til felles at de vil at “alle barn og unge med nedsatt funksjonsevne skal bli verdsatt, sett og hørt!”


Faridah sammen med noen av Ablooms engasjerte og venner.

Faridah sammen med noen av Ablooms engasjerte og venner.

— Jeg ønsker å takke alle som har brukt mange, mange timer av sin fritid på å få til denne konferansen og festivalen. For noen gode og engasjerte mennesker vi har her i Abloom! Skryter Faridah og legger til:

— Noen av våre frivillige har flyktet fra krig og elendighet, og så bruker de sin tid på å bidra positivt til samfunnet gjennom Abloom. Dette synes jeg alle skal merke seg, for dette er mennesker som er kjemperessurser.

En av de som begynte som frivillig, men som nå jobber i Ablooms administrasjon er syrisk-palestinske Najwa Mohammad. Hun kom til Norge i 2015 og er et arbeidsjern som har lært seg norsk og kommet seg raskt ut i jobb.


Najwa og frivillige Mahmoud (også fra Syria) står på for Abloom. Her under Fagkonferansen 2018. Foto: Bjørn Lecomte

Najwa og frivillige Mahmoud (også fra Syria) står på for Abloom. Her under Fagkonferansen 2018. Foto: Bjørn Lecomte

— Det vi gjør her i Abloom er helt nødvendig, og det føles godt å jobbe med noe så meningsfullt. Å kunne bidra til positive endringer i det norske samfunnet er viktig for meg, sier Najwa.

— Klart det er mye jobb, man man må stå på og gjøre det som er nødvendig for å vise hva Abloom er og står for, forteller hun.

Faiso har vært aktiv i Abloom siden starten, men er også alenemor til et funksjonshemmet barn. Hun skryter av all innsatsen til de frivillige under festivalen.


Faiso (t.v) sammen med Faridah på Fagkonferansen 2018 på Saga kino.

Faiso (t.v) sammen med Faridah på Fagkonferansen 2018 på Saga kino.

– Frivillig arbeid åpner dører og hjerter. Vi lærer av hverandre! Vi deler byrder, kunnskap og erfaringer med hverandre. Noen ganger må man bare lytte til andre, høre hva de har å si. Husk at vi kommer fra mange forskjellige kulturer, men sammen kan vi skape et samfunn hvor våre barn ikke faller utenfor, sier Faiso.

Hun forteller at Abloom Filmfestival gjør det mulig for hennes datter å ikke føle seg utenfor.

– Datteren min kommer her med venner. Så spiser de sammen, ser filmer og koser seg. Å se barnet mitt dele livet med andre betyr utrolig mye for meg som mor, sier Faiso.

Men hun forteller at kunnskapen hun tar med seg fra dager som Fagkonferansen er like viktig.

– Jeg lærer noe nytt som jeg tar med hjem og kan bruke i mitt liv. Videre kan jeg spre den informasjonen og kunnskapen videre til andre.

Faiso er spesielt opptatt av å rose representantene fra stat og kommune og bydeler som stiller opp, holder innlegg og tar spørsmål fra salen.


Abloom har mange engasjerte og arbeidsomme frivillige. Uten dem blir det ingen festival.

Abloom har mange engasjerte og arbeidsomme frivillige. Uten dem blir det ingen festival.

– Jeg føler at livet mitt har blitt bedre av å være engasjert i Abloom. Og jeg ser hvordan denne festivalen styrker og motiverer barn med funksjonsnedsettelser.