I påsken kunne hele Norge se Abloom-leder Faridah Nabaggala i denne Abloom-reklamen, vist på TV 2. Ta en titt, du òg! Og husk: Uke 47 = Abloom filmfestival. Vi ønsker alle hjertelig velkommen til Abloom filmfestival i november 2021. Temaet er “Ingen straff, men velsignelse!”

Meld på deg og dine ved å trykke her.

 

Praksisplasser og jobbmuligheter

Programrådgiver og markedskontakt i introduksjonsprogrammet for flyktninger ved NAV Nordre Aker, jobber blant annet med å skaffe praksisplasser og jobbmuligheter for deltakere i introduksjonsprogrammet.

Ablooms leder Faridah Nabaggala, som er en ekspert på feltet, deltok i forskningsprosjektet “Flyktninger med nedsatt funksjonsevne”. Det ble utført en diskursanalyse av relevante dokumenter med henne, samt intervjuer, for å svare på forskningsspørsmålene. Dette prosjektet er en masteroppgave ved Universitetet i Oslo. Studiet “Norsk senter for menneskerettigheter” ved Universitetet i Oslo er ansvarlig for prosjektet. Studiet tar for seg hvordan personer med nedsatt funksjonsevne blir representert i norsk flyktning- og asylpolitikk. Formålet med prosjektet er å gi innsikt i hvordan funksjonsnedsettelse snakkes om i debatten rundt norsk flyktning- og asylpolitikk, og hvordan dette kan påvirke flyktninger med nedsatt funksjonsevne.

 

Se etter intervjuet med Faridah Nabaggala i Bistandsaktuelt

Bistandsaktuelt ønsker å fronte en viktig sak: Skadelig overtro og tabuer som ødelegger livene til mennesker som lever med funksjonsnedsettelser. Siden 2018 har Abloom drevet et prosjekt som heter “Abloom bryter tabuer – funksjonsnedsettelse er ikke en guddommelig straff”. Prosjektet er viktig for mange som sliter med tanker om at gud(er) straffer barn og foreldre med ulike sykdommer, kroniske lidelser og funksjonsnedsettelser. Vi vet at dette rammer mennesker over hele verden, fra mennesker med albinisme i Afrika til autister i enkelte innvandrermiljøer i Oslo. Hvordan påvirker disse skadelige holdningene behandlingen av mennesker med funksjonsnedsettelse? De skal forsøke å engasjere en journalist i Uganda som skal lage en reportasje på temaet som publiseres sammen med saken. 

 

Abloom deltar i fellesdugnad mot Koronaviruset

April 2021 er unnagjort og det jobbes på spreng for å gjøre klart for boklanseringen på kuben VGS. «På eventyr med koronaviruset» skal også oversettes til flere språk og senere bli lagt ut på websiden. Booklettene trykkes, sangene er spilt inn og programmet spikres på plass. Smittevernregler blir overholdt under arrangementet og eventet blir streamet underveis. 

 

NB! HUSK Å LEGGE STREAMEN TIL I KALENDEREN! 

 

Snart braker det løs med splitter ny boklansering fra barnebokforfatter Faridah Nabaggala, med boklansering på Kuben Yrkesarena.

 

– Den 7. mai klokken 12 på Kuben Yrkesarena Voksenopplæring skal jeg lansere oppfølgeren til “På eventyr med koronaviruset. Nå er viruset blitt sterkere og sprer seg i voldsomt i minoritetsspråklige miljøer. Derfor har jeg, med støtte fra Imdi, skrevet denne boken. Vi må få stoppet smitten i minoritetsspråklige miljøer, og dette kan forhåpentlig hjelpe, forteller barnebokforfatteren Faridah Nabaggala.

 

Lad opp til boklanseringen med de fantastiske låtene fra boka her og her. Abloom fortsetter å delta i fellesdugnaden mot koronaviruset. Sjekk hvordan vi bidrar ved å klikke her.

 

Dette er noe av det som har skjedd i april 2021: 

 • Abloom har gleden av å annonsere professor Inger Marie Lid ved VID vitenskapelige høgskole skal holde et innlegg på Abloom Fagkonferanse 25. november.  «Man kan oppleve en avvisning fra gud, hvis man har en forventning om at gud skal gripe inn direkte i livet. 
 • NAV Nordre Aker tok kontakt med oss i forbindelse med å tilby praksisplass til flyktninger. Mange har meldt interesse for våre aktiviteter. Alle som blir med i Abloom er verdsatt. Man får veiledning, spennende oppgaver og gode kontakter. For organisasjonen er det også viktig at praksisperioden gir gode muligheter for praktikantene fremover i karrierene deres. Er du interessert i praksisplass hos oss? Send en epost til [email protected]
 • Vi har hatt møte med kulturdepartementet og skal overrekke en innrammet versjon av felleserklæringen (“Funksjonsnedsettelse – ikke en guddommelig straff”).

Vi markerte følgende dager i april:

 • Verdensdagen for autisme! Dagen er offisielt kalt “FN-dagen for bevissthet rundt autisme”, og er en internasjonalt anerkjent FN-dag som markeres 2. april, i håp om å øke bevissthet rundt diagnosen. Abloom ønsker at alle barn og unge med nedsatt funksjonsevne skal bli verdsatt, sett og hørt og føle seg unike akkurat som de er!
 • Mini Abloom Paraidrettsdag 2021 nærmer seg og dagen skal gi alle barn og unge, med og uten funksjonsnedsettelse, en dag der man opplever og lærer hva “idrett for alle” er i praksis. Ingen skal bli holdt utenfor på grunn av fysiske, psykiske og sosiale hindringer. Bli med på en spennende dag fylt med aktiviteter og moro! 
 • Vi har jobbet videre med planleggingen av Mini Abloom, og hatt noen spennende møter med samarbeidspartnere. Vi håper det blir mulig å ha Mini Abloom Paraidrettsdag på Stovnerbanen den 21. mai.
 • Vi jobber også videre med Abloom sommerdager og Abloom filmfestival. Her er det mange spennende ting på gang, og vi holder deg oppdatert på www.abloom.no.
 • Les mer om Abloom filmfestival og Awareness Week 2021 her.
 • Søknadsskrivingen er på spreng i en liten organisasjon som Abloom, men vi gjør veldig mye med de midlene vi har. 
 • Vi jobber daglig med å hjelpe og støtte mennesker over telefon og andre kanaler. Vår rådgivningstjeneste er åpen året rundt og er hyppig brukt. Spesielt i disse tider, når mange sitter med mye frustrasjon og ensomhet.
 • Informasjonsmøte om vanskelige tider og de nye tiltakene kan være mye å ta inn. Vi i Abloom ønsker å dele erfaringer med dere, og ikke minst å høre hvordan det har stått til med pårørende. Det er mye informasjon ute og noen ganger kan det være vanskelige å formidle den. Abloom er her til å hjelpe foreldre med minoritetsspråklig bakgrunn, i blant annet Whatsapp på språk som arabisk og somalisk. 

Abloom trenger flere frivillige

Vi skal holde vårt  siste frivilligmøte før Mini Abloom paraidrettsdag den 14.05, og vi håper at samfunnet åpner seg snart. Vi har frivillige fra mange forskjellige land og verdsetter absolutt alle – uansett kjønn, religiøs og politisk tilhørighet, etnisitet, seksuell legning, funksjonsevne og andre tilhørighet. Hos Abloom er alle som vil gjøre en innsats for andre, hjertelig velkommen. Mer info finner du her

Til slutt vil vi minne dere om noen viktige datoer og arrangementer