Foto: Sturlason
Foto: Sturlason

Ablooms leder Faridah Nabaggala får en ny og viktig underskrift på felleserklæring om at funksjonsnedsettelser ikke er en guddommelig straff. 

— Jeg er veldig glad for at Dag-Inge Ulstein og Regjeringen fortsetter å vise sin støtte til Ablooms kamp for å bekjempe stigma og skam hos funksjonshemmede. Mange stusser over dette prosjektets tittel, men det er fordi de selv ikke vet hvordan det er å være i miljøer som tror at en høyere kraft straffer og belønner folk med tilstander og sykdommer. At man ikke har erfaring med noe selv, betyr ikke at det ikke eksisterer. For dette er et seriøst og ytterst reelt problem, sier Faridah Nabaggala. 

Faridah Nabaggala, Ablooms grunnlegger og leder.
Faridah Nabaggala, Ablooms grunnlegger og leder.

Utviklingsministeren besøker Ablooms kontor på Youngstorget klokken 12.00 fredag 6. november. Adresse: Youngstorget 2b, 3. etasje.

Prosjektet er finansiert av Barne- og familiedepartementet.  

Vi ønsker journalister, bloggere, vloggere, Instagram-aktivister, tvitrere og andre engasjerte velkommen til å dekke besøket og signeringen. 

Abloom er en ideell og frivillig organisasjon som hjelper mennesker med funksjonsnedsettelse – og vi har en spesialkompetanse på minoritetsspråklige funksjonshemmede og deres pårørende. 

Abloom startet prosjektet “Funksjonsnedsettelse — ikke en guddommelig straff” i 2018, og prosjektet skal drives frem til jubileumsfestivalen til Abloom (10 år!) i november 2021. Målet vårt er at alle (!) skal få vite at funksjonsnedsettelse ikke er en guddommelig straff. 

Ler mer om prosjektet på Ablooms nettsider ved å trykke her. 

Ta kontakt med Ablooms grunnlegger og leder, Faridah Nabaggala på [email protected] eller telefon 46341945 for å varsle om din deltakelse. Dersom du ønsker intervjuer eller mer informasjon, så er vi mer enn villige til å bidra. 

Norge i front 

— Norge har i mange år satset tungt på bistand og myk makt. Abloom vil være med på å kjøre Norge opp som en aktiv leder i kampen mot religiøs stigmatisering av funksjonshemmede – også i områder der man i utgangspunktet ikke tror noen vil samarbeide. Jeg snakker like godt med konservative religiøse i Afrika som med liberale politikere i Norge. Vi må gå rett på og være veldig selvsikre. Barn og unge med funksjonsnedsettelse skal ikke utsettes for skadelige myter om at gud eller guder har straffet dem og familier med funksjonsnedsettelse, sier Faridah Nabaggala. 

Andre som støtter prosjektet vårt og har underskrevet er: Helseminister Bent Høie (H),tidligere kulturminister og Venstre-leder Trine Skei Grande, Oslo-ordfører Marianne Borgen (SV) og arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H). I tillegg har Oslos varaordfører Kamzy Gunaratnam (Ap) vært med på workshop om temaet og holdt tale. 

Vi støttes også aktivt av forskere som Berit Berg (NTNU), Torunn Arntsen Sajjad (OsloMet) og faglig leder ved LMS Barn og unge ved Oslo Universitetssykehus’ Barne- og ungdomsklinikk, Hilde Berge.  

Religiøse ledere fra mange forskjellige trossamfunn og menigheter har også underskrevet. 

Følg oss på Instagram og Facebook, og ta kontakt!