Notice: Test mode is enabled. While in test mode no live donations are processed.

kr. 0
Select Payment Method

Forfatter Faridah Nabaggala kommer nå med en stor nyhet

Forfatter Faridah Nabaggala kommer nå med en stor nyhet

— Endelig kan jeg fortelle verden at barneboken min På eventyr med Koronaviruset er her! Og jeg kan love både latter og læring, forteller den lykkelige barnebokforfatteren.

 

Les mer om Faridah Nabaggala her.

 

På eventyr med Koronaviruset er hennes andre barnebok. Nabaggala slo gjennom som barnebokforfatter med Historien om Koronaviruset i 2020, en bok som er blitt hyllet og løftet opp som et viktig verktøy for å spre kunnskap om koronaviruset og smittevern blant barn og unge

Hvorfor ønsket du egentlig å skrive enda en barnebok om Koronaviruset? 

 

— Det var naturlig å komme med en skikkelig oppfølger til en suksessfull debutbok.

 Og jeg er veldig opptatt av det som skjer her og nå, så På eventyr med Koronaviruset kom veldig naturlig. Jeg vet jo hvordan man når ut til barn og unge på en måte som gjør at de kan le og lære samtidig. Og i denne viktige tiden i pandemien må vi bruke alle verktøy vi har for å hindre at flere liv blir ødelagt, sier Nabaggala. 

 

Forfatter Nabaggala skaper dialog, bryter tabuer og forteller høyt og tydeligt at barn og unge med spesielle behov skal bli verdsatt, sett og hørt. Hun har viet sitt liv til å få marginaliserte minoriteter ut av samfunnets skygger, og hun har gjort det som en innvandrerkvinne fra Uganda og mor til et barn med funksjonsnedsettelse. 

Hva motiverer og inspirerer deg til å skrive barnebøker nå for tiden? 

 

— Livet og kjærligheten er alltid min inspirasjon. Kjærligheten til barn og unge med funksjonsnedsettelse. Håpet og ønsket om at vi som ett folk kan komme sammen og sette andre standarder for hva et godt samfunn er for noe. Et samfunn der vi slutter å kategorisere folk ut fra hva folk ikke kan og ikke har – og heller verdsetter og satser på menneskers talenter og faktiske evner. 

 

Hvorfor er det så viktig å bruke humor i en så vanskelig periode? 

 

— Vi mennesker er veldig avhengige av å bruke humor når vi skal forholde oss til vanskelige ting. Det er et ordtak på luganda: “embyembi bisekerwa”. Det betyr at vi skal le av alt som er negativt. Bruk humor til å overleve og komme over vanskelige ting i livet. Og noen ganger er fint å bare le, rett og slett, sier forfatter Nabaggala. 

Fakta om produktet
Tittel: På eventyr med Koronaviruset

Forfatter: Faridah Shakoor Nabaggala
Illustratør: Nicholai Lockertsen

 

År: 2021 
Sjanger: Bildebok for barn (skjønnlitteratur)

Lengde: 24 sider

Aldersgruppe: 6-12 år 

Hva mener du har vært problemet med formidlingen av smitteverninformasjon til barn under pandemien? 

 

— Det har vært veldig mangelfullt. Mange har gjort mye bra innen spredning av informasjon, men det ingenting som fungerer så godt som litteratur. Litteratur varer lenge, og neste generasjon kan jo også ha nytte av disse publikasjonene og metodene vi bruker nå. Dette er definitivt ikke den siste pandemien verden kommer til å oppleve, sier forfatter Nabaggala. 

 

Forfatter Nabaggala er et fantastisk og viktig tilskudd innen norsk barnelitteratur og mangfoldsarbeidet. 

 

Les mer om Ablooms arbeid med å stoppe smittespredning: Fellesdugnad mot koronaviruset. Delfinansiert av Imdi.

 

Med alt det andre du har å gjøre i livet ditt som festivaldirektør, organisasjonsleder mm. Hvordan får du tid til å også være forfatter? 

 

— Jo, men når det gjelder å skrive for barn og unge, så har jeg alltid mer energi og mer å gi. Det er jo også sånn at jeg gjør det på fritiden, og det har vært en brennende interesse for meg i mange år. Jeg er en kunstner, og forfatterskapet er viktig for sjelen min. 

 

Er det noen norske forfattere du leser for tiden? 

 

— Jeg elsker bøkene til Torbjørn Egner, og mange av hans viser er geniale. Det var også de som inspirerte meg til å satse som sanger og låtskriver. To av sangene mine er en del av denne boka På eventyr med Koronaviruset.

 

Sjekk abloom.no/musikk for å høre Faridahs første to singler Jeg er en liten runding og På en støvete jordklode. 

 

Boka På eventyr med Koronaviruset er tilgjengelig i mange ulike språk og er helt gratis! Klikk deg inn og del innholdet- hjelp myndighetene å stoppe spredningen av koronaviruset! Streamen er også tilgjengelig på nettsiden vår her!