Notice: Test mode is enabled. While in test mode no live donations are processed.

kr. 0
Select Payment Method

Faridah Nabaggala sprer glede i vanskelige tider

Faridah Nabaggala sprer glede i vanskelige tider

Her er Ablooms nyhetsbrev for mars 2021. 

 

— Jeg håper ingen mister motet, selv med alle de nye nedstengningene og reglene. Husk at vi snart er i mål, pandemien er snart over! Glede kan man ikke stenge ned, og glede kan spres raskere og bedre enn et virus. Ring hverandre og gi din kjære noen god ord. Sier Ablooms leder, Faridah Nabaggala.

 

Nok en travel måned er tilbakelagt i vår lille, men svært aktive organisasjon. Hver dag hjelper vi barn og unge med funksjonsnedsettelse til å bli verdsatt, sett og hørt. Og vi gleder oss til mange flotte og inspirerende arrangementer. Men mars måned var litt ekstra spesiell fordi vår fantastiske leder og forbilde, Faridah Nabaggala, omsider slapp sine første to barnesanger. Delfinansiert av IMDi. 

 

Det ble jubel og dans i mange hjem når sangene “Jeg er en liten runding” og “På en støvete jordklode” ble sluppet på alle strømmetjenester 18. mars. Klikk deg inn på abloom.no/musikk for å lære mer om Faridah som sangerinne.  Søk også opp Faridah Nabaggala på Spotify, Youtube Music og andre tjenester, eller klikk på disse to YouTube-lenkene:

 

 

Begge låtene er laget av Faridah Nabaggala, og er knyttet til hennes kommende barnebok “På Eventyr med Koronaviruset”. Boken lanseres 23. april klokken 12.00 på Kuben Yrkesarena, og er oppfølgeren til debutsuksessen “Historien om Koronaviruset” fra 2020. Se vår Facebook-event for boklanseringen. 

Alle kan melde seg på våre arrangementer på denne lenken. https://www.abloom.no/registrering Men husk at ting kan forandre seg, så holde deg oppdatert på Abloom.no og vår Facebook-side. 

 

Sangene og boken er en del av Ablooms bidrag til fellesdugnaden mot koronaviruset. Abloom hjelper myndighetene med å begrense smitten blant minoritetsspråklige i Oslo. Les mer her: https://www.abloom.no/fellesdugnad 

 

— Jeg har alltid elsket å formidle følelser, tanker og min lidenskap gjennom sang. Min oppvekst var full av musikk og kunstneriske uttrykk. Musikk er jo et universelt språk som gjør at du blir i stand til å gjøre en forskjell, nå inn til sjelen til folk – og “flytte fjell”. 

 

Sangerinne Nabaggala forteller at det var viktig for henne å bruke sangstemmen sin til å hjelpe mennesker gjennom pandemien. Ennå er vi ikke i mål, men det betyr ikke at vi er fortapt, mener hun:

— Jeg håper at min musikk kan hjelpe mange som lever med tung depresjon og føler at livet ikke lenger har noe å gi dem. La oss danse, le og kose oss – og samtidig opprettholde smittevernet. 

 

Ps. Alle våre arrangementer blir i større grad digitalisert, og vi jobber hele tiden med å lage gode løsninger for alle som ikke kan delta fysisk. Vi er en organisasjon som satser hardt på å være tilgjengelig og attraktiv på nett og sosiale medier. Sjekk alt som er tilgjengelig på Abloom.no.

 

Dette er noe av det som har skjedd i mars 2021: 

 • Abloom har nå en avtale med AOF Opplæringskontor, noe som sikrer våre lærlinger den beste oppfølging gjennom lærlingperioden. Vi ber alle som ønsker lærekontrakter for kontor- og administrasjonsfaget om å ta kontakt med oss. Les mer: https://www.abloom.no/laerling  

 

 • Vår lærling Faiso Ahmed jobber videre med sine samtalegrupper om smittevern på somalisk og arabisk. Dette er svært verdifullt, og viser at Abloom satser på kunnskapsøkning gjennom direkte kontakt på språkene som utsatte grupper snakker. 

 

 • 8. mars var den internasjonale kvinnedagen. Leder Nabaggala publiserte sin  uttalelse om hva som var viktig å jobbe med. Hun var også tydelig på at alle kvinner, inkludert transpersoner, med og uten funksjonsnedsettelse, må få ta del i kvinnebevegelsens kamp. Abloom jobber for inkludering, ikke segregering, slo hun fast og minnet alle om at: “Barn og voksne med nedsatt funksjonsevne har mye høyere risiko for å bli utsatt for voldshendelser enn deres jevnaldrende som ikke har funksjonsnedsettelser, ifølge forskning publisert i Lancet. Og kvinner med nedsatt funksjonsevne har økt risiko for emosjonelle, fysiske og seksuelle overgrep, ifølge amerikansk forskning.” Vi fortsetter kampen!

 

 • Abloom hedret mennesker med Downs syndrom på deres internasjonale dag, den 21. mars. Les vår artikkel her.

 • Prosjektet vårt Abloom bryter tabuer fortsetter med full styrke, og vi sprer den forenklede felleserklæringen for barna, slik at de også kan engasjere seg. Les mer om prosjektet her og se videoen for barna her. Men vi har også jobbet med å intervjue eksperter innen bl. a. teologi om temaet.

 • Vi har gleden av å fortelle at Åse Kleveland skal underholde og innlede på Abloom fagkonferanse 25. november. Vi har sikret oss andre spennende innledere. Mer informasjon blir sluppet frem mot Abloom filmfestival 2021. Les mer om fagkonferansen her: https://www.abloom.no/fagkonferanse

Klikk deg inn på vår YouTube-kanal, lik og abonner!

 • Vi har jobbet videre med planlegging av Mini Abloom, og kan nå fortelle at baskeballstjerne og Stiftelsen VI-ambassadør Marco Elsafadi deltar på arrangementet 21. mai på Stovnerbanen. Klikk her for mer informasjon om  Mini Abloom Paraidrettsdag på Stovnerbanen den 21. mai.

 • Mye av programmet til Mini Abloom Paraidrettsdag er også nå spikret. Barna kommer bl.a til å få prøve seg på golf, paraorientering, para-friidrett, kastøvelser, rullestol stafett, fotball, boccia, quiz og mye mer. Det blir litt av dag! Vi ønsker at alle skal lære hvordan man kan planlegge og gjennomføre fysisk aktivitet som ALLE kan være med på. Les mer: https://www.abloom.no/paraleker2021

 • Dato for Abloom Piknik er nå satt til 12. juni. Hvert år inviterer vi barnefamilier med på sunne, sosiale og inkluderende opplevelser – som de kan lære av og gjenta så ofte de bare ønsker ellers i egne dagligliv. Vi tar flyktninger og asylsøkere (med kort og lang botid), barnefamilier hvor barna eller foreldrene har en funksjonsnedsettelse og folk som lever under fattigdomsgrensen inn i “varmen”

 • Abloom gjennomførte frivilligmøte fredag 26. mars. Vi har mange fantastiske frivillige som gir sjenerøst av sin fritid til å hjelpe barn og unge med funksjonsnedsettelser.

Les mer om Abloom Filmfestival og Awareness Week 2021 her

 • Vi jobber daglig med å hjelpe og støtte mennesker over telefon og andre kanaler. Vår rådgivningstjeneste er åpen året rundt og er hyppig brukt. Spesielt i disse tider, når mange sitter med mye frustrasjon og ensomhet.

 • Fellesdugnad mot Koronaviruset fortsetter for full styrke. Sjekk hvordan vi bidrar ved å klikke her.

Vi ønsker dere en flott mars måned, og håper å se eller høre fra dere. Og vi ønsker alle en meget god påske!

Følg oss gjerne på Facebook og Instagram og www.abloom.no.