Notice: Test mode is enabled. While in test mode no live donations are processed.

kr. 0
Select Payment Method
Faridah S. Nabaggala og rektor for Kuben videregående skole Kjell Ove Hauge

Faridah S. Nabaggala og rektor for Kuben videregående skole Kjell Ove Hauge

– Hvis vi alle gjør vårt i denne vanskelige situasjonen, kan vi stoppe spredningen av koronaviruset sammen. Ikke glem å ta vare på deg selv og andre, sier Abloom-direktør Faridah S. Nabaggala.

Ablooms deltakelse i fellesdugnaden mot Koronaviruset bidrar til økt kunnskap om viruset. «Historien om Koronaviruset» har hatt boklansering hvor vi fikk besøk av Oslo-ordfører Marianne Borgen! Ordføreren støtter Ablooms arbeid med å forhindre spredning av Koronaviruset til alle. Boken har en spennende og morsom måte å lære barn om viruset og skal eventuelt bli tilgjengelig på flere språk. Boken finnes på norsk og engelsk idag og kan leses digitalt her. Lydbøkene er også tilrettelagt for alle som ønsker eller trenger lydstøtte.

Faridah S. Nabaggala og Oslo-Ordfører Marianne Borgen under boklanseringen for «Historien for Koronaviruset» .

Faridah S. Nabaggala og Oslo-Ordfører Marianne Borgen under boklanseringen for «Historien for Koronaviruset».

BAKGRUNN FOR PROSJEKTET 

For at barn skal forstå hvorfor verden er som den er akkurat nå er det viktig å nå ut til dem med kunnskap om Covid-19. Abloom bruker eksisterende informasjon som er lagt ut av Folkehelseinstituttet (FHI) og Helsedirektoratet på forskjellige språk til å hjelpe helsemyndighetene til å få ut eksisterende informasjon. Den mest lønnsomme måten å lære barn om viruset på er gjennom illustrasjoner og korte forklaringer.

–       «Barn er veldig oppmerksomme og lærer man dem gjennom illustrasjoner og korte forklaringer om hvorfor verden er slik den er, så forstår de for eksempel at vi heller hilser med hånden mot brystet og holder en meters avstand», sier barnebokforfatteren Faridah S. Nabaggala.

IMDi er samarbeidspartner og delfinansierer prosjektet.

ABLOOM PIKNIK OG FRILUFTSLIV

En rekke opplevelser for store og små ble opplevd under «Friluftslivets uke». Denne morsomme dagen var preget av høy stemning etter en lang periode med isolasjon og usikkerhet på grunn av den Covid-19. Årets Abloom piknik ble arrangert på Sognsvann istedenfor Hovedøya og ble en stor suksess for både barn og voksne. Vi fikk med oss eksperter som kunne masse om sopp og barna lærte mye om blant annet hvilken sopp man kan spise og hvilken sopp man helst bør holde seg unna. Takket være orientering i regi av Norges Orienteringsforbund, leker for barn av og med Beitostølen Helsesportsenter skapte vi en hyggelig og god atmosfære med grilling og læring av hverandre.

Barna under Ablooms deltakelse i «Friluftslivets uke» på Sognsvann.

Barna under Ablooms deltakelse i «Friluftslivets uke» på Sognsvann.

 

Barna under Ablooms deltakelse i «Friluftslivets uke» på Sognsvann.

Barna under Ablooms deltakelse i «Friluftslivets uke» på Sognsvann.

 

HVA SKJER FREMOVER?

Nedtellingen til filmfestivalen nærmer seg og vi jobber nå intensivt for å få ting klart på plass. Invitasjoner er sendt, filmene er på plass og vi gleder oss til gjennomføringen av Ablooms niende filmfestival. Digital tilgjengelighet for årets filmfestival er på plass grunnet Covid-19, og derfor streamer vi noen av arrangementene på nett. Konferansen vil også bli streamet. Ønsker du å delta digitalt? Send oss en påmelding på e-post og merk med «stream». Vi vil da sende deg mer informasjon. Mer om årets fagkonferanse kan du lese her.

Påmelding (obligatorisk): https://www.abloom.no/registrering/ Husk å skrive hvor mange som kommer, om det er noen spesielle behov osv. Gratis inngang for studenter, pårørende, ledsagere. Fagpersoner/bedrifter betaler 500 kr per pers (Abloom er avhengig av, og svært takknemlig for din støtte).

 

Internasjonal Mottakelse

 Abloom ønsker velkommen til årets førpremiere med regissørbesøk! Filmskapere, filmskoleelever og andre relevante og interesserte personer er invitert til denne herlige Tyrkiske aften med filmen «Tamam Miyiz». Det vil bli holdt en introduksjon fra regissøren. Arrangementets mål er å skape et åpent og tilgjengelig samfunn for alle ved å samle aktører i film- og kulturbransjen og stimulere en inkluderende filmkultur. Vårt håp er at arrangementet kan inspirere filmskapere til å ta opp vårt kjernetema i sine produksjoner og eventuelt kombinere kunnskap med andre aktører i bransjen. Grunnet Covid 19 skal det være KUN spesielt inviterte til å delta i år fysisk med mulighet til å delta digitalt! Personer som har feber, hoste eller andre symptomer på luftveisinfeksjon (selv ved milde symptomer), skal ikke delta på våre arrangementer. Gjeldende smitteverntiltak vil bli ivaretatt! 

 Ønsker du å delta digitalt? Send oss en påmelding på e-post(post@abloom.no) og merk med «stream». Vi vil da sende deg mer informasjon. Streamingen starter klokken 17:00.

GOD SAMTALE: Den tyrkiske regissøren Onur Yagiz i samtale med (f.v.) festivalkoordinator Eszter Vuojala, Stine Helgeland (NFI) og Abloom-leder Faridah S. Nabaggala under Abloom Filmfestival 2019. Foto: Knut Aas - Abloom.

GOD SAMTALE: Den tyrkiske regissøren Onur Yagiz i samtale med (f.v.) festivalkoordinator Eszter Vuojala, Stine Helgeland (NFI) og Abloom-leder Faridah S. Nabaggala under Abloom Filmfestival 2019. Foto: Knut Aas – Abloom.

 

Awareness Week

Abloom Awereness Week er et nytt tilskudd til filmfestivalen. Denne uken skal vi virkelig sette barn og unge med spesielle behov på agendaen. Vi skal spre kunnskap og tips til hva vi alle kan gjøre for å skape et mer tilrettelagt og inkluderende samfunn. Vi håper dere har lyst til å engasjere dere! Alle som deltar under AFF 2020 får vår helt nye Blådue-pin. Under årets første Awareness Week ønsker Abloom å:

●      mange frivillige med ulik bakgrunn til å dele ut den blå duen og informasjon om temaet – og hva de kan gjøre for å bidra til en positiv forandring. 

●      Be så mange som mulig ha den blå duen på seg i november, sånn at folk kan spørre, bli informert og selv spre informasjon – og gode holdninger. 

●      Engasjere skoler, forretninger og privatpersoner til å spre informasjon. 

●      Bidra til at flere barn og unge med funksjonsnedsettelse vet hvilke rettigheter de har, og hva de kan og bør forvente av sine omgivelser. 

popo.png

Abloom Filmfestival fyller 10 år under festivalen i november 2021. Og vi ønsker å ha med deg på laget frem mot jubileumsfestivalen i november neste år.  Abloom har alltid samme beskjed til samfunnet: Alle barn og unge med nedsatt funksjonsevne skal bli, verdsatt, sett og hørt! Les mer om hvordan du kan bli en SoMe-ambassadør for oss her