Notice: Test mode is enabled. While in test mode no live donations are processed.

kr. 0
Select Payment Method

Inkluderende aktivitet er bra for alle,
men helt nødvendig for noen

- Vi i Abloom er opptatt av at alle, uansett funksjonsevne, få mulighet til å delta i samfunnet, uten å møte fysiske og psykiske hindringer som stenger dem ute. For oss  er det viktig å gjøre det mulig for barn og unge med spesielle behov å utfolde seg sammen med jevnaldrende. Idrett for alle, sier Faridah S. Nabaggala.

Boklansering

Den 7. mai arrangerte Abloom en online bokanseringen på Kuben, i forbindelse med Faridah S. Nabaggalas nye bok, “På eventyr med Koronaviruset”. Arrangementet besto av et miniforedrag, forfattersamtale, egenskrevet musikk, høytlesning og visning av musikkvideo. Boka er tilgjengelig og tilrettelagt på ulike språk i formatene video, pdf og lyd.

 

Du kan fortsatt strømme hele lanseringen her.

 

Mini Abloom paraidrettsdag 2021 – Inkludering gjennom lek og moro

En av kjerneverdiene til Abloom er inkludering. Under Mini Abloom paraidrettsdag 2021 fikk alle, uansett funksjonsevne, muligheten til å delta idrettsaktiviteter uten å møte fysiske og/eller psykiske utfordringer som ellers holder dem utenfor. Vi skulle ønske det var sånn hver dag! Det er selvfølgelig rart å arrangere når det er så mange regler å forholde seg til, men vi synes det var viktig å få til et arrangement for denne gruppen. Dagen ble en stor suksess både fysisk og digitalt, og vi er sikre på et mye større oppmøte neste år, når coronaen forhåpentligvis er historie.

 

Hvis du gikk glipp av strømningen av vårt virtuelle program kan du fortsatt strømme den her.

Et vellykket arrangement krever samarbeid. Takk for en kjempeinnsats både før og under årets Mini Abloom 2021. Vi har fått mange gode tilbakemeldinger fra deltakere og vi takker dere og alle involverte som samarbeidet for å gjøre dette til et fantastisk arrangement. Og enda bedre blir det neste år, når alle kan være med.

 

I tillegg til det fysiske programmet, arrangerte vi også en online versjon av Mini Abloom 2021, der paraidrettsdagen ble streamet. Det ble også holdt innlegg av en rekke organisasjoner og forbund, samt sang og musikk.

 

Antall deltagere på den fysiske Mini Abloom var 76. Programmet var delt i kohorter, og hver kohort hadde 10 stykker. Til sammen 6572 deltok totalt online.

 

Du kan se vår video med Stiftelsen VI-ambassadør, Lena Schrøder, ved å trykke her.

 

Kompetansedeling og rådgivning

Faridah Nabaggala sin kompentase er etterlyst. Kuben skal starte en ny linje om pedagogisk entreprenørskap. Voksenopplæringen på Kuben ønsker å få inn ressurser som er kompetente og folk som kan tenke seg å jobbe med sosialt entreprenørskap.

 

Abloom har blitt kontaktet av Tromsø idrettsråd, som ønsker å samarbeide. Idretten skal være en arena for alle innbyggere, noe som gjør at vi må tilrettelegge for at også de som lever med barrierer får mulighet for deltagelse. Barrierer er blant annet økonomi, språk, kulturforståelse og fysisk utforming. De jobber spesielt mot barn og unge, men jobber med familieperspektiv. 

 

Kort fortalt handler det om å få tildelt en aktivitetsguide som hjelper familien inn i idretten. En vei som kan være komplisert om du ikke har kjennskap til hvordan norsk idrett fungerer. Er du i tillegg ny i landet og snakker et annet språk kan denne veien være kronglete og lang, og for noen nesten umulig – om du ikke får hjelp og støtte på denne veien. Det er dette aktivitetsguiden hjelper familien med.

 

Abloom sommerdager

Abloom gir målgruppen vår et gratis tilbud om opplevelsesrike sommerdager ute i naturen og andre aktiviteter sommeren 2021. Vi ønsker flyktninger, familier der en eller flere har en funksjonsnedsettelse og barnefamilier under fattigdomsgrensa hjertelig velkommen til arrangementene våre. For påmelding, send en e-post til post@abloom.no.

 

Abloom piknik

Abloom piknik er den første av arrangementene under Ablooms sommerdager.  Arrangementet har vokst fra å være en liten piknik til å bli mye mer enn det. Vi er glade for å ha Norsk orientering, Beitostølen friluftsliv med på laget, for andre året på rad.

 

Arrangementet avholdes på Sognsvann 12. juni.

 

Friluftslivets uke

Abloom deltar for andre året på rad på “Friluftslivets uke”. I 2020 deltok vi på Friluftslivets uke den 5. september. Da dro vi ut på tur med Norges Orienteringsforbund og Sopp og nyttevekstforbundet.

Alle fikk da lære om inkluderende orienteringsløp. I tillegg lærte vi mye om hvilke sopper vi finner i norsk natur – og hvilke av dem som er spiselige (og selvfølgelig hvilke som er giftige!). En flott dag for store og små.

 

Les mer om “Friluftslivets uke” her. For å se bilder fra fjorårets arrangement, klikk her.

 

Fornøyelsesparkuken

Fra 26.07. til 31.07 skal vi nok en gang hoppe, sprette, hyle og le på fornøyelsesparker! Dette er noe mange barn, unge og lekne voksne virkelig gleder seg til. Bakgrunnen for at vi gjør dette er at våre målgrupper har utfordringer med å bli integrert og inkludert i det norske samfunnet. Mange i våre målgrupper lever i isolasjon, noe som for mange har blitt verre under pandemien. I tillegg har mange ikke råd, som følge av koronasituasjonen, til å betale for slike aktiviteter selv. Mange barn har også fått liten tilgang til lignende. Vi sørger for billetter, transport og antibac. Fornøyelsesparkuken er så populær at vi sliter med å få gitt ut nok billetter. Mange står på venteliste, men vi jobber med å få til flere plasser.

Abloom sommerdager skal være full av aktiviteter/leker og moro for veldig mange barn/unge og deres familier.

Arrangementene skal gi trygge rammer hvor deltakerne skal føle seg trygge på alle måter. Alt vi gjør i Abloom har et sentralt mål: Alle barn og unge med funksjonsnedsettelse skal bli verdsatt, sett og hørt.

 

Abloom sommerdager er finansiert av Gjensidigestiftelsen. For å lese mer, klikk her.

 

Abloom sommerjobber til ungdommer – tidlig innsats for unge

Gjennom finansiering fra Gjensidigestiftelsen har Abloom gleden av å tilby ungdom sommerjobb. Vi har fått en mengde søknader ikke bare fra Oslo, men fra mange andre områder i landet. Vi ønsker å gi unge mennesker som ikke har like mange muligheter og ressurser en mulighet til å få erfaring og tjene egne penger. Mange med innvandrerbakgrunn stiller ikke like sterkt i jobbsøkersammenheng, og dette ønsker vi å gjøre noe med!

Ablooms informasjonsmøter på whatsapp. Her deler vi fortløpende informasjon om Ablooms aktivitet. Det er flest somaliske- og arabisktalende i gruppen per dags dato. For å delta i gruppen, trykk her.

 

Abloom filmfestival 2021

I uke 47 avholdes Abloom filmfestival for 10. gang. Vi ønsker alle hjertelig velkommen til Abloom filmfestival i november 2021. Temaet er “Ingen straff, men velsignelse”. Meld på deg og dine ved å trykke her.