Notice: Test mode is enabled. While in test mode no live donations are processed.

kr. 0
Select Payment Method
Mini Abloom ble avholdt online i år.

Mini Abloom ble avholdt online i år.

– Årets festival bydde på alt barna er vant til å oppleve: de beste barnefilmene, digitale spill og en flott aktivitetsbank, presentert digitalt. Mange barnehager og skoler møtte opp til en litt uvanlig aktivitetsdag den 29.mai. Tusen takk til alle som deltok og hjalp til å støtte opp om under aktivitetsdagen. Covid-19-krisen har påvirket oss på en positiv måte, og gitt oss rom for nye tanker om hvordan vi kan nå ut til flere. Vi håper du holder deg oppdatert vedrørende AFF 2020 i november, sier Ablooms leder Faridah Nabaggala.

Myk åpning

Vi har allerede kommet til juni, og sommeren er endelig her. Mai måned har derimot vært preget av både Korona-krise, restriksjoner og etter hvert, og heldigvis, en gradvis gjenåpning av samfunnet. 

Abloom har brukt store deler av mai på å lage snutter og spre informasjon på andre måter, for å opplyse folk om Korona-viruset og hvordan man kan forebygge smitte. Vi er glade for at antall smittede og alvorlig syke ser ut til å fortsette å synke, men kommer til å fortsette å oppfordre folk til å holde avstand og vaske seg på hendene.

Den 4. mai hadde Abloom et møte med statssekretær Emma Lind, som deltok på møtet istedenfor statsråd Abid Q Raja. Temaet var “Abloom bryter ned tabuer” og hvordan dette har blitt mottatt. I tillegg fikk vi pratet masse om hva Ablooms virke er, hva vi jobber for og hvordan vi gjør det.

Vi i Abloom har tatt opp temaet at funksjonsnedsettelser ikke er en guddommelig straff. I den forbindelse vil vi hylle Abid Raja for at han velger å være så åpen. Les artikkelen om han her.

Vi hadde også et møte med byråden for kultur, idrett og frivillighet, Rina Mariann Hansen. Temaet for møte var driftsstøtte for Abloom i 2021. Hun sendte oss også en hyggelig hilsen, som ble vist under Mini Abloom virtuell 2020.

Mini Abloom virtuell filmfestival 2020

Korona-viruset har ikke hindret barna i å delta på Mini Abloom virtuell filmfestival 2020. 564 deltok, og vi har fått mange herlige tilbakemeldinger.

Som mange har fått med seg, ble Abloom nødt til å avholde Mini Abloom, med temaet “rett til deltakelse i organiserte idrettsarenaer/friluftsliv”, på nettet, grunnet Korona. Dagen startet med digital fellessamling og velkomsttale fra Abloom-leder Faridah Nabaggala, og to korte appeller fra Norges Orienteringsforbund og Beitostølen Helsesportsenter. Det ble så filmvisning, før barna fikk bryne seg på Abloom sine nyutviklede spill. Disse kan forøvrig finnes under “Abloom 4 Kidz”-fanen på Abloom sin nettside. Etter lunsjen ble barna aktivisert i Korona-vennlige uteaktiviteter. Arrangementet ble finansiert av Miljødirektoratet. 

Tilbakemeldingene har vært overveldende positive. De voksne mener det var et flott program, som var både underholdende, informativ og lærerikt. En veldig balansert aktivitetsplan som var lett å gjennomføre sammen med barna. Barna syntes filmene var veldig fine, morsomme og elsket de digitale puslespillene. Favorittene deres var skattejakt, digitale puslespill og så klart film.

Mange kjente hverken til Beitostølen Helsesportsenter eller Norges Oriteringsforbund. Alle satt pris på å lære noe nytt. Det var unison enighet om at mangelen på fysiske arrangementer og organisert fysisk aktivitet satt dypt. Alle gledet seg til 2021 , da vi nemlig skal holde Mini Paralympiske Leker under Mini Abloom 2021. 

Elever under Mini Abloom virtuell 2020.

Elever under Mini Abloom virtuell 2020.

Nye samarbeidspartnere

Vi vil fremheve vår fantastiske samarbeidspartner Beitostølen Helsesportsenter. De gir re-/habiliteringstilbud til barn, ungdom og voksne med ulike diagnoser, funksjonsnedsettelser og funksjonsnivå. Vi støtter deres hjertesak om aktivitet og deltakelse med fokus på muligheter fremfor begrensninger. Vi har samarbeidet om en video som kan sees lenger nede i saken.

Stiftelsen VI er en annen samarbeidspartner vi har samarbeidet mye med de siste to årene. Stiftelsen jobber for å gi personer med nedsatt funksjonsevne like muligheter til et fullverdig liv. De bidrar til at flere mennesker med funksjonsnedsettelse opplever høyere livskvalitet, forbedret helse, økt mestringstro og mer sosial kontakt. Også med dem har vi laget en video.

Orientering er en utmerket måte å holde seg i form på, uten å bryte myndighetenes smittevernregler. I tillegg får man sett norsk natur og skog. Vi har derfor gleden av å introdusere vår nye samarbeidspartner, Norsk Orienteringsforbund.

Samarbeidet med Norges Orienteringsforbund pågår.

Samarbeidet med Norges Orienteringsforbund pågår.

Abloom på YouTube med våre samarbeidspartnere

Vi i Abloom har bestemt oss for å bruke YouTube mer aktivt som en kommunikasjonskanal. Vi har lagt ut en rekke videoer, og håper dere vil ta dere tid til å se på noen av de. I mai brukte vi en del tid på å filme og ferdigstille noen videoer med våre ovennevnte samarbeidspartnere.

For å se videoen vi laget med Beitostølen Helsesportsenter, trykk her. For å se videoen vi laget med Stiftelsen VI, trykk her. Stå på! Vi heier på dere! 

Vi laget også to filmer med Norges Orienteringsforbund, som ble vist under Mini Abloom virtuell 2020. De kan sees på vår YouTube-kanal. I tillegg kan dere trykke her for å se Sebastian forklare idretten og hvordan man kan begi seg ut på den, helt på egenhånd, gjennom gratisapper.

Sist, men ikke minst, er endelig videokampanjen for erklæringen “Funksjonsnedsettelser – ikke en guddommelig straff” spilt inn på engelsk. Stay tuned, det kommer flere språk fortløpende! Vi kan røpe at det er ganske mange. For å se den engelske versjonen, klikk her. Lik og del hvis du er enig!

Dere kan også bli med på Ablooms sanglek. Den ligger på YouTube og finnes her.

Vi oppfordrer alle til å subscribe på vår YouTube-kanal for å holde dere oppdatert på alt vi lager av video. På kanalen vår finnes det også en rekke annet å se på, og det meste er tekstet på engelsk. For å sette på tekst, trykk på “CC” nederst i høyre hjørnet av videoen.

Abloom piknik/aktivitetsdag

Abloom arrangerer, som sikkert mange vet, en årlig piknik. Den holdes den 30. juni, og er åpen for alle som vil være med. Det vil også bli mulighet for diverse aktiviteter i regi av Abloom og våre samarbeidspartnere, og vi kan love dere at dagen blir morsom og sosial, i tillegg til masse god mat. Vel møtt!

Trykk gjerne deltar på Facebook-arrangementet vårt, så får dere en påminnelse når det nærmer seg.

Abloom inviterer til årets viktigste arrangement!

Abloom filmfestival går av stabelen for 9. gang i november. Vi håper at årets festival kan bli avholdt for fulle saler, selv om det ikke finnes noen garanti for dette. Uansett fortsetter vi å planlegge den som normalt, og har gleden av å invitere dere fra 15. til 21. november. Trykk her for påmelding.

SETT AV FØLGENDE DATOER FOR 2020:

30. juni – Abloom piknik/aktivitetsdag

15. – 21. november – Abloom filmfestival 2020

Vi kan også informere om at Folkehelseinstituttet har oppdatert temasiden arrangementer, samlinger og sommeraktiviteter. Her finner du nå råd og anbefalinger for arrangementer og sommeraktiviteter for barn og unge. I tillegg finner du tabeller og verktøy for risikovurdering, som vil være særlig aktuelt å ta i bruk når større arrangementer blir tillatt.

God sommer videre!

Les og del!