Notice: Test mode is enabled. While in test mode no live donations are processed.

kr. 0
Select Payment Method


Direktør Faridah og den nyervervede maskoten, Kaptein Abloom. Foto: Alf Andreas Grønli Simensen.

Direktør Faridah og den nyervervede maskoten, Kaptein Abloom. Foto: Alf Andreas Grønli Simensen.

– Filmfestivalen ble for første gang arrangert i 2012 under navnet Handy Filmfestival. I 2013 ble navnet endret til “Abloom filmfestival”. Ordet ‘abloom’ betyr i ‘full blomst’, noe som skal gjenspeile hva festivalen står for. Barn og unge med spesielle behov skal bli verdsatt, sett og hørt, og vi ønsker at de skal kunne nå sitt fulle potensiale. Nemlig å slå ut i full blomst. Fra å ha rundt 100 deltakere i 2012, hadde filmfestivalen over 4000 i 2019. Det er forventet en økning i antall deltakere de kommende årene. Hvor mange personer med nedsatt funksjonsevne som vil ha nytte av tiltaket, er ikke så lett å anslå, men at det dreier seg om flere hundre personer, er vi ikke i tvil om. Filmfestivalen skaper en viktig møteplass med fokus på positiv sosial utvikling og økt inkludering. Foraen jobber mot isolasjon og følelser av skyld og skam.


Et medrevet publikum følger med på visningen. Foto: Alf Andreas Grønli Simensen.

Et medrevet publikum følger med på visningen. Foto: Alf Andreas Grønli Simensen.

For åttende år på rad er det fortsatt mange familier som kommer tilbake til Abloom filmfestival. Ifølge barna var det enstemmig enighet om at de trivdes, at de fikk en bredere kunnskap om hva tilgjengelighet og tilrettelegging var og at de ville anbefale festivalen for en venn. Ergo kan vi konkludere med at så godt som samtlige 

Familiedagen avsluttet den åttende Abloom filmfestival, med en stor familiefest på Saga kino. Vi ønsker derfor først og fremst å takke alle de flotte, positive, blide og flinke frivillige og ansatte i Abloom, som har hjulpet til å gjøre AFF mulig, år etter år. Vi ønsker også å takke alle barnefamiliene som tok turen denne dagen, og gjorde denne dagen uforglemmelig. 


Flere ville både danse og spille ball med Abloom. Foto: Alf Andreas Grønli Simensen.

Flere ville både danse og spille ball med Abloom. Foto: Alf Andreas Grønli Simensen.

Familiedagen startet klokken 10, og Ablooms hjelpere var oppe tidlig for å stelle istand. Den første filmen ut var “Toy Story 4”, og filmen fylte salen. Dagen fortsatte så med flere filmer og aktiviteter. Filmene som ble vist var “Dragetreneren 3”, “Løvenes konge”, “Det flyvende teppet”, “Maleficent: Mistress of Evil”, “X-Men: Dark Phoenix”. Vi gleder oss allerede til neste Abloom filmfestival i 2020!

– Det er mye mer enn en filmfestival. Det setter barna enormt pris på, fortsetter Faridah.

Festivalen har som mål at alle skal bli inkludert og være med, noe gjestene var enig i.

– Jeg liker å jobbe i Abloom fordi jeg setter pris på arbeidet de gjør mot barn og unge med nedsatt funksjonsevne, sier en frivillig. Inntrykket er at de fleste, og helt sikkert alle, frivillige er enige.


Et lite knippe av årets frivillige. Foto: Alf Andreas Grønli Simensen.

Et lite knippe av årets frivillige. Foto: Alf Andreas Grønli Simensen.

Takk for denne gang! Vi sees til neste år! Og husk at alle barn og unge med nedsatt-funksjonsevne skal bli sett, verdsatt og hørt.