Notice: Test mode is enabled. While in test mode no live donations are processed.

kr. 0
Select Payment Method
Untitled.png

– Jeg synes at kvinner som Hayat fortjener en sjanse, og gode forbilder i arbeidslivet som gir dem håp. Vi i Abloom mener at håp er en av de viktigste ressursene vi har i samfunnet i dag. Håp gir styrke, mot og handlekraft, sier Faridah S. Nabaggala.

– Jeg heter Hayat og kommer fra Marokko. Jeg har bodd i Norge i 4 år. Jeg er alenemor for 3 jenter. Jeg fikk praksisplass hos Abloom gjennom en veileder i NAV. Kvalifiseringsprogram, og har vært hos Abloom i én måned, 2 dager i uka, ved siden av voksenopplæring på Helsfyr, sier Hayat Mahou.

Hayat syr hånddukker, og Abloom planlegger å arrangere en hånddukkeforestilling for barn under AFF 2021.

– Jeg jobbet som sylærer i Marokko i 13 år. Jeg var en av de beste i klassen min på skolen, men foreldrene mine ville ikke at jeg skulle gå på skole. Det er stor sosial kontroll på jenter i Marokko. Det er litt bedre i dag, men det er fortsatt et problem.

– Hvis du skulle tatt en utdanning, hva ville du blitt?

– Lærer. Jeg er veldig god i matematikk.

– Hva ønsker du å lære hos Abloom og åssen har det gått så langt?

– Hos Abloom skal jeg ha praksis i 3 måneder. På den tiden ønsker jeg å lære mer om data og PC. Jeg håper å få fast jobb og erfaring og å lære mer om spesielt data og språk. Jeg er glad jeg har fått jobbe for Abloom. Det er en veldig sosial gjeng, og det dere driver med er veldig viktig. Faridah har hjulpet meg med språket. Hva slags type dukker. Jeg spilte også inn Korona-boken til arabisk. Det var gøy! Dere hjelper mange mennesker. Det er bra at dere synliggjør barn og unge med funksjonsnedsettelser. Når jeg lager dukkene, føler jeg at jeg bidrar til noe positivt. Gjennom å lage dukker, når man ut til folk med informasjon på en annerlede måte. Jeg synes det er spennende å bli kjent med karakterene når jeg lager de.

– Hvilken karakter liker du best?

– Halima!

Halima, Ablooms venn med autisme.
Halima, Ablooms venn med autisme.

– Har du møtt noen i Marokko med autisme?

– Ja. Jeg har også 2 i familien som har det.

– Åssen er det for de med autisme i Marokko?

– I Marokko må foreldre og søsken gjøre alt, ikke som i Norge. Det er skambelagt med funksjonsnedsettelser i Marokko. Det snakkes ikke om. De med funksjonsnedsettelse sitter bare hjemme. Ingen skole, ingen jobb. Foreldrene vil ikke at andre familier skal vite at de har barn med funksjonsnedsettelser. De er redde for at ingen vil gifte seg med noen i den familien. Blant berbere er det enda mer skambelagt enn blant araberne. Selv de funksjonsfriske jentene må gå en lang vei til skolen.

– Hvordan hørte du om Abloom?

– Jeg ble inspirert da jeg hørte om dere fra en veileder i Oslokollega. Jeg ønsket umiddelbart å bidra til det viktige arbeidet dere gjør.

– Gleder du deg til filmfestivalen?

– Ja, veldig! Det er første gang jeg deltar på en filmfestival. Barna mine, vennene mine og jeg skal se. Ingen av oss har vært på filmfestival før. Vi håper å kunne delta også i årene som kommer.

Vi i Abloom er veldig glade for å ha Hayat med på laget. Vi synes hun er kjempeflink, og vet at hun sitter med mye erfaring og ubrukte talenter. Er det noen som ønsker å tilby Hayat en jobb, ta kontakt!