Notice: Test mode is enabled. While in test mode no live donations are processed.

kr. 0
Select Payment Method


Jennifer Kukua Eshun er allerede godt i gang med arbeidet i Abloom. Foto: Abloom

Jennifer Kukua Eshun er allerede godt i gang med arbeidet i Abloom. Foto: Abloom

Jennifer Kukua Eshun (38) er vår nye frivillige. Hun har vært i Norge i snart åtte år, og vi er glade for å kunne ønske henne velkommen til Abloom. Jennifer kommer fra Ghana og har jobbet som lærer på privatskoler i hjemlandet. Hun skjønte tidlig at det å jobbe med barn og unge var hennes store ønske. Derfor tok hun en bachelor i grunnskoleopplæring. 

– Jeg gjorde ferdig graden min i 2013, og ønsket da å besøke mannen min – som den gang var student ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet. Og så ble jeg boende, smiler Jennifer. 

Vil du også bidra som praktikant eller frivillig? Trykk her.

Felles mål

En dag fikk Jennifer en telefon fra en bekjent som fortalte om en organisasjon ved navn Abloom. Personen visste at Jennifer brant veldig for å hjelpe barn og unge med funksjonsnedsettelse, og skjønte at dette måtte være midt i blinken for henne. 

– Så da tok jeg kontakt med Abloom sendte søknad og CV. Heldigvis ringte de meg opp. Etter intervjuet innså jeg at Ablooms og mine mål var de samme. Vi har samme lidenskap og målsetning for mennesker med funksjonshemninger, også de som lever i utviklingsland.

Vil spre gode metoder


WhatsApp Image 2021-01-27 at 13.32.08.jpeg

Abloom har også et internasjonalt perspektiv i alt vårt arbeid. Det som hjelper våre målgrupper i Norge, kan også hjelpe andre utenfor landets grenser. Skadelige tabuer, manglende tilrettelegging og brudd på menneskerettighetene foregår over hele verden. Men gode metoder kan eksporteres, og da er det flott at vi nå har flere som tenker internasjonalt. 

– Ønsket mitt er at også i Afrika skal mennesker med funksjonsnedsettelser få tilgang til grunnleggende ting som skolegang, helsetjenester og et samfunn som aksepterer dem som de er.  Afrika er et stort kontinent, og selv om det er store variasjoner, så ser det ut til at flere land der beveger seg i riktig retning. Flere og flere opplever at myndighetene er noe mer inkluderende. Men det er veldig, veldig mye jobb å gjøre på det feltet, sier Jennifer. 

Meld deg på Abloom FIlmfestival her.

– Et godt menneske

Hos Abloom er Jennifer allerede en verdifull frivillig. Hun skal jobbe med ulike prosjekter, være et bindeledd til afrikanske ambassader og mye annet spennende. 

– Jeg er så glad for at Jennifer ønsker å være frivillig hos oss i Abloom. Hun er et godt menneske, og har mye kunnskap og erfaringer. Vi trenger alltid mennesker som kan bidra med verdifull kulturell, språklig og faglig kompetanse, sier Ablooms leder, Faridah Nabaggala. 

Jennifer på sin side skryter mye av Ablooms leder. 

– Faridah er en flott og hardtarbeidende leder som er lidenskapelig opptatt av å hjelpe mennesker med nedsatt funksjonsevne. Jeg beundrer hennes veldige besluttsomhet og evne til å gi en stemme til de stemmeløse. 

Følg oss på Facebook