Notice: Test mode is enabled. While in test mode no live donations are processed.

kr. 0
Select Payment Method

Først og fremst ønsker Abloom å uttrykke våre kondolanser til prinsessen og hennes familie, etter Ari Behns bortgang. Døden kommer, men dagene går videre, og de pårørende må finne en måte å leve på. Vi mener at dette ikke lenger trenger å være bortgjemt, og at virkeligheten kan bestå av samhold og deling av byrder og gleder. Klem fra alle oss i Abloom, sier Faridah Nabaggala.

Hei og godt nytt år. Vi har valgt å bruke dette nyhetsbrevet til å oppsummere både januar, men også fjoråret. I tillegg tipser vi om hvordan du kan holde deg oppdatert og à jour gjennom hele det nye året. God lesning!

Flytting

Januar måned har blant annet blitt brukt til flytting. Etter mange år i 7. etasje i Folketeaterbygningen, flytter vi nå ned til 3. i samme bygg. Altså er adressen den samme: Youngstorget 2b.

Glad for være en del av fellesskapet

Vi er glade over å ha fått et nytt, fast tilskudd til Abloom. Hun heter Faiso Ahmed og har vært med oss som mor(Pårørende) og frivillig før. Jeg vil takke Abloom som har gikk meg denne muligheten. Jeg har lært mye i det siste måneden jeg jobbet her, og er glad for å være en del av fellesskapet. Abloom går foran med et godt eksempel, og burde inspirere andre til å ta kampen for de som faller utenfor, sier Faiso til Abloom.


Faiso på Ablooms kontorer.

Faiso på Ablooms kontorer.

VELKOMMEN TIL ABLOOM FILMFESTIVAL 2020!

Abloom er stolte og glade over å kunne ønske dere velkommen til den niende Abloom filmfestival, fra 15. til 21.11. 2020. Planleggingen av AFF 2020 er i full gang, og vi håper å se mange også i år. Årets hovedtema er “død og sorg – en bortgjemt virkelighet”. Fagkonferansen er 19. november på Saga kino, fra 10:00 til 14:30. Det blir som vanlig foredrag, debatt, innlegg, underholdning, film, erfaringsutveksling, stands og varm mat. Påmelding (obligatorisk) skjer her. Husk å skrive hvor mange som kommer, om det er noen spesielle behov eller lignende.


Plakaten for AFF 2020.

Plakaten for AFF 2020.

Sett av følgende datoer for 2020:

Fredag 29. mai – Mini Abloom på Rommen skole. Årlig pop-up-filmfestival med aktiviteter og leker for barn og voksne. Registrer dere her.

Tirsdag 30. juni – Ablooms årlige piknik på Hovedøya.

Søndag 15. november – Kick-off av AFF 2020 på Aktivitetshuset K1.

Mandag 16. november – Barnehagens dag på Cinemateket.

Torsdag 19. november – Fagkonferansen på Saga kino.

Fredag 20. november – Barnas og ungdommens dag på Saga kino.

Lørdag 21. november – Familiedag på Saga kino.

Registrering skjer her.

Møtevirksomhet

  • Festivaldirektør Faridah var i et samarbeidsmøte med Kuben videregående skole for å snakke om et potensielt samarbeid. 

  • Abloom hadde også et planleggingsmøte/”drodlemøte” med tanke på et fremtidig stormøte på Stovner politistasjon. Deltakerne vil i all hovedsak bestå av våre kjære medborgere med funksjonsnedsettelser. Hold dere oppdatert for eventuell dato.

  • Fredag 25. januar hadde Faridah et innspillsmøte med Bufdir (Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet). Temaet var levekår og likestilling for etniske og religiøse minoriteter.

Høydepunkter fra 2019

2019 har vært et meget positivt år for Abloom med tanke på både strategi og kompetanse. Vi har nådd ut til enda flere av våre kjernegrupper, gjennom våre arrangementer som Abloom filmfestival, Mini Abloom, Aktiviteter for asylsøkere og flyktninger, og ikke minst gjennom vår rådgivningstjeneste. Les mer om våre aktiviteter her. En annen suksessfaktor er “Felleserklæringen”, som er undertegnet av ordføreren i Oslo, Marianne Borgen (SV), kulturminister Trine Skei Grande (V), Helseminister Bent Høie (H) og av en rekke trossamfunn i Oslo og Bergen. Men som vanlig har oppslutningen vært klart størst under festivalen.


En graf som illustrerer oppmøte under hovedarrangementene til Abloom.

En graf som illustrerer oppmøte under hovedarrangementene til Abloom.

Les og del!

Vi er fortsatt tidlig i 2020, og setter derfor pris på om du vil både lese artiklene våre, se filmene og holde deg oppdatert på arrangementene våre, i tillegg til å stille opp på filmfestivalen.

www.abloom.no