Notice: Test mode is enabled. While in test mode no live donations are processed.

kr. 0
Select Payment Method

Våren er over oss og mai måned har flydd avgårde. – Vi har fortsatt mange kamper å kjempe, blant annet når det kommer til sosial rettferdighet og et mer inkluderende samfunn, uansett bakgrunn, sier Abloom-leder Faridah Nabaggala.


Abloom-leder Faridah Nabaggala.

Abloom-leder Faridah Nabaggala.

Gratulerer med vel overstått 17. mai. Håper alle hadde en super feiring!

Mai er åpenbart en måned som nordmenn har stor glede av. 17. mai byr på felleskap, der alle mennesker, uansett bakgrunn, kan feire Norges nasjonaldag sammen. Friheten finner vi i landets demokrati. Likhet gir oss alle rettigheter, og sammen med fellesskapet, gir det oss tryggheten vi trenger i vårt samfunn.

Målet for Abloom filmfestival er å bedre levekår og livskvalitet, samt å fremme sosial inkludering for barn og unge med nedsatt funksjonsevne og deres foreldre. Vår misjon er at barn og unge skal bli sett, verdsatt og hørt, uansett hvilken bakgrunn de har. Funksjonshemmede barn har ikke mange som kjemper for dem. Ta initiativet til å gjøre en forskjell!

Gratulerer med dagen som var!

Rett til deltakelse på idrettsarenaer

Under forberedelsene til årets Mini-Abloom, fant vi ut at det er alt for mange barrierer for deltakelse i idretten for barn og unge, spesielt de som har nedsatt funksjonsevne. – Vi etterlyser en handlingsplan for rett til deltakelse i idrettsarenaer, uansett bakgrunn, sier Abloom-leder Faridah.


Alle barn skal ha rett til å delta i idrett, uansett funksjonsnivå.

Alle barn skal ha rett til å delta i idrett, uansett funksjonsnivå.

Senere ble Abloom invitert til å delta på et innspillsmøte om barrierer for deltakelse i idretten, som ble arrangert av byrådet for kultur, idrett og frivillighet. Alle barn og unge skal ha mulighet til å delta i fritidsaktiviteter. Hovedmålet for folkehelsearbeidet i Oslo er at innbyggerne opplever god helse og trivsel, uavhengig av hvem de er og hvor de bor i Oslo. Temaet ligger Ablooms hjerte nært, og årets tema under Mini-Abloom var nettopp “rett til deltakelse i organisert idrett”. – Dette er fundamentale deler av arbeidet for “Universell utforming”, som Abloom mener alle i Norge må bli bedre kjent med. Alt vi foretar oss i Mini-Abloom har et fokus på tilgjengelighet og tilrettelegging for funksjonshemmede, forteller Nabaggala på spørsmål om mini-festivalens budskap.

Les mer om festivalen her: https://www.abloom.no/nyheter-abloom/2019/5/2/-rett-til-deltakelse-i-organisert-idrett

Kompetansedeling og rådgivning

Fordi Abloom har opparbeidet seg god og nyttig kompetanse og kunnskap om utfordringene knyttet til nedsatt funksjonsevne i innvandrermiljøer, består mye av arbeidet vårt av å holde foredrag om disse temaene for organisasjoner og offentlige etater.

I løpet av mai har vi opplevd en markant økning i antall henvendelser til Abloom som organisasjon, da vi sitter på kunnskap og erfaring som pårørende og instanser/private aktører gjerne vil benytte seg av.

Det er veldig hyggelig å se at både brukerorganisasjoner og private gjerne vil vite mer. Dette fører oss tilbake til hele Ablooms fundament, fordi ingen andre besitter vår kunnskap. Det alle disse aktørene har til felles, er at alle ønsker å komme i kontakt med vår målgruppe.

Dette er en av mange aktører som tok kontakt med oss i mai:

Ønsker du å samarbeide med Abloom? Ta kontakt her: www.abloom.no/kontakt-oss-1

Praksisplasser til flyktninger

Abloom har blitt en attraktiv organisasjon å ha praksisplass i. Denne måned har vi fått en praksiselev via JobLearn (www.joblearn.no). Hun heter Jasmine Hasnah. Les mer om henne her.

Er du interessert i praksisplass hos oss? Send en e-post til post@abloom.no.

Abloom piknik

Abloom piknik er en årlig tradisjon vi arrangerer. Vi inviterer alle, men særlig familier med barn som har nedsatt funksjonsevne. 29. juni stiller Abloom med grill i Hovedøyas skjønne natur. Vi håper så mange som mulig blir med. Abloom piknik er finansiert av Norsk Friluftsliv. Påmelding via www.abloom.no/registrering.

Velkommen til den åttende Abloom filmfestival!

Helt til slutt vil vi minne dere på at Abloom filmfestival 2019 arrangeres 17. til 23. november. Årets tema er tilgjengelighet og tilrettelegging: Rom for deltakelse. For mer info, trykk her.

Arbeidet med planlegging av filmfestivalen er i full gang. I mai har vi ferdigstilt tre filmer. Blant annet “Prøv, feil og prøv igjen”, med toppidrettsutøver Birgit Skarstein. Hun har mye relevant å si om årets tema på AFF 2019.


“Prøv, feil og prøv igjen” er en film om når livet blir snudd på hodet.

“Prøv, feil og prøv igjen” er en film om når livet blir snudd på hodet.

Disse arrangementene er nå fullbooket:

  • 18. november: Barnehagens dag.

  • 22. november: Barnas dag.

Meld deg på her: www.abloom.no/registrering.

Bidra som frivillig i Abloom!

Under festivalen er det mange frivillige i sving. Arrangementer som Fagkonferansen blir til i stor grad takket våre flotte frivillige. Alle har det til felles at de vil at alle barn og unge med nedsatt funksjonsevne skal bli verdsatt, sett og hørt! Ønsker du å være frivillig på årets filmfestival? Se linken www.abloom.no/frivillig-1.

Vi takker for en fin mai måned og gleder oss til alt som skal skje i juni! Bli med oss videre!

Lik oss på Facebook!

Copyright © 2019 Abloom, All rights reserved.