Notice: Test mode is enabled. While in test mode no live donations are processed.

kr. 0
Select Payment Method
Abloom oppfordrer til forebygging av Koronaviruset.

Abloom oppfordrer til forebygging av Koronaviruset.

– Selv om Koronaviruset har hindret oss i å arrangere Mini Abloom 2020 i fysisk format i mai, blir det film, underholdning, digitale og fysiske barneaktiviteter også under årets Mini Abloom. Da festivalgruppen valgte “død og sorg” som årets hovedtema for Abloom filmfestival 2020, var dette en bortgjemt virkelighet. Men så kom Koronaviruset og snudde verden på hodet, noe som har endret manges perspektiv på livet og døden. Alt vi tar for gitt viste seg plutselig å ikke være selvfølgelige, sier Abloom-direktør Faridah S. Nabaggala.

Tiltakene som er satt i verk har hatt god effekt. Det gjør at regjeringen har bestemt at barnehager, skolefritidsordninger og 1 – 4. trinn på barneskolen kan åpne i slutten av april. I tillegg kan virksomheter med en-til-en-kontakt holde åpent, hvis de følger kravene til smitteverntiltak.

Abloom har funnet ut, gjennom en liten undersøkelse, at det blant mange minoriteter fra ulike bakgrunner og verdensdeler, råder flere myter knyttet til Koronaviruset. Noen tror at hvis du har mørk hud eller er muslim så er du beskyttet fra smitte. Derfor tar Abloom kampen om forebygging på alvor. Oslo har per i dag den største antall smittede. Nettopp derfor må vi handle raskt og effektivt rundt spredning av informasjon.

Flere opplever mye bekymring etter at Korona-tiltakene ble innført i mars. På lang sikt er mange bekymret for å få dårlig råd som pensjonister. Samtidig er det helt avgjørende at vi fortsatt følger helsemyndighetenes råd om å holde avstand, vaske hendene og holde oss hjemme når vi er syke.

Velkommen til Mini Abloom Online 2020

Ettersom mange filmfestivaler over hele verden for øyeblikket blir avlyst eller utsatt, har det å koble seg på digitalt blitt viktigere enn noen gang. Abloom lanserer derfor en virtuell filmfestival for første gang. I skyggen av COVID-19 ser vi det som en måte å bygge bro gjennom virtuell avstand. Abloom ønsker derfor å invitere dere til å bli med på Norges første virtuelle filmfestival og aktivitetsdag. Temaet er “rett til deltakelse i organiserte idrettsarenaer/friluftsliv ”. Vi ønsker alle barn velkommen til en virtuell aktivitetsdag som handler om inkludering av alle barn. Deler av filmfestivalen vil som følge av Korona-situasjonen i år bli avholdt online. Både filmvisning og registrering foregår på nett. Vi benytter oss av plattformen “Eventival”, som er en sikker plattform. I tillegg skal tiltaket bidra til informasjonsspredning rundt Korona blant barn. Når man har registrert seg, får man et passord, og man kan logge seg inn på våre plattformer, for å vise filmene i klasserommet. Festivalen starter med en digital fellessamling på omtrent 10 minutter, før filmvisningene starter. Ut i fra programmet og guide skal lærerne så gjennomføre uteaktivitetene sammen med barna.

For dere som vil lese mer Mini Abloom, trykk her.

For påmelding, trykk her.

Abloom 4 Kidz – Koronakrisen med Abloom

Trenger du hjernetrim? Abloom 4 Kidz er en side med mange digitale, interaktive spill for barn og unge. Gå inn på abloom.no for sjekke det ut. Her kan du blant annet lære om myter som forbindelses med Koronaviruset blant minoritetsspråklige i Norge.

Vi har fått æren av å få samarbeide med den eminente tegneren Nikolai Lockertsen. Han har tegnet Kaptein Abloom for oss, og vi er henrykte over resultatet.

Ring informasjonstelefon for publikum på 815 55 015 hvis du har spørsmål om Korona.

VELKOMMEN TIL ABLOOM FILMFESTIVAL 2020!

Filmfestivalen skal etter planen holdes fra 15. november, men mye tyder på at dette kan bli vanskelig å gjennomføre med tanke på Korona. Vi tenker derfor at det kan bli aktuelt å gjennomføre festivalen delvis online. Mer info følger fortløpende.

SETT AV FØLGENDE DATOER FOR 2020:

29. mai – Mini Abloom.

30. juni – Abloom piknik (om mulig).

15. – 21. november – Abloom filmfestival over flere dager.

Registrering skjer her.

Les og del!