Notice: Test mode is enabled. While in test mode no live donations are processed.

kr. 0
Select Payment Method

Abloom-leder Faridah S. Nabaggala mener vi alle må reise oss opp og arbeide for mer reell inkludering av alle, uansett bakgrunn. — Det handler om å være sterke, være tydelige og ta plass, for å skape et bedre og mer inkluderende samfunn! Dette er Abloom nyhetsbrev for april 2019.


trine.jpg

Enda en farts- og meningsfylt måned har sust avgårde med mange frivillige, politikere og viktige bidragsytere i Ablooms arbeid for å bygge ned tabuer.

April måned har i stor grad handlet om to store arrangementer. Den 10. april inviterte vi religiøse ledere, politikere, forskere, brukere, pårørende og publikum til signeringsseremoni på aktivitetshuset K1 på Tøyen. Budskapet var at funksjonsnedsettelser ikke er en guddommelig straff. Av de religiøse lederne som støttet erklæringen og arrangementet, var representanter fra muslimske og kristne trossamfunn, men det ble også holdt appeller av kulturminister Trine Skei Grande, ordfører Marianne Borgen, forsker Torunn Arntsen Sajjad (OsloMet), NTNU-forsker Anna Kittelsaa og representanter fra Oslo politidistrikt.

Ablooms leder deltok også på samarbeidsforumet på Stovner politistasjon. Der fikk vi flere til å skrive under erklæringen på at funksjonsnedsettelse ikke er en guddommelig straff. Alle barn og unge med nedsatt funksjonsevne skal bli sett, hørt og verdsatt.

Se bilder fra signeringsseremonien her.

– Helt siden organisasjonens oppstart har Abloom registrert at tabuer, vrangforestillinger og overtroiske teorier rammer mennesker som lever med funksjonshemminger. Særlig i enkelte minoritetsmiljøer kan det være sterke oppfatninger om at funksjonshemminger er en guddommelig straff, forklarte Faridah Nabaggala til de 100 frammøtte.

– Vi i moskeen har et ansvar for om å støtte slike tiltak. Derfor er det viktig å være tilstede og bidra med det vi kan, sier daglig leder i Rabita Mosque, Djamel Selhi.


Signeringsseremoni .jpg


trine.jpg

Prosjektet “Funksjonsnedsettelse – ikke en guddommelig straff” er støttet av Kulturdepartementet. Les artikkelen om signeringsseremonien her.

Mini Abloom

Det andre store arrangementet denne måneden var Mini Abloom, som ble avholdt på  Rommen skole og Stovner ungdomsklubb den 26.april.

I tillegg til planlegging av signeringsseremonien 10. april, har vi også hatt mye fokus på Mini Abloom Stovner. Dette er en pop-up festival som vi i år arrangerer på Rommen skole 26. april. En barnedel (aktivitetsdag med tema “Rett til deltakelse i organisert idrett”) ble holdt på Rommen skole (Rommen scene) og en ungdomsdel om rett til deltakelse i samfunnet.

På barnas del fikk 1. og 2. klassinger delta i aktiviteter som fotball, tautrekking og potetløp.  Det ble også undervisning i breakdance og taekwondo. På ungdomsdelen ble det workshop, filmvisning, debatt/diskusjon og mat og drikke, på Blokk 58, Stovner ungdomsklubb.

Innsats for andre

Abloom er så heldig at vi har fått med oss tre flotte ungdomsskoleelever på laget. Hermine Ambrose-Runge, Ingeborg Kinck Rannem og Pernille Hagelund går i 9. klasse på Hovseter skole. Gjennom valgfaget “Innsats for andre” er de nå engasjert i Abloom.

— Vi valgte faget fordi vi liker å se at vi gjør en forskjell, og hjelper noen. Det er gøy å bestemme selv hva vi skal bruke skoletimene på. Det er omtrent 20 elever som har faget på 9. trinn Hovseter skole. Det er veldig fritt, og man bestemmer selv hva man vil jobbe med. Noen kontakter organisasjoner og andre selger kaker, forteller Ingeborg.


Under Mini Abloom hadde elevene ansvar for fotballen, og viste et strålende engasjement vi setter stor pris på. Se mer på Facebook

Abloom tar ansvar på alvor!

Abloom har, i tillegg til de flotte praksis- og ungdomsskoleelevene, et stort nettverk av frivillige med bakgrunn som asylsøkere og flyktninger. Mange av disse bidrar på våre aktiviteter via Ablooms AFA-prosjekt (Aktivisering av Flyktninger og Asylsøkere).


ungdomsdel 1.jpg


faridah barn.jpg


abloom.jpg

Mini Abloom på Stovner / ungdomsdag / 26.04.19

— Frivillighet og meningsfull aktivitet er nøkkelen til inkludering og integrering. Abloom hjelper stadig mange mennesker på kort tid, både med jobb, sosialt nettverk og kulturelle opplevelser. Ablooms aktiviteter skaper begeistring hos barn og voksne. Hos oss er DU en ressurs og et håp for fremtiden! Sier Faridah.  

Filmfestivalen i november

Helt til slutt vil vi minne dere på at Abloom filmfestival 2019 arrangeres 17. til 23. november. Årets tema er tilgjengelighet og tilrettelegging: Rom for deltakelse. For mer info, trykk her.

Vi ønsker deg/dere velkommen til den åttende Abloom filmfestival! Fra 17. til 23. november vil vi sette funksjonsnedsettelser på agendaen, og bryte ned tabuer gjennom filmvisning, debatt og aktiviteter.

Vi håper så mange tar turen. For påmelding, se www.abloom.no eller trykk her https://www.abloom.no/registrering.

Vi takker for en fin aprilmåned og gleder oss til alt som skal skje i mai! Bli med oss videre!

Lik oss på Facebook!