Notice: Test mode is enabled. While in test mode no live donations are processed.

kr. 0
Select Payment Method

Hele Norge må bevisstgjøres

Jeg håper virkelig virkelig at 2021 blir et suksessfullt år. De som har lidd mest under denne pandemien er de som fra før av var isolerte og forbigått. All nedstenging, frykt og fravær av oppfølging har tatt fra mange det siste de hadde igjen av tålmodighet og energi. Nå må vi trappe opp vår innsats for de aller mest sårbare i vårt samfunn, sier Ablooms leder, Faridah Nabaggala og legger til: 

Alle må gjøre mye mer for å bekjempe isolasjon. Og selvfølgelig ønsker jeg alle dere hjertelig velkommen til Abloom Filmfestival i november 2021. Temaet er “Ingen straff, men velsignelse!” Jeg takker for en fin januar måned, og så tar vi fatt på februar med friskt mot!

 

Dette er noe av det vi i Abloom har gjort i januar. 

  • Planlegging av Mini Abloom Paraidrettsdag 21. mai. Organisasjonen er godt i gang med å utarbeide programmet til årets Mini Abloom. Det blir en paraidrettsdag på Stovnerbanen, hvor Abloom og samarbeidspartnere tar imot barnehager og barneskoler i området. Vi skal bl.a ha rullestol-sport (kappløp og mer), friidrett, kampsport, golf, orientering og mye mer.

Vi vil at alle barn og unge skal få mulighet til å delta i samfunnet, uten å møte fysiske og psykiske hindringer som stenger dem ute. Barn og unge med spesielle behov må få utfolde seg sammen med jevnaldrende, forteller Ablooms leder, Faridah Nabaggala.

Leder Nabaggala har skrevet en fantastisk barnebok om Koronaviruset. Den kan du lese og høre på ulike språk ved å trykke her.

Noen av de som samarbeider med oss om årets Mini Abloom Paraidrettsdag er: Norsk Orientering, Norges Idrettsforbund, Beitostølen Helsesportsenter, Sportsklubben Vidar, Stiftelsen VI, Politiet i Oslo og flere andre gode partnere. Vi gleder oss, og kommer til å sende ut mer informasjon i perioden frem mot arrangementet.

Abloom Filmfestival fyller ti år! Derfor er vi allerede godt i gang med å planlegge jubileumsfestivalen i uke 47.

 

Tenk at det snart er ti år siden jeg sto der på Filmens Hus for å egenhendig lage en filmfestival for barn og unge med funksjonsnedsettelse. Tiden går så veldig fort! Men dette må vi feire ordentlig. Og derfor vil jeg at alle Abloom-venner, fagfolk, forskere, barn og unge med funksjonsnedsettelse, pårørende, diplomater og det som kan krype og gå av engasjerte folk, blir med på denne festivalen, forteller Faridah Nabaggala. 

Vi har jobbet hardt for å få flere internasjonale gjester, og det er ikke lenge til vi får noen endelige bekreftelser på deltakelse. I tillegg har vår leder, Faridah, begynt med innspilling av reklamevideoer for flere av arrangementene.

 

Klikk deg inn på YouTube-kanal, lik og abonner! 

 

Uke 47 er også Awareness Week – eller “bevissthetsuken”.

— Denne  uken skal vi virkelig sette barn og unge med spesielle behov på  agendaen. Vi skal spre kunnskap og tips til hva vi alle kan gjøre for å  skape et mer tilrettelagt og inkluderende samfunn, forteller Faridah.

 

Les mer om Abloom Filmfestival og Awareness Week 2021 her

  • Vi har skrevet saker for å fremheve våre dyktige medarbeidere – som Faiso Ahmed og Unni Sirgård Heesch . Klikk deg gjerne inn og les om deres motivasjon og virke.

  • Abloom har også brukt deler av måneden på å søke støtte, skrive rapporter og annet administrasjonsarbeid som typisk tar mye tid rundt årsskifte. Vi håper en dag å få komme på statsbudsjettet, så vi ikke er så avhengige av konstant søknadsskriving.

  • Vi fortsetter med å spre den flotte boka til leder Faridah Nabaggala om Koronaviruset på ulike språk. Det gjør vi for å hjelpe de norske myndighetene med å nå ut til minoritetsspråklige miljøer – og spesielt de med barn som har spesielle behov. Du kan lese den morsomme boken på ulike språk her.

  • Leder Nabaggala har gratulert USAs nye president Joseph Robinette Biden Jr. og visepresident Kamala Devi Harris med både valgseieren og en god innsettelsesseremoni.

— Må de lykkes! Kamala Harris’ historiske edsavleggelse som visepresident markerer også en ny tid for den demokratiske verden. For første gang i historien er en kvinne den nest mektigste personen i verden, sier Ablooms leder.

  • Abloom har også brukt januar måned på å lage backup-planer for alt av arrangementer og aktiviteter. Vi vet fortsatt ikke hvordan denne pandemien vil oppføre seg frem til vaksinene er satt.

Festivaldirektør Faridah S.Nabaggala filmer reklamefilmen for 2021!

— Men Abloom står på for å hjelpe myndighetene der vi har innflytelse. Og det kommer vi til å gjøre også etter pandemien, sier Nabaggala.

  • Vi jobber også med å utvikle AbloomPlay, vår strømmeplatform. Mer informasjon om dette kommer.

  • Ablooms arbeid med å bryte skadelige tabuer fortsetter! Felleserklæringen om at funksjonsnedsettelse ikke er en guddommelig straff er tilgjengelig på flere ulike språk. Og ikke minst er det viktig å presisere at temaet for årets filmfestival “Ingen straff, men velsignelse” er et høydepunkt for prosjektet . Leder Nabaggala utdyper:

— Vi tror ikke at en funksjonsnedsettelse er en guddommelig straff. En sykdom er en sykdom, en funksjonsnedsettelse er en funksjonsnedsettelse. Abloom har kjempet for å bryte skadelige tabuer siden 2012 – det er helt sentralt for vår eksistens. I år feirer vi ti år, og du er hjertelig velkommen til å delta og bidra.

Filmfestivalen er støttet av bl.a. Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet.  Prosjektet “Abloom Bryter Tabuer 2021” er støttet av Barne- og familiedepartementet (BFD).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.