Notice: Test mode is enabled. While in test mode no live donations are processed.

kr. 0
Select Payment Method

– Abloom er bekymret for funksjonshemmedes reduserte eller manglende tilgang til andre mennesker som vanligvis hjelper til – både familie, venner og frivillige, samt tilgang til ordinære helse- og sosialtjenester. Mange pårørende har fortalt at tilgang til offentlig tjenester har blitt redusert og de har blitt satt tilbake på mange områder. Mange avgjørelser som handler om sine kjære har falt bort, uten at de har blitt informert, sier Abloom-direktør Faridah Nabaggala.

Ablooms piknik/aktivitetsdag i hovedfokus

Månedens største aktivitet var Ablooms piknik/aktivitetsdag.Etter en lang periode preget av Korona, isolasjon og usikkerhet, var stemningen høy da Abloom arrangerte den årlige pikniken. I år arrangerte vi Abloom piknik/aktivitetsdag på Sognsvann istedenfor på Hovedøya. Det ble en stor suksess, med blant annet orientering i regi av Norges Orienteringsforbund, leker for barn av og med Beitostølen Helsesportsenter, samt grilling og god stemning. 


“Vi og barna hadde det kjempegøy og maten var veldig god. Det var virkelig fantastisk. Mange hyggelige assisterende voksne, slik at jeg fikk tid til å bli kjent med de andre foreldrene. Det var koselig, inkluderende og veldig sosialt, sier Doreen.


Vi koste oss også masse! Takk til Beitostølen Helsesportsenter, Norsk Orientering, Oslo kommune og alle som stilte opp. Vi håper å se dere og enda flere neste år!


Se flere bilder fra årets piknik her.


Møtevirksomheter/kompetansefordeling

Kompetansebroen er et nettsted for deling av kompetanse mellom sykehus, kommuner og utdanningsinstitusjoner, og målgruppen er studenter og medarbeidere i hele helsetjenesten. Vi er smigret over å ha blitt kontaktet og spurt om vi kan tenke oss å dele faginnhold og erfaringer. Temaet er «psykisk utviklingshemming/utviklingshemming».
Les mer om Kompetansebroen her.

Hva skjer fremover?

Vi satser på en sommer full av aktivitet, entusiasme og mangfold under Abloom sommerdager 2020, finansiert av Gjensidigestiftelsen, friluftsliv og Oslo kommune.
Abloom sommerdager er et av Ablooms konsepter, der vi ønsker å gi flyktninger, barnefamilier under fattigdomsgrense og pårørende med barn som har ekstra behov et gratis tilbud og opplevelsesrike sommerdager ute i naturen, og på andre aktiviteter, gjennom sommeren 2020. Vi vil betale for mat/drikke og reise for deltagere.


Dagene vil være være fulle av aktiviteter/leker og moro for barn/unge og deres familier. Arrangementene skal gi trygge rammer hvor deltakerne skal føle seg trygge i forhold til smittevern, og vi vil følge myndighetenes korona-regler. Under “Fornøyelsesparkuken” i juli, skal vi ta med oss flyktninger/asylsøkere, barnefamilier hvor barn/unge med nedsatt funksjonsnedsettelse og personer som lever under fattigdomsgrensen til Rush Trampolinepark og Tusenfryd. Mange innenfor våre målgrupper lever i isolasjon, noe som for mange har blitt verre under Korona-pandemien. Abloom kjøper inn billetter med tanke på inngangspenger som er tilknyttet til aktiviteter, saniteringsutsyr og reise. Vi har også leid inn egne busser fra Oslo bussterminal til og fra Tusenfryd.


Vi besøker Rush trampolinepark den 08.07 fra klokken 10:00 til 12:30 og den 12.07 fra klokken 09:00 til 11:00. Vi vil også kunne ta med så mange som mulig (innenfor målgruppen) til Tusenfryd, torsdag den 09.07.20 fra klokken 10:30 til 18:00 og lørdag 11.07.20 fra klokken 10:30 til 18:00. Hvis du er fri, så meld deg på. For mer info, trykk her.
For mer informasjon og påmelding, klikk her
Få med deg alle Ablooms arrangementer på nettsiden vår, www.abloom.no, eller ved å følge oss på Facebook.


Abloom deltar i fellesdugnaden mot Korona-viruset.

nnnbyggere med innvandrerbakgrunn i bydeler med høyere andel innvandrere og norskfødte med innvandrerforeldre, har vært overrepresentert når det kommer til Covid-19-smitte. (Les Dagbladets artikkel om temaet her). Dette skyldes mangel på tilgjengelig eller forståelig informasjon. Abloom vil hjelpe helsemyndighetene i Norge med å få spredt (eksisterende) informasjon fra Folkehelseinstituttet (FHI) og Helsedirektoratet på ulike språk. IMDi er samarbeidspartner og delfinansierer prosjektet.

Våre bidrag for å spre kunnskap om Korona, innebærer blant annet:

  • Å lage en digital barnebok med Abloom og vennene hans, som illustrerer og fremlegger informasjon om Covid-19.

  • Aktivt drive med informasjonsarbeid internt i menighetene/miljøene. Tilgjengeliggjøre informasjonsmateriell tilknyttet Covid-19 og smittevern rettet mot innvandrerbefolkningen på flere språk gjennom video, audio, tekst osv.

  • Produksjon av digitale spill med informasjon om Covid-19 på ulike språk, til barn og foreldre. Her tar vi utgangspunkt i våre allerede illustrerte plakater, som er rettet mot minoritetsspråklige miljøene.

  • Mini Abloom Stovner er en pop-up festival for barn. 

Vi ønsker at resultatene skal nå ut til så mange som mulig. Del derfor gjerne denne linken her videre. Dersom dette er interessant for deg, kan du lese mer her. Her vil du også finne informasjon om prosjektet.

Ønsker du å samarbeide med oss, send en e-post til post@abloom.no, så tar vi kontakt fortløpende! 

Følg oss gjerne på Facebook, YouTube, Instagram og Twitter! Vi ønsker vi dere en god sommer videre, og krysser fingrene for normale tilstander om ikke så lenge.