Notice: Test mode is enabled. While in test mode no live donations are processed.

kr. 0
Select Payment Method


Plakat for AFF 2019.

Plakat for AFF 2019.

– Abloom filmfestival er åpen for alle! Vi er stolt av å bringe noen av byens mest marginaliserte grupper sammen med politi, politikere, fagfolk og andre, sier Ablooms grunnlegger Faridah Nabaggala.

Bidrag til positiv integrering og inkludering 

Med over 4000 påmeldte kan vi love deg at mange gleder seg til uke 47! Vi ønsker å bedre mulighetene for at flere barn og unge skal få delta på kulturelle og sosiale arenaer, under AFF 2019, uavhengig av foreldrenes inntekt og sosiale situasjon.

Nedtellingen har begynt!

Abloom filmfestival 2019 nærmer seg med stormskritt. Det er kun 17 dager igjen til det braker løs, og vi har derfor brukt store deler av oktober måned på å forberede filmfestivalen.

1. oktober åpnet billettsalget til Norges eneste filmfestival med fokus på barn og unge med nedsatt funksjonsevne.

Følg med her for nedtelling sammen med AFF’19-komitéen!


Festivalsjef Faridah Nabaggala er ivrig og spent før filmfestivalen i november.

Festivalsjef Faridah Nabaggala er ivrig og spent før filmfestivalen i november.

Abloom ønsker deg velkommen til den åttende Abloom filmfestival fra 17. til 23. november. Årets tema er “Tilgjengelighet og tilrettelegging: Rom for deltakelse.”

Fagkonferansen har hittil fått over 400 påmeldte. Vil du være med? Trykk her for påmelding. Det er begrenset med plasser igjen, og man må melde seg på for å få være med. Ønsker du å få oversikt over hva som skjer på Abloom Filmfestival 2019? Les programmet her.

Frivillige

Abloom Filmfestival aktiviserer mange frivillige hvert år, og mange av disse er flyktninger og asylsøkere. Uten dem hadde det ikke blitt noe Abloom Filmfestival. Årets andre frivilligmøte ble holdt i oktober, og vi er takknemlige for hvor mange som stiller opp. Vi ønsker å se deg på neste frivilligmøte, den 06.11.19!


De frivillige under årets andre frivilligmøte.

De frivillige under årets andre frivilligmøte.

Abloom er så heldige at vi har flere ungdommer som velger å jobbe med oss gjennom valgfag på videregående. Valgfag på videregående er en måte for videregåendeelever å få praksis i arbeid de kanskje ellers ikke ville fått erfaring i. Denne måneden var det Aleksander som valgte å arbeide med oss.

“Funksjonsnedsettelse – ikke en guddommelig straff”

Leder av Abloom er i gang med den første distribusjonsrunden av innrammede versjoner av felleserklæringen. Taufiiq Islamic Center har nå plakaten hengende i sine lokaler, både på norsk og somali. Dette er viktig for å sikre at ikke erklæringen blir glemt og stuet bort. 

Av andre prominente personer som denne måneden skrev under på erklæringen, har vi Torbjørn Røe Isaksen (H) og Marianne Hansen (AP). Ordfører Marianne Borge (AP) har også fått en innrammet versjon av felleserklæringen, og den skal henges på Rådhuset. 

Andre aktiviteter og hendelser

“Abloom på tur»-gjengen er i gang med besøk til barnehager, og var blant annet i Åkebergveien barnehage for å spre budskapet vårt. Av andre aktiviteter hadde vi informasjonskampanje  (hvor?) og på Kuben, samt å holde en stand på OXLOs konferanse.