Notice: Test mode is enabled. While in test mode no live donations are processed.

kr. 0
Select Payment Method

– Abloom ønsker å skape nysgjerrighet og debatt om synligheten av funksjonshemmede. Vi vil ikke at barn og unge som har nedsatt funksjonsevne kun skal representeres som et konflikttema i pressen eller som en lidende gruppe som trenger sympati – men at man inntar nye former for representasjon som er positive og vekker beundring, sier Ablooms grunnlegger Faridah Nabaggala.


“Prins Abloom” og “Kaptein Abloom” er de to nye maskotene til Abloom.

“Prins Abloom” og “Kaptein Abloom” er de to nye maskotene til Abloom.

Gode nyheter for alle barn og unge!

Den folkekjære maskoten vår, Abloom, har fått nye drakter. Han finnes nå både som prins og pirat, i tillegg til den originale versjonen. Vi er sikre på at de kommer til å glede enda flere barn i fremtiden. Du kan lese mer om maskotene her.

Spennende høst i møte

Vi i Abloom håper alle har hatt en fin ferie og at dere har fått ladet batteriene før vinteren kommer over oss. Vi håper også at dere er klare for en høst med Ablooms mange aktiviteter! Vi vil ha fokus på tilgjengelighet og tilrettelegging for alle i samfunnet, uansett bakgrunn. Abloom er her for deg som føler deg utenfor, uansett hvem eller hvor du er. Så har du noe på hjertet, så ta kontakt! 

Abloom lover dere en høst full av aktiviteter og håper at du gleder deg til Abloom Filmfestival 2019.

Abloom under Oslo kulturnatt


Felleserklæringen “Funksjonshemminger - ikke en guddommelig straff” skal skrives under av en rekke prominente personligheter.

Felleserklæringen “Funksjonshemminger – ikke en guddommelig straff” skal skrives under av en rekke prominente personligheter.

Abloom har vært initiativtaker til å få mange livs- og trossamfunn i Oslo til å underskrive en felleserklæring om at det ikke er en straff å få barn med nedsatt funksjonsevne.

Denne erklæringen er blant annet skrevet under av kulturminister Trine Skei Grande, Oslos ordfører Marianne Borgen, Norske Kirke, Katolske kirke etc. Erklæringen har blitt tilgjengelig på 21 språk, noe som er essensielt i et land som blir mer og mer mangfoldig.

Abloom bryter tabuer 2021 – ”Funksjonsnedsettelse er ikke en guddommelig straff!”

Gjennom utstillingen av erklæringen ønsker vi å styrke klassisk kunst med sosial bevissthet rundt funksjonshemming. Felleserklæringen er sanselig og poetisk i både tema og utforming.

Det anbefales alle å besøke Cinemateket for å oppleve utstillingen direkte og studere erklæringen på nært hold. 

Det blir også filmvisning mellom 12:00 og 14:00. Gratis! Målgruppe: Alle. Ingen påmelding (drop-in).

Utstillingen av Ablooms felleserklæring vil skje i foajéen den 13.09 fra klokken 12:00 til 14:00.

Melafestival og nye frivillige

Vi har vært så heldige å få hjelp på kontoret av Mohsin Mayambala. Han var med å planlegge og gjennomføre vår stand på Melafestivalen. Han fikk også prøvd seg som maskot. Les mer om Mohsin her.

Melafestivalen gikk forøvrig som smurt, og vi er sikre på at mange fikk øynene opp for Ablooms arbeid og virke. Engasjementet var bra fra både yngre og eldre.

AFA (Aktivisering av flyktninger og asylsøkere)

Gjennom prosjektet vårt AFA (Aktivisering av flyktninger og asylsøkere), fortsetter vi å aktivisere flyktninger, gjennom turer, utflukter, informasjonsmøter, temadager og filmtilbud som flyktningene kan delta på. Organisasjonen Abloom opplevde en overveldende positiv respons på AFA-prosjektet som ble gjennomført med midlene fra Oslo kommune siden 2016. Vi har gjennom dette prosjektet omfavnet alle, da prosjektet var åpent for alle. Underveis har vi plukket opp personer med nedsatt funksjonsevne med flyktning- og asylsøkerstatus – som ellers ikke hadde fått den hjelp og veiledning de var i behov for. For å se aktivitetsplanen, trykk her.

Vi oppmuntrer på det sterkeste flyktninger, asylsøkere og/eller folk som trenger arbeidserfaring og noe å ha på CVen, å sende oss en mail. På nettsiden vår kan du lese intervjuer med mennesker som har gjort nettopp det, og responsen er utelukkende positiv. Send en mail til post@abloom.no eller ta en tur innom nettsiden vår.

Samarbeidsverkstedet i regi av frivillighet Norge

“Samarbeidsverkstedet for organisasjoner” er en møteplass i inkluderingsprosjektet til Frivillighet Norge. Her fikk alle kunnskap om aktiviteter, rekruttering, ledelse, organisasjonskultur og samarbeid.

VELKOMMEN TIL AFF 2019!

Program fra 17. til 23.11.2019. Sted: Aktivitetshuset K1 på Tøyen, Cinemateket/Filmens Hus og Saga kino.


Plakat for Abloom Filmfestival 2019.

Plakat for Abloom Filmfestival 2019.

Filmfestivalsuksess

God planlegging og strategisk utvikling av visjoner og ideer er viktig. En vellykket festival er et arrangement som folk blir glade i og stolte av. Et nettverk av viktige aktører som kan bidra, som sponsorer, produsenter og frivillige er essensielt i planlegging og gjennomføring av en så stor festival. AFF må også spille på lag med innbyggerne og deres engasjement, og setter derfor også umåtelig stor pris på alle de frivillige som får hjulene til å gå rundt.

– AFF utvikler seg med små steg, og det er mange nye innslag i programmet hvert år. Derfor har vi brukt god tid på dette, sier festivaldirektør Faridah Nabaggala. 


Ablooms grunnlegger, Faridah Nabaggala.

Ablooms grunnlegger, Faridah Nabaggala.

Vi er godt i gang og har fått mange påmeldinger. Festivalen hadde ikke vært mulig å gjennomføre uten innsats fra engasjerte frivillige. Hele året er det frivillige i aktivitet. Arrangementer som Fagkonferansen blir i stor grad til takket være frivillige. Alle har det til felles at de vil at alle barn og unge med nedsatt funksjonsevne skal bli verdsatt, sett og hørt!

Har du lyst til å delta? Trykk her. For å se hvilke dager det er aktuelt å bidra på, trykk her.

Gratis kinobilletter

Vi er opptatt av å gi tilbake til de som trenger det, og er derfor glade for, som tidligere år, å kunne dele ut gratis kinobilletter til filmfestivalen i november. Disse deles ut i oktober, og dere kan kontakte oss på post@abloom.no for å forespørre billetter. Vi har et prinsipp om å prøve å dele ut til folk som jobber med følgende med målgruppen vår.

Tiltaket er åpent for alle, men vi har et særlig fokus på minoritetsspråklige familier der minst ett av barna har en funksjonsnedsettelser. Abloom har også har følgende målgruppe: 

  • Barn av lavinntektsfamilier. 

  • Funksjonsfriske barn og unge.

  • Flyktninger/asylsøkere

  • Frivillige og ideelle organisasjoner.

Festivalkatalog 2019

Festivalkatalogen gjør det mulig for alle å ha full oversikt over alt som skjer til en hver tid. For å se på festivalkatalogen, trykk her.

Samarbeid, kompetansedeling og rådgivning

Det var også med stor glede og engasjement at vi møtte andre som også ønsker å bidra til likhet og god livskvalitet for alle. Vi deltok nemlig på kick-offen til Ridderrennet, som jobber for å hjelpe mennesker med funksjonsnedsettelser å kjenne på mestringsfølelse. Vi deltok på workshop-delen denne dagen, noe vi fikk masse igjen for.

Vi samarbeider også med Stiftelsen VI, som jobber for å gi funksjonshemmede mestring gjennom idrett, noe vi er veldig fan av! Vi har samarbeidet med dem siden ifjor, og nå planlegger vi samarbeidet med AFF 2019.

I forbindelse med filmfestivalen i 2019, har vi vært så heldige å få samarbeide med NHO og Ingeborg Malterud. Hun skal delta på Fagkonferansen under AFF 2019, og tar med seg en av NHOs inkluderingsbedrifter, som jobber med sysselsetting for mennesker med funksjonsnedsettelse.