Notice: Test mode is enabled. While in test mode no live donations are processed.

kr. 0
Select Payment Method
Corona.png

Abloom planlegger å lansere en kul og spennende digital barnebok om en kar som heter Koronaviruset. Dette er “Historien om Koronaviruset”. 

Abloom og Kuben yrkesarena inviterer til en boklansering med forfattersamtale!

Dato : 25.09.20 kL: 13:00 i Sentralen/store auditorium.

Sted: Kuben yrkesarena, PB 6127 Etterstad, 0602 Oslo.


Abloom trapper opp innsatsen for å hindre spredning av Koronaviruset til alle barn.

Korona er den nye famøse verdenskjendisen vi alle har måttet forholde oss til i snart et år. Men hvor mye vet egentlig barn om selve viruset? I “Historien om Koronaviruset” prøver forfatteren å nå ut til barn med kunnskap og informasjon på en spennende måte. Eventyret har en humoristisk tilnærming som er morsom for alle og ikke minst lærerik for barn. Boken passer å ha på nattbordet og lese for barna dine.

— Jeg er veldig glad for og stolt av å kunne bidra til å stoppe spredning av Covid-19, og dermed bidra til å opprettholde nødvendig helse for mange der ute, sier forfatteren Faridah S. Nabaggala.


Bakgrunn for boka

Å nå ut til barn med informasjon om Covid-19, er viktig for at de skal forstå hvorfor verden er som den er akkurat nå. Dessuten vil det fort kunne komme nye varianter eller andre type pandemier eller epidemier i fremtiden. Blant innvandrere og barn av innvandrere, har hyppigheten av smitte stort sett vært større, i all hovedsak på grunn av mangel på informasjon på andre språk. Abloom ønsker å hjelpe helsemyndighetene med å få ut eksisterende informasjon, som allerede er lagt ut av Folkehelseinstituttet (FHI) og Helsedirektoratet, på forskjellige språk. Vi ønsker også å øke kunnskapen hos barn.


Synopsis

Tittel: Historien om Koronaviruset

Forfatter: Faridah Shakoor Nabaggala

Genre: Eventyr

Lengde: 12 sider

Aldersgruppe: 6-10 år

Illustrert

For første gang forteller HAN sin egen historie. I boka møter vi Koronaviruset og familien hans, og vi får blant annet vite hvordan han slitt med å få seg venner i barndommen hans. Han bestemmer seg for å ta over hele verden. Vi følger Korona i hans vei mot verdensherredømme. På veien må han slåss med andre store krefter. Hele byer og land stenges ned. Folk holder seg hjemme. Korona liker ikke dette. Han liker best når folk står tett i tett. Han fortsetter ferden sin til andre land. Men folk nekter å la seg stoppe. De holder avstand, vasker seg og gjør det de kan for å ikke la Korona ta over. Noen bruker også munnbind.


Til slutt lærer vi hvordan Koronaviruset sprer seg og hvordan du kan beskytte deg og andre.

Boken er gratis og tilgjengelig digitalt i tillegg kommer den til å finnes på flere språk, men er per i dag kun tilgjengelig på norsk og engelsk. Lydbøkene er tilrettelagt for alle som ønsker eller trenger lydstøtte.

IMDi er samarbeidspartner og delfinansierer prosjektet.