Notice: Test mode is enabled. While in test mode no live donations are processed.

kr. 0
Select Payment Method


F.v. Hermine Ambrose-Runge, Ingeborg Kinck Rannem og Pernille Hagelund

F.v. Hermine Ambrose-Runge, Ingeborg Kinck Rannem og Pernille Hagelund

Hermine Ambrose-Runge, Ingeborg Kinck Rannem og Pernille Hagelund går i 9 . klasse på Hovseter skole. Gjennom valgfaget “Innsats for andre” er de nå engasjert i Abloom.

Ifølge Utdanningsdirektoratet skal dette valgfaget “gi ungdom en mulighet til å være aktive deltakere i lokalsamfunnet. Opplæringen skal gjøre elevene i stand til å identifisere behov for frivillig arbeid i lokalmiljøet. De skal også kunne bruke egne ressurser og kunnskaper til å planlegge, iverksette og sluttføre tiltak som imøtekommer behovene.”

Følg oss på Facebook

— Vi valgte faget fordi vi liker å se at vi gjør en forskjell, og hjelper noen. Det er gøy å bestemme selv hva vi skal bruke skoletimene på. Det er omtrent 20 elever som har faget på 9. trinn Hovseter skole. Det er veldig fritt, og man bestemmer selv hva man vil jobbe med. Noen kontakter organisasjoner og andre selger kaker, forteller Ingeborg.  

Skolen hadde besøk av Abloom-leder Faridah S. Nabaggala da jentene gikk i 8. klasse, men da var de allerede med i andre prosjekter.

— Men i 9. klasse hadde vi lyst til å jobbe med Abloom. Vi skal hjelpe til med Mini Abloom. Oppgavene vi har fått er å finne idrettsutøvere som kan være med på dagen, og komme med ideer til aktiviteter, forteller elevene.

Ler mer om Abloom her

— Vi vil absolutt anbefale innsats for andre. Det er veldig populært på skolen vår, og vi er heldige som har fått dette faget. 

Abloom-leder Faridah S. Nabaggala er strålende fornøyd med både jentene og valgfaget.

— Vi må huske at ungdommer i dag har mange muligheter. Det at disse tre elevene velger å bruke sin tid på å hjelpe andre og lære om frivillig arbeid, det synes jeg det står respekt av. Vi setter stor pris på dem. Flere ungdommer bør følge deres eksempel, sier Faridah.