Notice: Test mode is enabled. While in test mode no live donations are processed.

kr. 0
Select Payment Method

Abloom viktig for sårbare foreldre

Faiso Ahmed (32) har vært aktiv i Abloom i snart ti år. Nå jobber hun heltid med administrasjon og koordinering i organisasjonen. 

Abloom har sikret seg en dyktig og sterk medarbeider i Faiso. Hun har gode IT-kunnskaper, snakker flere viktige språk, og har lang erfaring fra andre ideelle organisasjoner som frivillig.

I tillegg har hun jobbet med eldre som pleieassistent. Men en av de viktigste kompetanseområdene Faiso tar med inn i Abloom, er en personlig erfaring som minoritetsspråklig mor til et barn med autisme og utviklingshemming.

 

Faiso er fra Somalia og kom til Norge i 2009. Allerede i 2012, året Abloom ble “skapt”, ble hun kjent med Ablooms grunnlegger og leder, Faridah Nabaggala.  

 

Det har vært snart ti år med gode opplevelser, arbeid og læring – og ikke minst: Faiso har gitt utrolig mye støtte til andre foreldre til barn med funksjonsnedsettelser. Ikke bare ved å hjelpe med å organisere arrangementer, men også ved å gjennomføre de viktige samtalene med individer som lever isolert – og er dypt slitne. 

 

Ablooms grunnlegger og leder, Faridah Nabaggala, er glad Faiso nå er ansatt i administrasjonen.

 

Jeg er veldig glad vi i Abloom legger til rette for at mødre som Faiso kan få jobbmulighet og selv aktivt bidra, samt at de kan ta beslutninger i saker som angår dem og deres barn. Mødre som har barn med funksjonsnedsettelser kan ofte bli usynlige og leve på utsiden av dette samfunnet. Vi legger inn en ekstra innsats for minoritetsspråklige mødre og kvinner”, sier Nabaggala.

 

 

Nå gleder Faiso seg til jubileumsfestivalen i uke 47. 

 

 

Det blir så fantastisk å kunne feire at Abloom blir ti år gammel. Og det er mye å feire og skryte av i denne organisasjonen. I løpet av de ti årene vi har eksistert har mange mennesker opplevd å endelig bli sett og inkludert!” Forteller Faiso.   

 

Å komme til Abloom var viktig for henne på flere måter:

 

Da fikk jeg et fellesskap og nettverk av andre mødre og fedre i samme situasjon. Disse menneskene motiverer meg hver eneste dag. Det er mange mennesker som jobber med funksjonshemmede, men Abloom klarer å nå inn til minoritetsspråklige på en god måte. Ja, her kan jeg både bidra med min kompetanse, men også dra nytte av organisasjonens aktiviteter og nettverk”, sier Faiso. 

 

Selv sier hun at det er “lykkeskapende” å hjelpe andre. 

 

Jeg liker å bidra fordi det gir meg glede!”

 

Men hun synes det er trist at så mange fortsatt lever i isolasjon. 

 

“Det er mange ensomme aleneforeldre der ute med funksjonshemmede barn. Spesielt ille ble det da pandemien ødela så mye for de mest sårbare barna – og deres slitne foreldre. Men nå er det lys i enden av tunnelen, vaksinen kommer. Vi skal møtes igjen, klemme hverandre og ha mange gode fysiske arrangementer”.

 

Faiso håper at så mange som mulig blir med på Abloom arrangementer, tar kontakt og griper muligheten til å få hjelp og nettverk. 

 

Å engasjere seg i Abloom er veldig god måte å komme inn i det norske samfunnet. Her er det mange forskjellige typer mennesker. Jeg har ikke sett noen innvandrerorganisasjoner gjøre den jobben Abloom gjør. Nå kan jeg si til barna mine at det faktisk er noen som slåss for sånne som oss. Og de kan delta, bidra og være 100% sett og inkludert”, avslutter Faiso

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.