Notice: Test mode is enabled. While in test mode no live donations are processed.

kr. 0
Select Payment Method

– Hverdagen må kunne gjøres enklere for familier som venter eller har barn med nedsatt funksjonsevne, og derfor har behov for sammensatte tjenester. Kunnskap om «funksjonshemming» burde vært forankret i befolkningen, og grunnfestet i dagens politiske Norge. Byråkratiet skal ikke bidra til barrierer, snarere være med og bryte dem ned, samt bekjempe stereotypiske holdninger i samfunnet forøvrig, sier Ablooms leder Faridah Nabaggala.


Ablooms leder Faridah Nabaggala.

Ablooms leder Faridah Nabaggala.

Utstilling av felleserklæringen

Som de fleste nok har fått med seg, så jobber Abloom aktivt med å bryte ned misoppfatningen om at funksjonsnedsettelser er en straff fra Gud. Gjennom vårt arbeid med 10-årsjubileumet for filmfestivalen 2021, har vi brukt store deler av 2019 på en felleserklæring underskrevet av en rekke religiøse ledere, kulturministeren, ordføreren i Oslo og mange flere prominente personer. Under Oslo kulturnatt fikk vi gleden av å stille ut erklæringen på Filmens hus, for de som var der for å se film. Erklæringen ble utstilt på 21 forskjellige språk.

Vi har også æren av å kunne meddele at helse- og omsorgsminister Bent Høie er det seneste tilskuddet til rekken av maktpersoner som har skrevet under. Flere aviser og tidsskrifter skrev om saken. Her er noen eksempler:

https://www.uloba.no/hoie-vil-ha-bpa-ut-av-helselovgivningen/

https://www.utrop.no/nyheter/innenriks/179523/

https://www.vl.no/nyhet/signatur-mot-syndstempel-1.1585743

Se den signerte felleserklæringen her.


Bent Høie skriver under på erklæringen.

Bent Høie skriver under på erklæringen.

Vi hadde også et møte med statssekretær Marianne Hagen (UD) for å snakke om prosjektet vårt.

Ny praktikant

Zana Abuzed Ismail kom til Norge i 2004. Først i 2016 fikk han midlertidig oppholdstillatelse. Siden da har han prøvd å få praksisplass på en rekke steder. Etter 3 år fikk han endelig praksisplass hos Abloom, gjennom vårt program AFA (Aktivisering av flyktninger og asylsøkere). Les mer om det her.


Zana og Faridah på Ablooms kontorer på Youngstorget.

Zana og Faridah på Ablooms kontorer på Youngstorget.

Les vår artikkel om Zana her.

Vi oppmuntrer på det sterkeste flyktninger, asylsøkere og/eller folk som trenger arbeidserfaring og noe å ha på CVen, å sende oss en mail. Send en mail til post@abloom.no eller ta en tur innom nettsiden vår.

Abloom til Sverige?

Abloom ble invitert av Oslo kommune til et møte med Stockholm kommune. I den forbindelse fortalte Faridah om filmfestivalen og vårt arbeid i Abloom. Temaet var “Bosetting og integrering av flyktninger” av Socialforvaltningen i Stockholm, avdelingen for mottak av nyankomne. Vi synes det er veldig stas at Stockholm ble så imponert over arbeidet vi gjør, og at de vil ha en egen Abloom-versjon i Stockholm. Se bilder fra møtet her.


Faridah under møtet med Socialforvaltningen i Stockholm.

Faridah under møtet med Socialforvaltningen i Stockholm.

Bufdir inviterte Abloom til et innspillsmøte om statistikk og kunnskap om etniske og religiøse minoriteter og studie om mangfold i arbeidslivet. 

https://www.facebook.com/www.abloom.no/posts/2542146622521111

NEDTELLING TIL ABLOOM FILMFESTIVAL

Det har vært stor pågang rundt AFF 2019 i år. For første gang i Ablooms historie er filmfestivalen vår nesten fullbooket. Og planleggingen og påmeldingen av AFF 2019 er allerede godt i gang. I år blir første gang vi har et program for filmskapere. Vi ønsker å skape. Vi hadde et flott møte med NFI, og gleder oss til debuten til dette programmet.

Abloom er stolte av å kunne ønske dere velkommen til den åttende Abloom filmfestival fra 17. til 23. november, på Aktivitetshuset A1 på Tøyen, Filmens hus og Saga kino. Alle er hjertelige velkommen, og vi håper mange kunne tenke seg å stille opp som frivillige. Vi inviterer med åpne armer og ønsker alle velkommen. Påmelding: www.abloom.no/registrering.

Bidra som frivillig i Abloom!

I september arrangerte vi også det regelmessige frivillighetsmøtet for planlegging av AFF 2019. Vi setter stor pris på at så mange dukker opp for å gjøre festivalen vår til det den er. Abloom filmfestival ville ikke ha vært mulig uten frivillig innsats. Med våre fantastiske og trofaste frivillige går vi en lys fremtid i møte. Se bilder fra møtet her.


Frivillighetsmøte før AFF 2019.

Frivillighetsmøte før AFF 2019.

Under festivalen er det mange frivillige i sving. Arrangementer som Fagkonferansen blir til i stor grad takket være våre flotte frivillige. Alle har det til felles at de vil at alle barn og unge med nedsatt funksjonsevne skal bli verdsatt, sett og hørt! Ønsker du å være frivillig på årets filmfestival? Se linken www.abloom.no/frivillig-1.

#Alle barn og unge med nedsatt funksjonsevne skal bli verdsatt, sett, og hørt!

Innsats for andre 

Abloom er så heldig at vi har fått med oss flotte ungdomsskoleelever på laget. Vi var på Ullern videregående skole for å holde et infomøte om vårt arbeid. Les om tidligere ungdomsskoleelever som har engasjert seg i vårt arbeid her.

Lik oss på Facebook!