Prins Abloom er den første av de to nye personlighetene til Abloom.

Prins Abloom er den første av de to nye personlighetene til Abloom.


Kaptein Abloom (pirat) er Ablooms andre, nye personlighet som blir å se på festivaler fremover.

Kaptein Abloom (pirat) er Ablooms andre, nye personlighet som blir å se på festivaler fremover.

Abloom er en kjent og kjær maskot som alltid vekker begeistring og glede, uansett hvor han dukker opp. Alle vil treffe Abloom – og det synes han er helt topp!

Under Abloom Filmfestival 2019 kommer både voksne og barn til å få treffe på Abloom-maskoten som prins og pirat. Her blir det mye moro, dans og latter. 

— Jeg er veldig glad i og stolt av Abloom og hans evne til å lage fest og glede. Derfor synes jeg det er supert at han nå kommer til å vise flere sider av seg selv, sier filmskaper Faridah Nabaggala, som er grunnlegger av, og festivaldirektør i, Abloom Filmfestival. 

Abloom er en ideell og frivillig organisasjon i Oslo som hjelper barn og unge med funksjonsnedsettelse, med et særlig fokus på minoritetsspråklige. Vi jobber for at alle barn og unge med funksjonsnedsettelse skal bli verdsatt, sett og hørt. 

Les mer om oss her

Opprinnelig tegneseriefigur

— Han var egentlig en tegneseriefigur jeg laget i 2012, men så tenkte jeg: “Ah, jeg må få ham til å bli en sprell levende figur som kan bli med på arrangementene våre. I 2017 ble han vist frem på festival for første gang, og fikk raskt mange modige venner som representerte ulike funksjonsnedsettelser. Jeg visste at han kom til å gjøre en fantastisk jobb med å glede barn og voksne”, forteller Nabaggala.  


Faridah med de nye maskotene.

Faridah med de nye maskotene.

— Barna kan takke meg for at Abloom og vennene hans eksisterer. Egentlig skulle han hete Handy, men filmfestivalen byttet navn. Han fikk i stedet navnet Abloom. Det ble starten på en eventyrlig suksess for Abloom Filmfestival, sier hun. 

Abloom-maskoten har vært med på festivaltrailere og mye av det vi i Abloom produserer av materiale. 


Abloom overøses av klemmer, som han pleier under Mini Abloom og AFF.

Abloom overøses av klemmer, som han pleier under Mini Abloom og AFF.

Blitt en slags superstjerne

— Han er virkelig blitt en superstjerne på våre arrangementer. Men viktigst av alt er det nok at Abloom sprer kunnskap om livet med funksjonsnedsettelse. Når barna tenker på Abloom, så tenker de også på hvordan de kan gjøre samfunnet vårt mer rettferdig og tilrettelagt for alle, sier Nabaggala og legger til: 

— Når jeg treffer barn ute på gaten, så forteller de meg at de gleder seg til å se Abloom igjen. De vil vite hvor han er, hva han gjør og når de kan få se ham.  

17. – 24. november er det tid for Abloom Filmfestival 2019. Vi gleder oss til å se deg der, og det gjør Abloom også.

Tags :