Notice: Test mode is enabled. While in test mode no live donations are processed.

kr. 0
Select Payment Method


Danseløvene opptrer under fagkonferansen. Foto: Alf Andreas Grønli Simensen.

Danseløvene opptrer under fagkonferansen. Foto: Alf Andreas Grønli Simensen.

– Abloom mener at Diamond Dance er et kjempegodt eksempel og et forbilde hva gjelder inkludering og tilrettelegging innenfor kulturlivet, og tar dem med glede imot igjen til neste år.

Fagkonferansen 21. november ble åpnet av et fantastisk danseshow fra Diamond Dance Sportsdanseklubb, som er en liten klubb fra Frogner i Sørum, startet i juni 2017. Jeanette Kristiansen åpnet da sitt eget dansestudio og en del av hennes dansebarn i sportsdans ville veldig gjerne følge henne videre. Visjonen til Diamond Dance Sportsdanseklubb var tydelig fra starten: De skulle være en klubb for alle. Dette innebærer lave kostnader for kurs, at alle skal ses, samt gi et tilbud til mennesker med både fysiske og psykiske funksjonshemminger. De er nå en gruppe på 12. De kaller seg Danseløvene og deltar i konkurranser i sportsdans og showdans ved siden av. 

For å se video fra sommeravslutningen deres, trykk her.


Danseløvene poserer foran Abloom-veggen. Foto: Alf Andreas Grønli Simensen.

Danseløvene poserer foran Abloom-veggen. Foto: Alf Andreas Grønli Simensen.

– Våre paradansere er en flott gjeng som er fullt ut integrert i klubben, både som konkurransedansere, i sosiale sammenhenger og ikke minst i forbindelse med våre avslutninger, sist med sine dansenumre i vårt sommershow. De har god utvikling, både mentalt og motorisk da vi forsøker å få hver enkelt til å utfordre seg selv fra sitt ståsted, og jeg vet at dansing er ukens høydepunkt for mange av deltakerne våre. Og sist, men ikke minst, så er det en stor glede for oss å ha denne gruppen i klubben da de tilfører mye med sitt mangfold og danseglede, sier leder Hilde Kristiansen.

Under fagkonferansen til Abloom, fikk vi se en gjeng med 6 funksjonshemmede dansere, med ledsagere, som ifølge Hilde hadde gledet seg stort, og øvd ekstra mye på showet de siste ukene før fremføringen. 

Da forestillingen var over, ble dansegruppen møtt med stor applaus, og mottok skryt fra Oslo-ordfører Marianne Borgen og andre deltakere. 

Se bilder fra fagkonferansen her.