Notice: Test mode is enabled. While in test mode no live donations are processed.

kr. 0
Select Payment Method

Nyhetsbrev for November 2021

Abloom filmfestival, utviklingsministeren på besøk - og suksess for online-løsninger

“Vi i år har alle hatt et spesielt år på grunn av koronaviruset. Håndteringen av pandemien har gitt oss mye kunnskap! Da festivalgruppen bestemte at tema for årets filmfestival skulle være død og sorg, ante vi ikke at 2020 skulle bli så vanskelig og vondt for vår målgruppe. Aldri før har vårt samhold og vår dugnadsånd blitt stilt sånn på prøve. Men vi har gitt alt vi har av innsats og kraft, måned etter måned. Barn og unge med funksjonsnedsettelse skal bli verdsatt, sett og hørt – og enda mer så under en pandemi.” Faridah Nabaggala, Ablooms leder og grunnlegger. 

For å løse utfordringer og omstille oss, måtte vi tenke nytt – og få frem innovative løsninger på store problemer som endret seg i form og styrke. Vi var dessverre nødt til å holde hele festivalen online, men det var faktisk en suksess! Abloom filmfestival feiret ni år i uke 47. Tiltakene fra myndighetene har endret seg i takt med smittebølgen. Abloom jobbet intensivt med å kunne skape gode og kunnskapsøkende kulturopplevelser – og få sikret en arrangemenentsstruktur som kunne bygge videre på det vi hadde før pandemien.

Ny ministerstøtte

Ablooms leder Faridah Nabaggala fikk fredag 6. november en ny og viktig underskrift på felleserklæring om at funksjonsnedsettelser ikke er en guddommelig straff. Utviklingsminister Dag-Inge Ulstein dukket opp på Ablooms kontorer og ga sin underskrift på erklæringen, etter å ha hatt en møte med Ablooms leder, Faridah Nabaggala. 

 

“Jeg er veldig glad for at Dag-Inge Ulstein og Regjeringen fortsetter å vise sin støtte til Ablooms kamp for å bekjempe stigma og 

skam hos funksjonshemmede. Mange stusser over dette prosjektets tittel, men det er fordi de selv ikke vet hvordan det er å være i miljøer som tror at en høyere kraft straffer og belønner folk med tilstander og sykdommer. At man ikke har erfaring med noe selv, betyr ikke at det ikke eksisterer. For dette er et seriøst og ytterst reelt problem”, sier Faridah Nabaggala.

AFF 2020 på mobil og nettbrett

Pangstart for AFF2020 online på Abloomplay fra 15.11,.-21.11.

 

Abloom presenterte en flunkende ny strømmeplattform kalt “Abloom Play”, med både kvalitet og kvantitet . Mange fikk muligheten til å strømme det virtuelle programmet for festivalen. Abloom ga et gratis medlemskap til alle barnefamilier med lav inntekt, flyktninger og personer med nedsatt funksjonsevne.  Programmene ble tilgjengelig da festivalen startet  i uke 47. Se video om Abloom play her . Abloom Play online fikk 1000 mennesker i år (2020) som fulgte med spent på innholdet.

Internasjonal mottakelse AFF 2020

Det er internasjonal interesse for Ablooms arbeid. Abloom inviterte til seminar om mangfold i film og internasjonalisering av vårt arbeid. På grunn av koronasituasjonen ble seminaret streamet med og av over 2245  deltagere som fulgte med gjennom følgende kanaler: abloom.no, SoMe kanaler (Facebook, Youtube). 

 

 

Fagkonferansen 19. november ble åpnet med en velkomsttale fra festivaldirektør og grunnleger Faridah Nabaggala. Vi fikk også besøk av Oslo-ordfører Marianne Borgen (SV), som holdt åpningstale for fagkonferansen. Vi synes ordføreren er et fantastisk og oppriktig engasjert menneske. At hun for fjerde gang tok seg tid igjen til å være med på fagkonferansen, er noe vi setter ekstremt stor pris på. Streaming av fagkonferansen ble 1869 deltakere som fulgte med via nettet (abloom.no, Facebook og Youtube).

 

Noe av det første og viktigste som ble gjort under årets fagkonferanse, var å sette lys på felleserklæringen i prosjektet “Funksjonsnedsettelser – ikke en guddommelig straff”. Dette skal bli et av hovedtemaene for Abloom filmfestival 2021, hvor tiårsjubileum skal bli ordentlig feiret. Introfilmen var “My Brother Chases Dinosaurs”, om folks kunnskap om tilgjengelighet og tilrettelegging for funksjonshemmede. En familie blir overrasket når de får høre at deres kommende sønn har Downs Syndrom. Jack, deres yngste sønn, blir fortalt at broren er spesiell og tror at broren har superkrefter! Filmen tar opp viktig tema om skam rundt det å ha et funksjonshemmet familiemedlem. Dette understreker felleserklæringen om at funksjonshemmede ikke er en guddommelig straff. Les mer om felleserklæringen her! 

Vi fikk også åpnet fagkonferanse med superfinalistene fra MGP-Junior Emu og Abu med låta si Glemt!

 

For Abloom er det viktig å bringe stat, kommune, ideelle organisasjoner og privat næringsliv m.fl. sammen, for å diskutere og informere brukere, pårørende og andre engasjerte. Fagkonferansen vår har blitt en viktig arena for kunnskapsutveksling og inspirasjon for de fremmøtte.

 

Det ble spennende innlegg, debatt, underholdning, film og stands online. Årets tema var “Død og sorg” og vi hørte glimrende innlegg om temaet fra: 

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Unni er et forbilde

Ablooms leder, Faridah Nabaggala, på sin side skryter like mye av Unni, og mener hun er et godt forbilde for andre som vil bidra som frivillig. 

 

“Unni er et varmt og godt menneske med bunnsolid kompetanse og en utrolig sterk faglig bakgrunn. Hun er et forbilde for andre pensjonister med en flott karriere bak seg. Å bidra til vekst og fremgang i miljøer man ikke kjenner i det hele tatt, er faktisk mulig. Å samarbeide med ungdommer fra andre miljøer er mulig. Norge trenger flere som Unni, og Abloom er dypt takknemlig for alt hun er og gjør, sier Ablooms leder. 

 

Sist, men ikke minst fra Unni Heesch:

Jeg gleder meg til å delta på Abloom Filmfestivals tiårsjubileum i uke 47! Fantastisk at Abloom Filmfestival har eksistert i ti år.  Det kommer til å bli en flott opplevelse, her blir det stor fest og mange arrangementer, avslutter Unni. 

Unni Heesch

-

Abloom Frivillig