77117955_2720098784725893_4613414566670368768_o.jpg


Leder Faridah Nabaggala i Abloom. Foto: Abloom

Leder Faridah Nabaggala i Abloom. Foto: Abloom

Februar 2021 er unnagjort, og det har skjedd mye spennende. Men fortsatt er det mye usikkerhet på grunn av pandemien og smitteverntiltak. Vi planlegger derfor både for normale aktiviteter og digitale reserveløsninger for våre ulike arrangementer. Abloom-leder Faridah Nabaggala mener det er viktig å være både realistisk og positiv på samme tid.

— Vi kan ikke gjøre annet enn å være godt forberedt på både gode og dårlige tider. Men jeg er trygg på at det går mot lysere tider, og vi kommer til å klare oss helt fint. Vær trygg, rolig og plukk opp telefonen og ring noen som trenger hjelp og støtte. Hold fokus! Snart blir alt bedre, sier Ablooms leder, Faridah Nabaggala. 

Leder Nabaggala forteller at det har vært full fart i Abloom hele måneden, og at pandemien ikke har skrudd ned verken ambisjoner eller tempo.

— En organisasjon som Abloom spiller en avgjørende rolle for mange mennesker i vår målgruppe når det er kriser. Vi har å gjøre med folk som fra før av lever helt på utsiden av samfunnet. Og da kan vi ikke kutte kontakten når de trenger oss som mest. Nei, vi må gi dem mer tid, mer kontakt, mer støtte, sier den alltid engasjerte Leder Nabaggala. 

Dette er noe av det som har skjedd i februar 2021: 


Baba Kankani er en av innlederne på Abloom Fagkonferanse. Foto: Privat

Baba Kankani er en av innlederne på Abloom Fagkonferanse. Foto: Privat

  • Abloom er nå godkjent som lærebedrift i kontor- og administrasjonsfaget. Det er en seier for organisasjonen, som gleder seg til å bidra til at flere unge mennesker får lærlingplass. Vi har derfor publisert at vi har to ledige lærlingplasser som administrasjons- og prosjektmedarbeidere med fagbakgrunn VG2 Service, sikkerhet og administrasjon. Les annonsen her. 

  • Vi har arrangert samtalegruppe for minoritetsspråklige kvinner om Covid-19 og smittevern. Det er vår ansatte Faiso Ahmed som har tatt initiativ til og ledet denne gruppen. Hun snakker somalisk, arabisk og norsk – og har dermed mulighet til å nå ut til viktige målgrupper med nødvendig informasjon.

  • Vi planlegger den tiende Abloom filmfestival i november, og har allerede sikret oss flere dyktige innledere til Abloom fagkonferanse 25. november på Saga kino. En av de som skal tale er Baba Kankani, som kommer til å snakke om hvordan ulike tabuer og skadelig overtro rammer barn og unge med funksjonsnedsettelse. Les saken vi har skrevet om Baba Kankani: — Folk drukner sine egne barn


Vår kjære frivillige Radwan Baki sammen med Abloom-venn Åse Kleveland. Foto: Abloom

Vår kjære frivillige Radwan Baki sammen med Abloom-venn Åse Kleveland. Foto: Abloom

  • Vi har jobbet for å løfte og fremme frivillighet i Abloom. Derfor intervjuet vi den syriske flyktningen og kunstneren Radwan Baki. Han har lagt ned mange gratis arbeidstimer som frivillig i Norge siden han kom hit i 2017. Og han fortsetter med å spre godhet og glede gjennom frivillighet i Abloom. Les vår artikkel om Radwan Baki her: Radwan: flyktning, kunstner og Abloom-venn

Klikk deg inn på vår YouTube-kanal, lik og abonner!


Zahraa Shakoor er vår nye nestleder. Foto: Privat

Zahraa Shakoor er vår nye nestleder. Foto: Privat

  • Den vidunderlige skuespilleren og kulturpersonligheten Jørgen Foss har sagt ja til å være konferansier under Abloom Fagkonferanse 25. november på Saga kino. Les saken Jørgen Foss er årets konferansier

  • Vi jobber også videre med Abloom sommerdager og Abloom filmfestival. Her er det mange spennende ting på gang, og vi holder deg oppdatert på www.abloom.no

Les mer om Abloom Filmfestival og Awareness Week 2021 her

  • Som alltid er det mye søknadsskriving i en liten organisasjon, men vi gjør veldig mye med de midlene vi har.

  • Vi har også hjulpet bachelorstudenter som har ønsket å intervjue Ablooms leder, Faridah Nabaggala.


Vidunderlige Jørgen Foss har sagt ja til å være konferansier for Abloom Filmfestival Fagkonferanse 25. november på Saga Kino. Foto: Abloom

Vidunderlige Jørgen Foss har sagt ja til å være konferansier for Abloom Filmfestival Fagkonferanse 25. november på Saga Kino. Foto: Abloom

  • Vi jobber daglig med å hjelpe og støtte mennesker over telefon og andre kanaler. Vår rådgivningstjeneste er åpen året rundt og er hyppig brukt. Spesielt i disse tider, når mange sitter med mye frustrasjon og ensomhet.

  • Fellesdugnad mot Koronaviruset fortsetter for full styrke. Sjekk hvordan vi bidrar ved å klikke her. 

Vi ønsker dere en flott mars måned, og håper å se eller høre fra dere. 

Følg oss gjerne på Facebook og Instagram og www.abloom.no