Toprak (2017) var hovedelementet i kveld.

Toprak (2017) var hovedelementet i kveld.

– Så fantastisk det føles å bringe ulike kulturer inn i vårt budskap om at ulikhet er noe å verdsette, sier Ablooms grunnlegger og direktør, Faridah Shakoor Nabaggala.

Dag 2 av Abloom bestod på ingen måte kun av barnehagens dag. Etter barna hadde dratt, fortsatte festivalen for de voksne, da regissør og filmskaper Onur Yağız, som hadde reist hele veien fra Tyrkia i ens ærend, kom til Filmens hus for å snakke om sin film “Toprak”. Vi fikk også storstilt besøk av representanter fra den tyrkiske ambassaden, som stilte med catering.

Etter filmen var det paneldebatt, innledet av regissøren. Flere spennende og viktigere temaer i Ablooms ånd ble tatt opp. Blant annet tabuer i ulike samfunn, skam rundt funksjonshemmede, hvordan de som ikke er A4 skal inkluderes, viktigheten av respekt når det kommer til forskjeller og mye, mye mer. En debatt som bare ga og ga.


Paneldebatten etter visningen av “Toprak”, med Stine Helgeland fra NFI, regissør Onur Yağız og festivaldirektør Faridah Shakoor Nabaggala. Foto: Alf Andreas Grønli Simensen.

Paneldebatten etter visningen av “Toprak”, med Stine Helgeland fra NFI, regissør Onur Yağız og festivaldirektør Faridah Shakoor Nabaggala. Foto: Alf Andreas Grønli Simensen.

Dette er første (men definitivt ikke siste) gang Abloom har et sideprogram med en ambassade i Oslo. Vi har laget en reportasje om arrangementet, med intervjuer og reaksjoner fra de oppmøtte, som vi håper skal være ute iløpet av kort tid.

Abloom er uendelig stolte av å ha fått til å skape broer mellom så mange ulike kulturer, og føler at dette er et slags symbol på nettopp dette.

Neste AFF-dag er på torsdag, da fagkonferansen arrangeres. For fullt program, se www.abloom.no.

Vi sees!